fredag den 10. februar 2012

Tottenham (3) – Newcastle (5) 11/02 - 2012

Lørdag kl. 18.30. Kampen vises direkte på 6´eren.

Lørdag aften er der lagt i ovnen til et brag af en kamp, når Tottenham tager mod Newcastle på White Hart Lane. Begge klubber er med, hvor det sker, men meget kan nå at ændre sig, hvis formen svigter.
I øjeblikket er det helt store samtaleemne i engelsk fodbold Harry Redknapp og muligheden for en tjans som træner for landsholdet. Det er utvivlsomt en eftertragtet post, men projekt-Hotspurs har længe, og ser fortsat utroligt spændende ud. Manageren har udtalt, at han slet ikke har overvejet landstræner-jobbet, da han ikke vil byde klubbens fans sådan en beslutning. Forhåbentlig for klubben får affæren ikke indflydelse på lørdagens opgør, da der er tre uhyggeligt vigtige point på spil.

City fører i øjeblikket ligaen med henholdsvis to point til United og syv til Redknapps drenge, der har et forspring på syv point i forhold til Chelsea. Tottenhams position som 3´er er derfor ikke direkte i fare, men muligheden for at holde drømmen om mesterskabet i live er betinget af, at der ikke ryger for mange point den kommende tid. Lørdag er det Newcastle, der kommer til byen, og selvom værterne på papiret står stærkest, er det aldrig nemt at møde Pardews tropper.
Redknapp råder over en stærk trup, der tæller Bale, Modrić og Adebayor, mens den hollandske boldkunster, van der Vaart, meldes tvivlsom. Desuden må man ikke glemme Scott Parker, der indtil videre har brillieret som Tottenham-spiller. Alle mand skal dog være klar fra start på lørdag, da værterne bringer det tunge skyts. Dawson og King ser ud til at blive duoen, der skal forsøge at dæmme op for Ba og Cissé, hvis de førstnævnte altså formår at holde skader fra døren indtil i morgen. Hvis Spurs-forsvaret kan løse opgaven, ser det lyst ud for hjemmepublikummet, men det kan samtidig blive en akilleshæl, at det er to skadesprægede og ikke deciderede sprintertyper, der står overfor Premier Leagues måske frækkeste angreb.

Papiss Demba Rodney Cissé hærgede Bundesligaen sidste sæson, hvor han leverede hele 22 fuldtræffere – kun overgået af Super-Mario-Gomez´ 28. Den 26-årige sengaleser er nu kommet til Newcastle, hvor han skal danne makkerpar med giftige Demba Ba, der allerede har nettet 16 gange denne sæson. Sidste weekend viste Cissé, hvorfor de andre hold nu har to angribere at frygte, når de møder Newcastle. Et lækkert hug med venstre-skøjten sikrede Cissé sin første Premier League-scoring, da han på laber vis sendte læderet op i krydset, hvor Villa-keeper, Shay Given, ingen chance havde for en redning.  
Kombinationen af Ba og Cissé bliver Newcastles vigtigste force mod Tottenham, da midtbanen i øjeblikket er svært amputeret. Tioté skal med elfenbenskysten spille African Nations Cup-finale, mens Cabaye afsoner en karantæne på tre spilledage. Som udgangspunkt ser det ud til, at det bliver Perch/Guthrie, der skal forsøge at løse den opgave, men medmindre de to trækker en kanin op af hatten, må det formodes, at gæsterne får det alvorligt svært på midtbanen lørdag.

PL-formkurve, Tottenham: V-U-T-V-U
PL-formkurve, Newcastle: V-V-T-V-V

Seneste fem indbyrdes:
16/10/2011: Newcastle – Tottenham 2-2
22/01/2011: Newcastle – Tottenham 1-1
28/12/2010: Tottenham – Newcastle 2-0
19/04/2009: Tottenham – Newcastle 1-0
21/12/2008: Newcastle – Tottenham 2-1

Historisk: 56 – 30 - 47
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Tottenham: William Gallas (S), Tom Huddlestone (S), Jermaine Jenas (S), Jermaine Defoe (T), Younes Kaboul (T), Aaron Lennon (T), Rafael van der Vaart (T).

Newcastle: Sammy Ameobi (S), Leon Best (S), Sylvain Marveaux (S), Nile Ranger (S), Steven Taylor (S), Ryan Taylor (T), Yohan Cabaye (K), Cheik Tioté (African Nations Cup).

Forventede startopstillinger:
Tottenham: Friedel – Walker, Dawson, King, Ekotto – Kranjčar, Parker, Livermore, Bale – Modrić – Adebayor.

Newcastle: Krul – Simpson, Williamson, Coloccini, Santon – Ben Arfa, Perch, Guthrie, Gutiérrez – Cissé, Ba.
Hold øje med: Tottenhams Parker – Som nævnt spiller Parker fornemt i Spurs-trøjen, og han kan blive nøglen til at nedbryde Newcastles fattige midtbane. Newcastles Ba – Godt nok roser vi Cissé i optaken, og det er da muligt, at han vil bombe, men det er Ba, som indtil videre er læremesteren.

Redaktionens bud: 3-2. Tottenham skal bruge tre point, og det bør ikke være umuligt mod Newcastle. Det kommer dog til at kræve en god offensiv indsats, da det på forhånd ligner en umulig opgave for King/Dawson nede bagved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar