fredag den 27. april 2012

36. Spillerunde 28/4 – 30/4 – 2012 – Kampen over dem alle.

Sæsonen er nået til sit absolutte klimaks i både top og bund og i hver eneste kamp for de involverede, kan deres skæbne besejles.  Der er hård kamp om overlevelse i bunden af tabellen, hvilket lover for masser af drama i mange af rundens kamp og så er der selvfølgelig braget i Manchester mandag aften, som alle holder vejret i spænding over. 36. runde bliver uden tvivl en mindeværdig en af slagsen.

Vi starter lørdag kl. 16, hvor hele seks opgør fløjtes i gang samtidigt. Et af de absolut mest spændende af disse, spilles ikke langt fra Manchester, når Wigan tager imod Newcastle på JJB. Begge hold har alt at spille for og de er begge i fremragende form. Wigan har inden for en måned slået både Liverpool, Man U og Arsenal. I samme periode har de vundet fire ud af seks PL-kampe og har ikke tabt på hjemmebane siden d. 3. marts. Newcastle er flyvende og har vundet i deres sidste seks og har i denne periode kun lukket et enkelt mål ind. Faktisk har de kun tabt tre ligakampe siden nytår og ligner et af de bedre bud på en af de to CL-pladser, der er i spil for dem.

Et andet sted hvor et yderst interessant opgør kommer til at udfolde sig, er i Birmingham, når de to rivaler fra West Bromwich og Aston Villa mødes i en gyser. West Brom har ikke så meget mere at spille for i sæsonen, udover hvor i midten de ender, men muligheden for at medvirke til rivalernes mulige fald, skal nok motivere Hodgsons tropper til at gå til stålet og man kan være sikker på, at deres fans nok skal være med til at animere kulissen. Villa har haft et rædsomt forår, med kun to PL-sejre i 2012. Sidste uges nederlag til Bolton satte for alvor holdet under pres og der er nødt til at komme en reaktion. De vil uden tvivl også have efterårets tilsvarende opgør i tankerne, hvor Jonas Olsson brugte ufine tricks til at stjæle sejren på Villa Park.

Bolton skal forsøge at bygge videre på deres fine forårsform, når de besøger Sunderland, i et svært opgør. Selvom værterne ikke har scoret i deres seneste fire PL-optrædener, skal Bolton ikke tro at de bliver nemt for dem at score heller. Sunderland har nemlig holdt nullet i tre af de nævnte fire kampe og derfor kan dette opgør godt lugte lidt af uafgjort. Arsenal skal tilbage på hesten og det skal ske på Britannia. Stokes hjemmebane er notorisk svær for deres gæster, men i denne sæson har præstationerne fra Pulis’ tropper simpelthen været for svingende. I de to sidste kl. 16-kampe spiller Everton mod Fulham og Swansea tager imod Wolves. Begge opgør har ikke betydning for nedrykning eller europæiske pladser. Det samme gør sig gældende for opgøret der spilles 18.30, når Norwich tager imod Liverpool. Begge hold tabte i sidste weekend og fans fra begge lejre vil nok forvente, at deres mandskab leverer en sejr.

Søndag bliver to knitrende eksplosive opgør rullet ud. Kl. 14.30 ruller Q.P.R. det korte stykke ned af vejen, der er til Stamford Bridge. De to London-hold har alt at spille for. Q.P.R. kan med en sejr, med al sandsynlighed sikre sig overlevelse i PL og Chelsea, der i midt-ugen kvalificerede sig til CL-finalen, er pisket til en sejr, hvis de skal holde liv i håbet om en top-fire placering. Klokken 17 går turen så små tyve kilometer nordpå. Formsvage Tottenham tager imod Blackburns ensemble. Hjemmeholdet har kun vundet en ud af deres sidste 9 PL-optrædener og er ikke længere selv herre over deres mulighed for at slutte i top-fire.  Blackburn gav dem selv en udvej af mørket i sidste uge, men har stadig ryggen mod muren og skal nok som minimum have et point med.

Mandag aften er så aftenen hvor det helt store slag skal stå. Kampen om mesterskabet, kampen om Manchester og kampen om England. City tager imod United, der kun har tre point at give af ned til værterne. Alt er kørt i stilling og timingen kunne ikke være bedre. Tredjesidste runde mødes de to hold der er tilbage i kampen om mesterskabet, begge med mulighed for selv at afgøre det hele. United står med de bedste kort, da de ikke vil være helt dømt ude, på trods af et nederlag. City har derimod ikke råd til at tabe, da de dermed vil ryge hele seks point efter med to runder igen. Det ligger nu også mest til at dagens værter trækker det længste strå. Kun en enkelt gang har de smidt point på hjemmebane i denne sæson. United mistede et vitalt skridt i sidste weekend, da de lukkede Everton tilbage i kampen på Old Trafford, med yderst tvivlsomt forsvarsspil. Ferguson er dog den rutinerede manager af de to og mon ikke han gerne vil vaske 6-1 nedsablingen fra efteråret af sig. Der vil blive sagt og skrevet meget om denne kamp i den kommende tid, det er der ingen tvivl om. Vi vil lade tingene blive afgjort på banen og bekymre os om efterdønningerne.

God fornøjelse til jer alle.

Kampprogram for 33. spillerunde:

Lørdag 28/4-’12
Stoke – Arsenal (6’eren)
Everton – Fulham
West Brom – Aston Villa
Wigan – Newcastle
Sunderland – Bolton
Swansea – Wolves
Norwich – Liverpool (6’eren)
Søndag 29/4-‘12
Chelsea – Q.P.R. (6’eren)
Tottenham – Blackburn (6’eren)
Mandag 30/4-‘12
Man City – Man Utd (6’eren)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar