tirsdag den 17. april 2012

Opsummering af 34. spillerunde – Wiganisme og Tango

Der var blevet spekuleret i, om denne runde ville blive det endegyldige nådesstød for Citys titeldrømme, men med en opvisning i absolut verdensklasse, ser det ud til, at de har tænkt sig at presse United til en afgørelse i alle sidste runde. Runden blev nemlig åbnet på Carrow Road, da Norwich tog imod City og navnlig to hidsige argentinere, i form af Sergio A og Carlos T. De to ekvilibrister scorede til sammen fem stærke og City viste sig frem fra sine bedste sider, med angrebsbold de færreste kan matche.

Lørdagen bød på yderligere tre kampe, alle med direkte betydning for nedrykningsdramaet. Swansea kørte Blackburn over, der efter en god periode, nu virkelig trænger til et par point til kontoen. Wolves kunne overraskende tage et point med hjem fra Sunderland, da det opgør endte målløst. De må dog siges at være endegyldigt ude af PL, med behov for sejre i tre ud de sidste fire kampe som minimum, for at have en chance for at blive oppe, eller med andre ord, kun et mirakel kan redde klubben nu. Q.P.R. formåede ikke at få noget med hjem fra Birmingham, i kampen mod West Brom og balancerer på en halvkogt glasnudel lige over stregen.

Søndag bød på to opgør. Først var det førerholdet United, der tog imod sæsonskuffelsen fra Aston Villa. Kort tid efter kampen var fløjtet i gang, var hjemmeholdets Ashley Young og dommeren endnu en gang i fokus, da United-spilleren smed sig i feltet. Det ændrede dog ikke meget ved kampens forløb, da gæsterne ikke havde meget at skyde med – eksemplificeret ved holdets store offensive satsning, indskiftningen af Emile Heskey og United kunne køre en sikker 4-0’er hjem og bevare føringen på fem point ned til rivalerne fra City. Senere på dagen var det så Arsenal og Wigan der skulle i ilden og det blev hurtigt brandvarmt, da gæsterne bragte sig foran med 2-0 efter blot otte minutter. Arsenal fik reduceret midt i første halvleg, men føringen holdt og Wigan tog endnu en fornem skalp med hjem, der med stor sandsynlighed er med til, at sikre dem endnu et år i PL.

FA Cup semifinalerne blev også spillet i weekenden, da Wembley lagde hus til derbys. Liverpool slog Everton, selvom et koks af Agger og Carragher ellers havde sendt Everton foran. Opgøret endte 2-1, da Andy Carroll afgjorde det i slutminutterne. Søndag var det så et London-derby, der var på programmet, mellem Tottenham og Chelsea. Endnu en gang var dommeren i centrum, da Chelsea fik et meget omdiskuteret mål, men i sidste ende nedsmeltede Spurs fuldstændigt og Chelsea kunne fortjent forlade Wembley med en 4-1 sejr. Det betyder altså at finalen i 2012 hedder Chelsea – Liverpool. Kampen spilles søndag d. 5. maj, kl. 18.15 dansk tid.

Stoppestedet er tilbage på fredag, inden endnu en spændende runde, der blandt andet byder på Arsenal – Chelsea, skydes i gang. Hej så længe!