mandag den 9. april 2012

Verdens bedste liga - Fuld fart frem.


33. Spillerunde 9/4 – 11/4 – 2012.

Mandag bliver en lang fodboldfest og inden påskefrokosten har nået at lægge sig, er der tre kampe i gang. De starter klokken 16 og der er så absolut noget på spil fra starten af denne runde. Sunderland tager imod Everton og kun to point skiller de to hold inden dagens opgør. Der kan ikke ændres ved, at de to hold ikke har meget andet end æren at spille for, men der er ikke tvivl om at en 7. plads ser pænere ud end en 9. eller 10. plads og derfor skal det nok blive et underholdende opgør med to hold, der er bedre til ikke at tabe, end de har været i lang tid. Everton har en vigtig FA-semifinale i næste weekend og set i dette lys, vil der måske blive sparet en profil eller to. Tottenham og Newcastle er to af de hold, der ligger i en drabelig dyst om 4. pladsen og begge er i kamp på samme tid, når Tottenham tager imod kanariefuglene fra Norwich og Newcastle byder Owen Coyles Bolton-mandskab indenfor. Det lugter af to hjemmesejre, men Tottenham er stadig i frit fald ned gennem rækken og ligner da heller ikke længere favoritter til at tage CL-pladsen, selvom de stadig har tre point i hånden mod konkurrenterne. Bolton har fået en smule luft i bundstriden og må nok indstille sig på, at denne kamp bliver en af de sværeste, den resterende sæson har at byde på.

Efter første runde af mandagens kampe, bliver der serveret et lille intermezzo i form af Aston Villa – Stoke. Der kan siges meget om et sådant opgør, men da der ikke er meget på spil, vil vi undgå at gøre dette. Det kan sagtens blive et underholdende opgør og passer fint som fyld, imens man spiser rester fra førnævnte påskefrokost. Klokken 21 går hovedretten nemlig i luften, så det er med at have kaffen klar, inden man sætter sig i sofaen. Fulham tager imod Chelsea i et brag af et lokalbrag. Fulham ville elske at sætte et kæp i hjulet på ’The Blues’ CL-drømme og har alle muligheder for at gøre dette. Holdenes opgør i efteråret endte 1-1 og selvom storebror Chelsea plejer at have godt styr på værterne, er det ved at være et par sæsoner, siden de har slået dem og med en Clint Dempsey i absolut topform, er resultatet på ingen måde givet fra start. Fulham er et af de hold, der lukker flest mål ind i løbet kampens sidste kvarter, så det kan sagtens være, at afgørelsen først er at finde inde i overtiden.

Tirsdag byder på en enkelt kamp. Blackburn tager imod Liverpool. Meget står på spil for hjemmeholdet og vi tror, at det kommer til udtryk. En sejr her vil være et afgørende skridt mod overlevelse i ligaen og Liverpool har været alt andet end overbevisende i forårssæsonen. De har desuden en meget vigtig FA-kamp i weekenden og derfor vil der med al sandsynlighed blive sparet et par stjerner. Agger fik comeback i kampen mod Aston Villa, hvilket øjeblikkeligt gjorde et afgørende udslag. Derfor må Steve Kean håbe på, at Dalglish endnu ikke vurderer, at den danske landsholdskaptajn er klar til 90 minutter, da det uden tvivl vil skade Blackburns muligheder for at vinde kampen.

Onsdag bliver denne runde så afrundet med fire kampe. Sidste udkald for Man City er overskredet og nu kan intet mindre end et mirakel redde deres titelambitioner. Miraklet skal i denne omgang komme i form af Wigan, der skal prøve at stjæle point fra De røde djævle. Noget, der aldrig er sket i de 14 opgør, de to klubber har haft. City skal forsøge at finde den første kamp, siden de slog Chelsea, når West Brom kommer forbi. Holdet virker udtømt og det er ikke utænkeligt, at de lukker titelkampen på hjemmebane onsdag aften. Arsenal slår Wolves og sender dem en tur ned i Championship, mere er der ikke at sige om den kamp. Derudover skal Q.P.R. også ud at kæmpe for overlevelsen, når de tager imod Swansea. Det er ikke utænkeligt, at det bliver til et enkelt point og ønsket om at hævne sig over bortdømmelsen på Old Trafford må være nærliggende. Onsdag aften kan blive afgørende for mange af de involverede parter – vi satser på underholdning med fodbold i verdensklasse, krydret med masser af spænding.

God fornøjelse til jer alle.

Kampprogram for 33. spillerunde:

Mandag 9/4-’12
Tottenham - Norwich (6’eren)
Everton – Sunderland
Newcastle – Bolton
Aston Villa – Stoke (6’eren)
Fulham – Chelsea (6’eren)
Tirsdag 10/4-‘12
Blackburn - Liverpool
Onsdag 11/4-‘12
Wigan – Man Utd (6’eren)
Man City – West Brom
Wolves – Arsenal
Q.P.R. - Swansea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar