mandag den 23. april 2012

Opsummering af 35. spillerunde – United ’Pienaaret’ til sidst.



En højspændt runde blev gennemført i weekenden og med den neutrale tilskuers briller på, blev det en ægte lækkerbisken. Flere kapløb blev åbnet op og kun en enkelt ting faldt på plads. Wolverhampton er definitivt ude af PL i næste sæson. Blackburn vandt en enorm vigtig kamp, hvilket betyder at spændingen er intakt mellem resten af bundholdene.

Lørdag startede ud med en blockbuster af de helt store, da Chelsea besøgte Arsenal på Emirates. Det blev dog langt fra det ventede festfyrværkeri og på trods af et par gedigne chancer til kaptajn van P, der ikke havde fået de rigtige støvler på til affæren, blev det ved nul-løsningen. Dermed gav Chelsea konkurrenterne fra Newcastle en god mulighed for at øge afstanden senere på dagen. Det blev da også helt som ventet en formsag for Newcastle, at smelte betonstrukturen i Stokes kæder til smør, da de samlede en 3-0’er op på Sports Direct Arena.  Blackburn blev en anden af lørdagens helt store vindere, da de mandede sig op og leverede en 2-0 sejr over Norwich på hjemmebane. På samme tid blev Bolton nemlig bremset en smule, da de måtte tage til takke med 1-1 hjemme mod Swansea. Aston Villa og Sunderland delte ligeledes, i en kamp hvor der ikke var meget på spil, end en positionskamp af dekorativ betydning. Wigan, der har været et af forårets helt store overraskelser, løb ind i et nederlag på Craven Cottage og er stadig ikke sikret overlevelse, selvom de har et overkommeligt program i de sidste tre opgør.

Tottenham fortsatte deres sejltur, da de tabte til Q.P.R. og selvom de har et mere end overkommeligt program tilbage, ligner de på ingen måde et hold der skal spille CL næste år. Rangers tog dog det, der kan vise sig at blive en afgørende sejr, da både Chelsea og Manchester City venter i de sidste runder.

Søndag stod i mesterskabskampens tegn, men også traditionsklubben Liverpool var i aktion, da de tog imod West Brom og den tidligere LFC-manager Roy Hodgson. Det blev til endnu en absurd oplevelse, da der langt inde i anden halvleg stadig stod 0-0 og værterne havde overtaget alt initiativet. De obligatoriske skud på træværket og en halv snes halve afslutninger inden for det lille felt, skulle der til, før Glen Johnson laver et kæmpe koks og forærede bolden til Odemwingie, der scorede på humoristisk vis. Alt ved det gamle i merseyside-klubben, der kan se frem til en pokalfinale og ikke meget andet.

Så blev det derimod alvor, da United tog imod Everton, i et yderst seværdigt opgør. Gæsterne kom foran efter en halv times spil, men da ’de røde djævle’ hurtigt svarede igen og tilmed øgede til 3-1 med en halv time igen, var der ikke mange der så muligheden for et Everton comeback. Det lykkedes dog for gæsterne at komme igen og da 4-2 blev til 4-4 i løbet af få øjeblikket, var Old Trafford rystede. Forsvaret sejlede rundt og samspillet mellem Evans og Ferdinand virker ikke som Fergusons bedste kort i de kommende runder. Ferdinand havde en stor mulighed kort inden slutfløjtet, men United måtte nøjes med det ene point, hvilket ville give City alle muligheder for at ånde dem i nakken. Den mulighed benyttede de sig af, da de mødte ligaens bundprop på udebane. 2-0 blev det til og nu ser det ud til at mandag den 30. april bliver helt og aldeles afgørende for, hvem der kan kalde sig PL-mestre i denne sæson.

  • Topscorer liste, top 10:
  • 1. Robin van Persie                 27
  • 2. Wayne Rooney                    26
  • 3. Sergio Agüero                      22
  • 4. Demba Ba                            16
  • 5. Yakubu                                 16
  • 6. Clint Dempsey                     16
  • 7. Edin Dzeko                          13
  • 8. Grant Holt                           13
  • 9. Mario Balotelli                    13
  • 10. Emmanuel Adebayor         13
  •  


Arsenal  – Chelsea                0-0

Blackburn - Norwich             2-0
1-0: Formica (41)
2-0: Hoilett (49)

Bolton – Swansea                  1-1
0-1: Sinclair (6)
1-1: Eagles (14)

Newcastle - Stoke                 3-0
1-0: Cabaye (14)
2-0: Cisse (18)
3-0: Cabaye (57)

Aston Villa - Sunderland       0-0
Rødt kort (90) Craig Gardner

Fulham – Wigan                    2-1
0-1: Boyce (57)
1-1: Pogrebnyak (58)
2-1: Senderos (89)

Q.P.R. – Tottenham              1-0
1-0: Taarabt (24)
Rødt kort (78) Taarabt

Wolves - Bolton                    4-4
0-1: Jelavic (34)
1-1: Rooney (41)
2-1: Welbeck (57)
3-1 Nani (61)
3-2: Fellaini (67)
4-2: Rooney (69)
4-3: Jelavic (83)
4-4: Pienaar (85)


Liverpool – West Brom        0-1
0-1: Odemwingie (75)

Wovles – Man City               0-2
0-1: Agüero (27)
0-2: Nasri (74)

Kampe i den kommende runde:
Lørdag 28/4 – ‘12
Stoke – Arsenal
Everton – Fulham
West Brom – Aston Villa
Wigan – Newcastle
Sunderland – Bolton
Swansea - Wolves
Norwich – Liverpool
Søndag 29/4-‘12
Chelsea – Q.P.R.
Tottenham - Blackburn
Mandag 30/4 – ‘12
Man City – Man Utd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar