fredag den 16. marts 2012

29. Spillerunde 17/3 – 21/3 – 2012 – Ti runders intens slutspurt

Denne weekends runde er strukket ud over hele fem dage, da kvartfinalerne i FA Cuppen afholdes i weekenden, og de involverede fra disse opgør har fået flyttet deres kampe til tirsdag og onsdag. Der er altså fyldt op med engelsk fodbold i den næste uges tid, og vi forsøger at give et overblik over slagets gang. Den særlige udformning af runden betyder dog også, at der ikke bliver nogen enkelt-optakter denne gang, men til gengæld bringer vi her et fyldigt overblik.

Lørdag byder på to opgør, begge kl. 16.00, hvor det første er mellem to hold fra midterholds-pøbelen. Fulham tager imod waliserne fra Swansea i en kamp, der lugter langt væk af uafgjort. Fulham er kommet godt i gang her i foråret, men Swansea har for længst smidt deres udekompleks, og begge hold vil nok spille frit fra stålet, og det kan blive til et meget underholdende opgør. Samme tid kæmper Wigan endnu en gang for deres liv, når de tager imod brandvarme Odemwingie og co. fra Birmingham-holdet West Brom. Gæsterne har vundet fire ud af deres sidste syv opgør og har efterhånden distanceret sig fra bundkampen. Wigan er derimod som nævnt mere end fanget i den og har hårdt brug for at få point med fra opgør som disse, så der er langt op til et interessant opgør med masser af tænding.
Søndag er der ligeledes to opgør og med mindst ligeså meget på spil. Dagens første åbnes på Molineux, hvor ærkeringe tager imod mestrene fra Man Utd, der ligger lunt i svinget til at gentage bedriften. De røde djævle blev torsdag kørt rundt i manégen af baskerne fra Bilbao, men er dog stadig massive favoritter til at slå Wolves, der har masser af erfaring i at spille om overlevelse, men i vores øjne mangler truppen til at spille med i verdens bedste liga. Senere på dagen tager Newcastle imod Norwich i en kamp, der nemt kan blive udslagsgivende for Newcastles mulighed for at spille europæisk fodbold næste år. Skal de blive ved at beholde håbet, er de tvunget til at hente tre point og holde presset på Chelsea.

Tirsdag aften spiller Aston Villa mod Bolton, og Blackburn tager imod Sunderland. Begge kampe er yderst interessante i forhold til bundkampen. Bolton har håbløst brug for point, mens Aston Villa med en sejr endegyldigt kan kalde sig fri af nedrykningsfare. Så mon ikke der bliver tryk på Villa Park, når denne dyst bliver fløjtet i gang. Blackburn har ryggen mod muren og står endnu en gang overfor en kamp, som bare skal vindes. Sunderland spiller FA cup i weekenden, og deres hårdt decimerede trup vil uden tvivl være yderst presset til opgøret på Ewood, der godt kunne byde på en smal hjemmesejr.
Onsdag aften spilles hele fire kampe oveni i hinanden, hvilket må siges at være lidt af en planlægningsfiasko fra FA’s side. Tottenham tager imod Stoke, der begge har spillet FA Cup i weekenden. Og selvom ’The Jids’ har udspillet deres titelmuligheder, skal de til at tage sig alvorligt sammen, hvis de ikke skal dumpe helt ud af top 4. Tre nederlag i streg er det blevet til, og Arsenal og Chelsea ånder dem hårdt i nakken. Stoke vil nok sætte alt ind på avancement mod Liverpool i FA’en og kan derfor godt tænkes at stille med et halvsvækket hold. Q.P.R. er også i alvorlige problemer, og de skal forsøge at skrabe point sammen til endnu en sæson i den bedste række. Denne gang mod Liverpool, når de røde gæster Loftus. Gæsterne har som nævnt også spillet FA i weekenden, hvilket nok er klubbens topprioritet i øjeblikket, og det er derfor ikke umuligt, at Rangers kan tage en varmende skalp med fra aftenens opgør.
Everton møder Arsenal på Goodison, og selvom værterne har været inde i en god periode, levner sidste uges optræden på Anfield ikke megen tro på, at de har, hvad der skal til for at bremse van Persie og co., der tilsyneladende kan gå på vandet i øjeblikket.
Det bedste til sidst, og rundens ubestridte topbrag er da også mødet mellem Manchester City og Chelsea. Værterne døde en heroisk død mod Sporting Lissabon torsdag aften og har nu kun en turnering tilbage for resten af sæsonen, hvor de stadig selv kan afgøre det hele. Chelseas aldrende aksemænd trådte onsdag i karakter og fik kæmpet en sig tilbage ind i varmen i CL, hvor de er det sidste engelske hold tilbage. De har dog også en FA kamp mod Leicester i weekenden, selvom der ikke er tvivl om, at sikringen af 4.pladsen i PL er holdets helt store prioritet. Vi tror dog mest på hjemmeholdet, for selvom Chelsea ligner mere end de længe har gjort, under Di Matteo, har City stadig en bedre trup, og hjemmebanefordelen bliver afgørende.


Kampprogram for 29. spillerunde:
Lørdag 17/3-’12
Fulham – Swansea (6’eren)
Wigan – West Brom

Søndag 18/3-‘12
Wolves – Manchester United (6’eren)
Newcastle – Norwich

Tirsdag 20/3-’12

Aston Villa - Bolton
Blackburn - Sunderland

Onsdag 21/3-’12
Tottenham – Stoke
Manchester City – Chelsea
Q.P.R. – Liverpool
Everton - Arsenal


Ingen kommentarer:

Send en kommentar