fredag den 9. marts 2012

Sunderland (7) – Liverpool (11) – 10/03 2012

Lørdag kl. 16.00. Kampen vises direkte på 6’eren.

Sunderlands messias, Martin O’Neill, har allerede reddet klubben fra en grum nedrykningskamp, men mon ikke det frister at slå et i forvejen haltende Liverpool-hold, der har udspillet chancen for selv at afgøre, om det skal spille CHL næste år. Blod, sved og endnu mere blod er i vente, når denne kamp bliver fløjtet i gang på Stadium of Light.

Martin O’Neill har gjort underværker, siden han overtog et nedrykningstruet Sunderland-hold, og de havde da også fint fat i affæren mod Newcastle, indtil franske Sessegnon blev lidt for overtændt i det vandvittige voldsorgie, det traditionsrige Tyne-Wear derby blev til, i sidste weekend. Stjernefrøet tabte hovedet lige ned i gryden med hvidvinsdampede middelhavsmuslinger, da han fik marchordre for at lange albuer ud. Derfor er han ikke med lørdag, da han udstår en karantæne på tre spilledage. Han var dog ikke den eneste, der blødte igennem voksenbléen i weekenden, da kaptajn Lee Cattermole endnu en gang viste, at han nok har fået lige rigeligt med skoldhed té i sine unge år. Spradebassen var med i flere konflikter i kampen, og mandag belønnede FA ham så med en karantæne på fire spilledage. Alt dette er ikke det bedste udgangspunkt, når et meget sultent mandskab kommer på besøg.

Vice-anfører, John O’Shea, bliver dermed kastet ud i at skulle føre Sunderlands brogede flok til sejr. Den tidligere Man U-spiller har masser af erfaring, og er i redaktionens øjne umiddelbart også et mere naturligt valg, selvom det sagtens kan vise sig, at det ikke er tilfældet. Bendtner scorede i sidste weekend sit første mål siden junior-rækken, og derfor satser vi på, at han har fået genvalg i den skarpe konkurrence med Fraizer Campbell. I fraværet af Sessègnon tror vi, at Jack Colback træder ind på den centrale midtbane, hvor han dog næppe kommer til at tilføre lige så meget flair.
Kikseindustrien er hårdt presset med at holde Liverpool fodret med tudekiks lige i tiden. De har det hårdt, ’de røde’, der ser ud til at gøre så mange ting rigtigt. De er velspillende i rigtig mange af deres kampe, uden at de får de fornødne resultater med hjem, grundet en manglende koldblodighed foran kassen. I sidste weekend blev det da også til et overraskende nederlag til Arsenal, eller rettere sagt – Robin van Persie, da han scorede to gange på Anfield. Det er især på hjemmebane, at den store forskel på spilovertag og skarphed har været markant, og det er lige før, at 5 mål, fordelt på fem vilkårlige hjemmekampe, ville have gjort dem til førerhund i jagten på den sagnomspundne 4. plads.

Skal man se på lyspunkterne, må de være skadeslisten. Godt nok er der et par prominente navne på, men i forhold til dagens modstander, der kommer meget svækket ind til opgøret, skal der ikke være tvivl om, at Liverpool er favoritter. I sidste uge forspildte de med al sandsynlighed endegyldigt chancen for at spille CHL efter sommerferien, og vi tror på, at det giver en trods-effekt af dimensioner – selvom holdet uden tvivl også har den vigtigt FA-kamp mod Stoke i næste weekend i tankerne. Carroll sad over i stedet for Kuyt i sidste runde, men vi tror på, at han er tilbage denne gang og bliver en nøglefaktor for gæsterne, der blot har vundet en ud af syv PL-kampe i 2012, men dog også har de hårdeste modstandere bag sig.
PL-formkurve, Sunderland: V-V-T-T-U
PL-formkurve, Liverpool: T-V-U-T-T

Seneste fem indbyrdes:
13/08/2011: Liverpool – Sunderland 1-1
20/03/2011: Sunderland – Liverpool 0-2
25/09/2010: Liverpool – Sunderland 2-2
28/03/2010: Liverpool – Sunderland 3-0
17/10/2009: Sunderland – Liverpool 1-0

Historisk: 51 – 34 – 72.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Sunderland: Lee Cattermole (K), Stéphane Sessègnon (K), Titus Bramble (S), Soto Kyrgiakos (S), Wes Brown (S), Marcos Angeleri (S), Keiren Westwood (S), Kieran Richardson (T).

Liverpool: Lucas Leiva (S), Daniel Agger (S), Steven Gerrard (T), Glen Johnson (T).

Forventede startopstillinger:
Sunderland: Mignolet – Bardsley, O’Shea, Turner, Richardson – Larsson, Colback, Vaughan, McClean – Gardner, Bendtner.

Liverpool: Reina – Kelly, Carragher, Skrtel, Enrique – Henderson, Gerrard, Adam, Downing – Suárez, Carroll.

Hold øje med: Sunderlands Larsson – Scorede et flot mål på Anfield i det forgående møde, og svenskeren er altid farlig på dødboldssituationer.

Liverpools Henderson – Den unge midtbanespiller har haft en middelmådig sæson, men udvikler sig hver eneste uge, og det kan være, han får lov at skinne i lyset fra sin gamle hjemmebane i dag.

Redaktionens bud: 0-2. Sunderland er hårdt ramt, og de får en svær opgave serveret i dag.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar