fredag den 30. marts 2012

Verdens bedste liga – Bliver top-seks lukket på søndag?

31. spillerunde 31/03 – 02/04, 2012.

Sidste weekend snublede City mod Stoke, samtidig med at United lige akkurat fik hentet de tre point hjemme mod Fulham. Det har medført et forspring på tre point til De røde djævle, og begge klubber går denne weekend kampe i møde, der giver muligheden for at bibeholde den stilling. City tager på Etihad mod Sunderland, der på det seneste har noteret to sejre over henholdsvis Liverpool og QPR. Førstnævnte var dog ikke nogen direkte fodboldopvisning, og det er blevet til tre nederlag i det seneste seks kampe. United skal på en tur til Ewood park, hvor Blackburn byder op til dans. Tre sejre, to nederlag og et uafgjort resultat er det blevet til for Rovers over de sidste seks kampe, og med kun tre point ned til stregen er det ikke til at vide, hvad Keans tropper er i stand til. På en god dag skal de nok drille United, men på en dårlig kan det ende med en regulær snitter, da Samba og co. pt. kun overgås af Wolves, hvad angår ligaens dårligste forsvar.

Kampen om tredjepladsen ser ud til at blive et opgør mellem Arsenal og Tottenham. Chelsea og Newcastle er dog kun fem point efter, så en solid slutspurt fra en af disse to kan ende med at vende billedet. The Blues skal lørdag eftermiddag en tur til Villa Park, hvor Alex McLeish skal forsøge at fyre op under sine Aston Villa-spillere. The Villains er ligaens fjerde mindst scorende hold, og der venter dem derfor givetvis en anseelig udfordring mod en flok sultne Chelsea-spillere.
Newcastle står overfor, hvad der mildest talt må kaldes en svært håndterlig opgave. De tager i eget hus mod Liverpool, der i øjeblikket er i frit fald efter to svidende nederlag mod henholdsvis QPR og senest Wigan. Et nederlag på hjemmebane til et af ligaens dårligste hold (Wigan) gør nas, og set i det lys har Newcastle alle muligheder for at hente vigtige point. Det er svært at forene Liverpools spillermateriale med deres formkurve, og hullet op til netop Newcastle er nu på otte point. Et nederlag på søndag vil derfor - med stor sandsynlighed - betyde farvel til top-seks, så sørg for at tænde for 6´eren 14.30.

Ligaens dårligste angreb tilhører Wigan, der i eget hus byder velkommen til ligaens næstdårligste fra Stoke. Det kan være, at Peter Crouch får vendt om på den relativt ydmygende statistik, hvis han kan konvertere sidste weekends superscoring til selvtillid.  
Som nævnt er Wolves i besiddelse af ligaens mest hullede bagerste kæde. De har i løbet af de sidste 30 kampe set modstanderen score hele 65 gange og selvom de på Molineux muligvis figurerer som svage favoritter mod Bolton på lørdag, fraråder vi stærkt at spille penge på Ulvene. Meget tyder på at holdet, der kun har vundet en af de seneste 16 kampe, allerede har skrevet sig på listen til nedrykning, og det er svært at se, hvordan de skal få vendt den negative spiral, de pt. befinder dem i.

Everton tager hjemme mod West Bromwich, Tottenham tager værtskabet mod Swansea, og Fulham får besøg af Norwich. QPR skal forsøge at rejse sig efter nederlaget til Sunderland, hvor Cissé igen fik tildelt det røde kort. Uheldigt for oprykkerne er det, at Arsenal står på programmet. Kanonerne er i gang med et suveræn slutspurt i Premier League, og meget skal gå galt, hvis Barton og co. skal agere stopklods for deres momentum.
Kampprogram for 31. spillerunde:

Lørdag 31/03
Aston Villa – Chelsea
Everton – West Bromwich
Fulham – Norwich
Manchester City – Sunderland (6´eren)
Queens Park Rangers – Arsenal
Wigan – Stoke
Wolverhampton - Bolton

Søndag 01/04
Newcastle – Liverpool (6´eren)
Tottenham – Swansea (6´eren)

Mandag 02/04
Blackburn – Manchester United (6´eren)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar