fredag den 9. marts 2012

Manchester United (2) – West bromwich (10) 11/03-2012

Søndag kl. 16.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

West Bromwich har ikke vundet ude mod United siden 1978, men de er i øjeblikket i forrygende form. På papiret får gæsterne det svært, men det er ikke til at vide, hvad de er i stand til, nu hvor motivationen og selvtilliden er helt i top.

Som mod flere af de mindre hold i ligaen, har United et ganske pænt indbyrdes overtag mod WBA. Som nævnt har de ikke tabt på eget græs siden 1978, og det er desuden ikke blevet til liganederlag mod The Baggies siden 1984. United står godt mod lavere rangerende hold, og forhåbentlig for Djævlenes titelchancer fortsætter den tendens på søndag.

Fergusons tropper er i god form i øjeblikket, og har således vundet seks af deres seneste syv opgør. Over disse syv kampe er det lykkedes United at score to mål eller mere hver gang, og da WBA-forsvaret står solidt stort set hver gang, bliver der givetvis brug for endnu en offensiv toppræstation. Rooney og co. har indtil videre klaret forfølgerrollen i ligaen ganske fint, men der skal ikke mere end én smutter til, før det kan gå galt. Det er muligt, at City smider point den kommende tid, men skal vi dømme ud fra deres formkurve, er det ikke sandsynligt, at der bliver ”drysset” det helt store. Den eneste vej frem for United er sejr på sejr, og søndag har den et giftigt opgør i syne, da West Bromwich kommer til byen med troen på at kunne vælte Old Trafford.
Torsdag blev det desuden gjort klart for alle, at United ikke er umulige at spille mod på eget græs. Athletico Bilbao nærmest ydmygede værterne i Europa League, og de kunne tage hjem til Spanien med en fortjent 3-2 sejr i bagagen. United har meget at bevise efter den optræden, og det skal blive særdeles interessant at se, hvordan de spiller på søndag.

Det er svært at komme uden om WBA´s præstationer den seneste tid. De har leveret varen i en sådan grad, at de fylder mediebilledet markant mere, end vi har været vant til. Tre sejre i streg med en målscore på 9-2 til følge er imponerende, og triumfen over Chelsea hjemme på Hawthorns sidste weekend kan være med til at løfte spillernes niveau til et helt andet plan. Odemwingie scorede på samlebånd i februar måned, og sikrede sig samtidig prisen som månedens spiller. Det er tredje gang, at den farlige angriber snupper den pris, og han må om nogen være klar til opgaven mod United-forsvaret på søndag.
Sejrsstimen er kommet på et vigtigt tidspunkt, da det var begyndt at spidse noget til i den nederste del af tabellen. Med de mange point har WBA kæmpet sig op på en fornem tiendeplads, men Roy Hodgson må sande, at den position bliver svær at holde fast i, da de resterende kampe bringer store opgaver med sig. United, City, Arsenal, Newcastle og Liverpool mangler således alle stadigværk ét opgør mod WBA. Selvom det er en relevant observation, så er den vel egentlig ubrugelig for formstærke Albion. Når man kan levere snittere på 4-0 og 5-1 mod Sunderland og Wolverhampton OG slå Chelsea, kan man vel også gå ud og spille for fuld damp mod de forsvarende mestre. Holder West Bromwich kadencen, får United-spillerne en lang søndag eftermiddag.

PL-Formkurve, Man Utd: V-U-V-V-V
PL-Formkurve, West Bromwich: U-T-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
14/08/2011: WBA – Man Utd 1-2
01/01/2011: WBA – Man Utd 1-2
16/10/2010: Man Utd – WBA 2-2
27/01/2009: WBA – Man Utd 0-5
18/10/2008: Man Utd – WBA 4-0

Historisk: 48 – 26 – 37.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Man Utd: Darren Fletcher (S), Anders Lindegaard (S), Valencia (S), Nemanja Vidic (S), Chris Smalling (T), Tom Cleverly (T).

WBA: Zoltán Gera (S), Steven Reid (S), Billy Jones (T).
Forventede startopstillinger:
Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Evans, Evra – Nani, Scholes, Carrick, Young – Welbeck, Rooney.

WBA: Foster – Tamas, McAuley, Olsson, Ridgewell – Mulumbu, Andrews – Odemwingie, Morrison, Thomas – Fortuné.
Hold øje med: Uniteds Nani – Det er efterhånden ved at være nogen tid siden, at den flamboyante portugiser har vist sine evner for alvor. WBA´s Odemwingie – Det er måske forudsigeligt, men sådan er det nu engang med en spiller af Odemwingies kaliber.

Redaktionens bud: 2-1. Efter Uniteds vaklende indsats fra midtugen, er det ikke til at sige, hvordan de vil reagere. Man kan dog nemt forestille sig, at Premier League har øverste prioritet, og at de forsvarende mestre derfor skruer bissen på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar