torsdag den 22. marts 2012

Opsummering af 29. spillerunde – Spændingen i toppen intakt

En anderledes tur i Premier League-karrusellen er nu overstået, og anderledes blev desværre ladet både positivt og negativt i denne omgang. Det der skulle have været endnu en spændende runde af verdens bedste liga blev i den grad overskygget af Fabrice Muambas hjertestop i FA Cup-kampen mellem Bolton og Tottenham. Midtbanespilleren lå længe og svævede mellem liv og død, og Boltons klublæge har meddelt, at Muamba har været klinisk død i op mod 78 minutter, hvor utroligt det end må lyde. Det ser dog ud til, at Muamba er ved at komme sig, og han skulle bl.a. have ytret et par ord til lægerne.

Kampen mellem Bolton og Tottenham blev afbrudt, og Aston Villa mod Bolton, som skulle have været spillet tirsdag ligeledes.
På den positive side blev der leveret flere opsigtsvækkende resultater fra de resterende hold, og vi starter lørdag, hvor Fulham skulle forsøge at rette op på overtidsskuffelsen fra kampen mod Villa forrige weekend. Brendan Rodgers´ tropper fra Swansea stod på menuen, men oprykkerne er i øjeblikket ikke nemme at have med at gøre. Lejesvenden fra Hoffenheim, Gylfi Sigurdsson, scorede for anden weekend i træk to kasser, hvilket hjalp Swansea godt på vej til deres flotte 3-0 sejr. Fulham-spillerne er røget ind i to nederlag på stribe efter deres imponerende 5-0 sejr mod Wolverhampton, og det skal blive spændende at følge, om de kan finde rytmen igen.

Søndag stod netop Wolves overfor en, på papiret, svær opgave mod United. Om Ferguson på forhånd havde set båndet fra Ulvenes snitter mod Fulham ekstra godt igennem vides ikke, men De røde djævle kom, så og sejrede og forlod Molineux med en 5-0 sejr i bagagen. Andetsteds sikrede Newcastle sig vigtige tre point, da Cissé leverede kampens enlige mål mod Norwich.
Tirsdag viste Blackburn tænder, da de i eget hus besejrede de ellers så velspillende spillere fra Sunderland. Rovers har været under stort pres denne sæson, og manager Steve Kean har været den måske mest forhadte mand i hele ligaen. Holdet har dog nu kæmpet sig op over stregen, og overlevelse ser pludselig ikke umulig ud.

Onsdag var der så lagt i ovnen til storslået action, da fire spændende kampe skulle afvikles. Hovedretten blev serveret i form af kampen mellem Man City og Chelsea. Roberto Di Matteo har stået i spidsen for The Blues fire gange siden Villas-Boas´ afsked – og har vundet dem alle. Der var derfor store forventninger til Chelsea forud for opgøret, men det blev en kamp på hjemmeholdets præmisser. Chelsea kom foran på et heldigt mål af Cahill, der fik sit skud rettet af på vej mod Joe Hart. Udover dét mål havde Lampard og co. stort set ingen ting at byde på, og det var derfor helt fortjent, at City-spillerne kunne trække sig tilbage som vindere. Agüero nettede på straffe, og Nasri leverede matchvinderen. Sidstnævnte scorede efter flot samspil med tilbagevendte Carlos Tévez, der fik en overvejende flot modtagelse af de opmødte City-fans, da han blev skiftet ind i anden halvleg.

Arsenal hentede en ”sikker” 1-0 sejr på Goodison Park, og Tottenham måtte skuffende nøjedes med 1-1 hjemme mod Stoke. Redknapps drenge stod for den overvejende del af spillet, men som set flere gange den senere tid lykkedes det ikke at få fuldt udbytte af overtaget.
Sidst, men absolut ikke mindst, finder vi opgøret mellem Queens Park Rangers og Liverpool, som blev spillet på Loftus Road tirsdag aften. Anfield-drengene er godt kørende, og da de planmæssigt kom foran 2-0 efter 72 minutters spil, troede de fleste af de medrejsende fans givetvis, at endnu tre point kunne sættes på kontoen. Det blev dog et højdramatisk sidste kvarter af kampen, der resulterede i hele tre scoringer fra hjemmeholdet. Jublen brød løs for alvor, da Mackie i dommerens overtid kunne sende matchvinderen ind bag Reina, og undertegnede priser sig pt. lykkelig for ikke at have været en del af besætningen i spillerbussen på vej hjem til Liverpool.

Der er allerede bold i det engelske på lørdag, hvor hele otte kampe skal spilles. Sørg derfor at gøre dig klar til en stor fodboldweekend, hvor Chelsea – Tottenham åbner ballet lørdag over middag.
Topscorerliste Top 10:
1. Robin van Persie 26
2. Wayne Rooney 20
3. Sergio Agüero 17
4. Demba Ba 16
5. Yakubu 14
6. Edin Džeko 13
7. Clint Dempsey 12
8. Emmanuel Adebayor 11
9. Mario Balotelli 11
10. Gareth Bale 10

Fulham – Swansea 0-3
0-1: Sigurdsson (36)
0-2: Sigurdsson (67)
0-3: Allen (78)

Wigan – West Bromwich 1-1
1-0: McArthur (54)
1-1: Scharner (65)

Wolverhampton – Manchester United 0-5
0-1: Evans (21)
Rødt kort – Zubar, Wolves (39)
0-2: Valencia (43)
0-3: Welbeck (45)
0-4: Hernández (56)
0-5: Hernández (61)

Newcastle – Norwich 1-0
1-0: Cissé (12)

Blackburn – Sunderland 2-0
1-0: Hoilettt (58)
2-0: Yakubu (86)

Tottenham – Stoke 1-1
0-1: Jerome (75)
1-1: Van der Vaart (90)

Manchester City – Chelsea 2-1
0-1: Cahill (60)
1-1: Agüero (78)
2-1: Nasri (86)

Queens Park Rangers – Liverpool 3-2
0-1: Coates (54)
0-2: Kuyt (72)
1-2: Derry (77)
2-2: Cissé (86)
3-2: Mackie (90+)

Everton – Arsenal 0-1
0-1: Vermaelen (8)

Kampe i den kommende spillerunde:
Lørdag 24/03
Chelsea – Tottenham
Arsenal – Aston Villa
Bolton – Blackburn
Liverpool – Wigan
Norwich – Wolves
Sunderland – QPR
Swansea – Everton
Stoke – Man City

Søndag 25/03
WBA – Newcastle

Mandag 26/03
Man Utd - Fulham

Ingen kommentarer:

Send en kommentar