fredag den 2. marts 2012

Liverpool (7) – Arsenal(4) – 3/3 2012

Lørdag kl. 13.45. Kampen vises direkte på 6’eren.

Kampen om 4. pladsen er for alvor gået ind i den afgørende fase, og skal værterne fra Beatles-byen have nogen chance for at blande sig i afgørelsen, er tre point hjemme mod Arsenal påkrævet. Denne weekend bliver skudt ind med et brag, det ligger helt fast.

Liverpool vandt i sidste weekend deres første titel siden 2006, da de besejrede Cardiff i Carling Cup-finalen efter straffesparkskonkurrence. En titel, der blev vel modtaget af den hårdt prøvede klub, og det er spændende og se, om det har nogen effekt på truppen, når de sætter jagten ind på det virkelige sæsonmål, der er kvalifikation til Champions League i næste sæson. Det kræver, at de får ’vendt bøtten’ på hjemmebane, så at sige, hvor det ikke har knebet med spillet, men hvorimod koldblodigheden foran mål har været gemt langt væk. Derfor står ’de røde’ nu stort set i en situation, hvor hver eneste kamp er sidste udkald for selv at afgøre, om de når deres mål i ligaen i denne sæson.

De to timer i sidste weekend må uden tvivl have trukket tænder ud og efter en lang periode uden nye skader, har denne uge budt på et par stykker. Både kaptajn-Gerrard og holdkammerat på det engelske landshold, Glen Johnson, kunne ikke spille hele kampen mod Holland på grund af småskavanker. Vores egen landsholdskaptajn Daniel Agger måtte helt blive hjemme, da han i sidste weekend brækkede et ribben mod Cardiff og kan se frem til et par ugers pause. Han kunne helt sikkert have pyntet på den miserable indsats mod Rusland, og danskeren er, sammen med slovakken Skrtel, en del af den midterforsvarsduo, der har haft flest clean-sheets i denne sæson af PL. Så selvom ugen startede bedre end længe for Liverpool, kan den ende med at gøre rigtig ondt.
På den positive side bør det dog nævnes, at det ser ud til, at duoen med Carroll og Suárez endelig er ved at finde en fælles forståelse, og der er ingen tvivl om, at det umage makkerskab kan blive en slem cocktail for ’Gunner’-forsvaret, der til tider minder mest om en halvfærdig tømmerflåde, der er blevet sat fri i vadehavet af en fuld tysker – med andre ord, det sejler lidt på må og få. De er blevet bedre til at finde hinanden, og selvom målene udebliver indtil videre, viser de begge en stor arbejdsgejst, og især Carroll arbejder hårdere, end man hidtil har set i hans karriere.

Arsenals sæsonkurve minder mest af alt om Lance Armstrong på en pogo-stick. Det har været op og ned, og ligeså mange gange som de er blevet dømt ude, har de fundet på noget vanvittigt og ligger lige nu forrest i svinget til at tage den eftertragtede sidste CHL-plads. Æren for alt dette må selvfølgelig tilfalde den franske manager, Arsene Wenger, der hele tiden ser ud til at få det optimale ud af en kronisk smadret trup. Det kan kun sætte tankerne i gang om, hvad der lige præcist gør, at Arsenal altid har så forfærdeligt mange skader.
Om de leger rollespil ude i skoven med sværd og hele svineriet til træning, kan vi kun gisne om her på redaktionen, men er dette tilfældet, må ansvaret selvfølgelig falde tilbage på Wenger. Er det således, må vi gå ud fra, at franskmanden er den enevældige konge i spillet - med en hær af krigere importeret fra alle tænkelige steder i verden. Eventyrets helt store helt må jo så også være den hollandske guerilla-kriger, Robin van Hood. Manden der tager fra alle, og ikke giver en skid til nogen, har således nettet 23 basser i indeværende sæson, og hans navn er berygtet i et hvert hjørne af det forenede britiske kongerige. I sidste uge gik det hårdt ud over sheriffen fra Tottenham, Harry Redknapp, da Robins svende lokkede ham lige i fælden og tog ham for alt, hvad han var værd.

Om samme skæbne skal overgå Liverpool er dog usandsynligt. Dagens værter har ikke tabt på Anfield i denne sæson, og Arsenal er inde i en forfærdelig stime på udebane. Fem nederlag i træk i alle turneringer fortæller alt om London-holdets problemer, når de spiller væk hjemme fra.

PL-formkurve, Liverpool: U-V-T-U-T
PL-formkurve, Arsenal: T-U-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
20/8/2011: Arsenal – Liverpool 0-2
17/4/2011: Arsenal – Liverpool 1-1
15/8/2010: Liverpool – Arsenal 1-1
10/2/2010: Arsenal – Liverpool 1-0
13/12/2009: Liverpool – Arsenal 1-2

Historisk:  82 – 55 – 73

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Lucas Leiva (S), Daniel Agger (S), Glen Johnson (T), Steven Gerrard (T).

Arsenal:  Emmanuel Frimpong (S), Aaron Ramsey (S), Per Mertesacker (S), Tomas Rosicky (T), Thomas Vermaelen (T), Santos (T), Abou Diaby (T), Jack Wilshere (T).

Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Kelly, Carragher, Skrtel, Enrique – Downing, Adam, Gerrard, Henderson – Suárez, Carroll.

Arsenal: Szczesny – Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs –Gervinho, Arteta, Song, Benayoun, Walcott – van Persie.

Hold øje med: Liverpools Carroll – Uden Mertesacker er der få spillere fra Arsenal, der kan matche Carroll i luften, hvis hans holdkammerater formår at forsyne ham rigtigt.

Arsenals Szczesny – Det er ikke en undskyldning for at få lov at skrive hans navn igen, men Arsenal har kun holdt nullet tre gange på udebane i denne PL-sæson, og der skal ikke gå ret mange ind, før Liverpool bliver svære at fange.

Redaktionens bud: 1-1. Liverpool kan som regel hverken vinde eller tabe på hjemmebane, og Arsenal er svage til at skrabe point sammen på udebane, så løsningen virker oplagt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar