fredag den 2. marts 2012

Tottenham (3) – Manchester United (2) 04/03-2012

Søndag kl. 17.10. Kampen vises direkte på 6´eren.

Det er snart elleve år siden, at Tottenham sidst har slået United, men søndag får de muligheden for at hente tre vitale point i kampen om toppen af ligaen.

Vi skal tilbage til d. 19. maj 2001 for at finde den sidste indbyrdes sejr til Spurs. Siden dengang er det blevet til fem uafgjorte og hele 18 nederlag. Statistisk er der derfor ikke megen hjælp at hente for Harry Redknapp forud for opgøret, der følger lige i hælene på ydmygelsen mod Arsenal sidste weekend. Foran 2-0 på Emirates formåede Bale og co. at tabe 2-5, og det skal blive yderst interessant at se, om de kan få vendt skuden mod formstærke United.
Nederlagene til først City, og siden Arsenal, har med stor sandsynlighed slukket titel-drømmene på White Hart Lane. Der er pt. ti point op til City på førstepladsen, og der skal gå meget galt, hvis Mancinis drenge skal smide så stor en føring overbord – sæsonens resultater indtil videre taget i betragtning.

Nederlaget mod Arsenal var dog af ekstra alvorlig karakter, da afstanden på ti point mellem de to blev reduceret til syv. Hvis Gunners rammer stimen, og Tottenham skrider i svinget et par gange mere, medfører det en ny, og måske lidt uventet, dyst om tredjepladsen. En dyst, der kan blive endnu mere aktuel efter søndag, da Redknapp må undvære sin styrmand på midtbanen, Scott Parker. Den tidligere West Ham-profil har vist sig som en af ligaens mest værdifulde spillere, og tidligere på ugen blev han i en online-afstemning på FA´s hjemmeside kåret som ligaens bedste spiller – foran Citys Joe Hart og Uniteds Ashley Young.
En ting, Tottenham-manageren forhåbentlig husker mod United er, at han skal spille Bale ude på kanten. Mod Arsenal fik den lynhurtige englænder en mere central rolle, hvilket resulterede i en ganske anonym indsats. Antrit og gyldne indlæg er et værdifuldt våben, når man har Adebayor inde i boksen. Skulle det ikke lykkes for den høje togoleser, råder Redknapp også over nyindkøbet Saha, der har fået en god start for klubben. Alt i alt bliver det noget med, at Tottenham skal ud og overraske mod United, der på søndag ikke har tabt en kamp i to måneder.

Sidst Fergusons tropper skred i svinget var, da de ude mod Newcastle skuffende måtte indkassere et 0-3 nederlag d. 4. januar.  Siden da er det blevet til fem sejre og én uafgjort (3-3 ude mod Chelsea, red.). United er i øjeblikket inde i et hæsblæsende kapløb mod rivalerne fra City, der kan blive afgjort på de mindste marginaler. Sidste weekend leverede den gamle garde det, der skulle til, da først Scholes og siden Giggs stod for målene i 2-1 sejren ude mod Norwich. Giggs´ matchvinder i overtiden understregede Waliserens legendestatus for klubben i sin kamp nummer 900!
Når City lørdag tager mod Bolton, må det formodes, at der bliver sat tre stensikre point på kontoen. Presset ligger derfor på United, og en kamp mod Tottenham må betegnes som en af sæsonens sværeste, selvom søndagens værter så direkte deprimerede ud i perioder mod Arsenal. Den plads, som van Persie og co. fik i den kamp, vil passe United-offensiven glimrende, og medmindre Spurs får lukket ned for gaveboden, kan det nemt blive en underholdende eftermiddag på White Hart Lane.

På papiret står United stærkt, da både Rooney og Hernández i skrivende stund ser ud til at være klar fra start. På en god dag er Tottenham-forsvaret i ganske god forfatning, men som vi så sidste weekend, råder de samtidig over et skræmmende ringe bundniveau. En gentagelse af dette vil medføre en overmatchning af dimensioner, og De røde djævle er normalt ikke sene til at udnytte sådanne chancer. Hvilken vej vinden vender, får vi at se søndag eftermiddag, når rundens brag bliver fløjtet i gang på White Hart Lane.
PL-Formkurve, Tottenham: T-V-U-V-T
PL-Formkurve, Man Utd: V-V-U-V-V

Seneste fem indbyrdes:
22/08/2011: Man Utd – Tottenham 3-0
16/01/2011: Tottenham – Man Utd 0-0
30/10/2010: Man Utd – Tottenham 2-0
24/04/2011: Man Utd – Tottenham 3-1
12/09/2009: Tottenham – Man Utd 1-3

Historisk: 35 – 39 – 75.

Skader, karantæner og tvivlsomme:
Tottenham: David Bentley (S), William Gallas (S), Tom Huddlestone (S), Jermaine Jenas (S), van der Vaart (T), Kyle Walker (T), Scott Parker (K).

Man Utd: Darren Fletcher (S), Anders Lindegaard (S), Michael Owen (S), Valencia (S), Vidic (S).
Forventede startopstillinger:
Tottenham: Friedel – Walker, Kaboul, King, Ekotto – Lennon, Sandro, Modric, Bale – Saha, Adebayor.

Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Evans, Evra – Nani, Scholes, Carrick, Giggs – Hernández, Rooney.
Hold øje med: Tottenhams Bale – Som nævnt blev det til en mindre flatterende indsats mod Arsenal, og naturtalentet må være opsat på at vise bedre takter mod United. Uniteds Hernández – Det må blive op til Tottenham-defensiven at bevise deres værd, og det tror vi, at de får svært ved mod fodboldverdenens måske hurtigste mexicaner.

Redaktionens bud: 2-3. Premier League har for vane ikke at skuffe, hvad angår spændingen, når der er dømt top-brag. Da rundens anden storkamp står mellem Arsenal og Liverpool, regner vi med, at det bliver Tottenham og United, som skal stå for det kreative indslag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar