fredag den 2. marts 2012

Newcastle (6) – Sunderland (9) 04/03-2012

Søndag kl. 13.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Tyne-Wear derby for fuld udblæsninger er forhåbentlig, hvad vi har i vente den kommende weekend. Ti point skiller de to rivaler i tabellen, og begge er uden sejre de sidste to runder.
Efter Newcastles fænomenale start på sæsonen er de kommet ned på jorden igen. På trods af flere mindre flatterende resultater – såsom 0-5 snitteren mod Spurs for to runder siden – befinder holdet sig stadigvæk på en flot sjetteplads. De europæiske pladser er stadig i spil, og The Magpies bliver nødt til at skrue bissen på, hvis ikke det skal ende med en midterplacering - hvor flot et resultat det end måtte være – forventningerne op til sæsonen taget i betragtning.

Sidste weekend smed Newcastle en 2-0 føring overbord hjemme mod Wolverhampton, der får deres sag for mht. at undgå nedrykning. Ovenpå skuffelsen mod Tottenham er det derfor svært at se, hvor spillerne skal få deres selvtillid fra i øjeblikket. Ankomsten af Cissé har kastet et par mål af sig, men de er druknet i de dalende resultater. Det skal tages alvorligt, når man smider sejren væk mod et hold af Wolverhamptons kaliber.
Den opgave Pardew under normale omstædigheder ville have for hånden mht. at motivere sine spillere bliver absolut noget nemmere, da det er rivalerne fra Sunderland, der betræder St. James´ Park på søndag. Opgøret har episke proportioner blandt de tilhørende fans, og der vil være opbakning fra start til slut. Newcastle skal egentlig bare spille op til det potentiale, holdet besidder, og så skal tilskuerne nok gøre resten. Det burde være nok til et resultat mod Sunderland, når man tager deres to seneste resultater i betragtning.

Tingene så noget lysere ud for Bendtner og co. efter Martin O´Neils ankomst. Stort set over hele banen lignede holdet en fornyet udgave, og resultaterne flaskede sig pludselig, som de skulle – bl.a. grundet flere meget sene scoringer. 1-0 hjemme mod Arsenal lignede for to runder siden endnu en triumf, men The Gunners fik på under ti minutter vendt skuden til nederlag for hjemmeholdet. Sidste weekend løb The Black Cats ind i en syngende 0-4 lussing ude mod West Bromwich, og det resultat antyder muligvis, at problemerne fra før O´Neils tiltrædelse stadig ikke er helt væk.
Det bliver derfor op til Sunderland-spillerne at bevise, at WBA-fiaskoen var en enlig svale. Alle kan have en dårlig dag på kontoret, og efter holdets flotte stime er det bestemt ikke utilgiveligt. Søndagens rivalopgør vil dog kræve en mandfolkeindsats, hvis ikke klubbens fans skal blive iltre, og det skal blive spændende at se, om O´Neils drenge kan holde trit med Newcastle, der kun er gået fra banen én gang ud af deres seneste ti uden at score.  

PL-Formkurve, Newcastle: T-V-V-T-U
PL-Formkurve, Sunderland: V-V-V-T-T

Seneste fem indbyrdes:
20/08/2011: Sunderland – Newcastle 0-1
16/01/2011: Sunderland – Newcastle 1-1
31/10/2010: Newcastle – Sunderland 5-1
01/02/2009: Newcastle – Sunderland 1-1
25/10/2008: Sunderland – Newcastle 2-1

Historisk: 51 – 41 – 41.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Newcastle: Sammy Ameobi (S), Leon Best (S), Pappis Cissé (T), Sylvain Marveaux (S), Steven Taylor
(S).


Sunderland: Marcos Angeleri (S), Titus Bramble (S), Wes Brown (S), Phillip Bardsley (T), Craig Gordon (T), David Vaughan (T), Keiren Westwood (T).

Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul – Simpson, Coloccini, Williamson, Santon – Taylor, Cabaye, Tioté, Gutíerrez – Cissé, Ba.

Sunderland: Mignolet – O´Shea, Kilgallon, Turner, Richardson – Larsson, Colback, Cattermole, McClean – Gardner – Sessègnon.
Hold øje med: Newcastles Cabaye – Franskmanden er i en klasse for sig, når det kører for ham. Han har været savnet under sin karantæne og kan sagtens ende med at få en hovedrolle denne weekend. Sunderlands Sessègnon – Placeret på toppen til kampen er det vitalt, at den sprælske kreatør har tur i den. Newcastles forsvar er bestemt til at tale med, og en scoring eller to fra Sessègnons fødder kan ende med at blive påkrævet.

Redaktionens bud: 2-1. Newcastle er på papiret langt det bedste hold, men det til tider opløste forsvar skal være klar fra start pga. spydspidsen fra Sunderland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar