fredag den 9. marts 2012

Swansea (14) – Manchester City (1) 11/03-2012

Søndag kl. 15.00.

City ligger i øjeblikket på en fortjent førsteplads i ligaen. De scorer flest mål, lukker færrest ind, og så har de vundet alt i eget hus indtil videre. Vi har dog fundet frem til, hvorfor udebaneopgøret mod Swansea kan ende med at give problemer.

Manager Brendan Rodgers har indtil videre leveret et flot stykke arbejde. Oprykkerne har spillet friskt til lige fra start, og deres kompromisløse spillestil er tillokkende selv for den neutrale tilskuer. Bedst illustreret så vi det, da City besøgte Liberty Stadium tilbage i august. Swansea-spillerne lagde ud som lyn og torden og stod faktisk for størstedelen af boldbesiddelsen – i starten. Kvalitetsforskellen endte dog med at blive tydeligere, som kampen skred frem, og City endte med en flot 4-0 sejr i bagage.
Siden hen har Rodgers drenge fået bedre styr på udsvingene mod de store hold, samtidig med det pudsigt nok er gået galt flere gange mod de lavere rangerende klubber. På eget græs er det kun Norwich og United, der udover City er sluppet af sted med alle tre point. Swansea er begyndt at blomstre op på udebane, hvor det længe så en anelse kritisk ud, men det er i eget hus, vi finder de interessante statistikker.

City har som det bedst præsterende hold kun lukket seks mål ind foran hjemmepublikummet. Lidt længere nede på listen finder vi Swansea, der indtil videre har set modstanderen score 14 gange på eget græs. Tager man i betragtning, at City nettede fire gange tidligere på sæsonen, må man tage hatten af for den defensive indsats, oprykkerne leverer i Premier League. Undervejs har Chelsea og Tottenham måtte nøjedes med uafgjort, og Arsenal er blevet sendt hjem med et 2-3 nederlag i hatten. Swansea har i øjeblikket 11 point ned til stregen og for det ikke skal blive mere spændende end nødvendigt, må spillerne ud og levere en mandfolkeindsats mod stjernerne fra City.
Som nævnt i indledningen er det fortjent, at City ligger nummer et. De dominerer på alle fronter, og der ser i øjeblikket ud som om, at de ikke er til at stoppe. Kolo Touré har for nylig udtalt, at han ser en klar sammenligning mellem det Arsenal-hold, han spillede på i sæsonen 2003/2004, som gik gennem sæsonen ubesejrede, og det nuværende City-mandskab. Godt nok har City tabt tre kampe indtil videre, men ifølge Touré er det fornemmelsen af, at en hvilken som helst spiller, kan skiftes ud, uden niveauet falder, der er afgørende.

Objektivt set er det da heller ikke nogen nem opgave at regne ud, hvor det skal gå galt for City. Holdet ser velorganiseret ud, de interne intriger er kraftigt aftagende, og foran hjemmepublikummet er det imponerende, hvad spillerne leverer. 14 kampe, 14 sejre og en målscore på hele 42-6 til følge. På udebane ser det ikke direkte dårligt ud, men det er her, vi finder udfaldene. Syv sejre, tre uafgjorte og tre nederlag med en målscore på 27-13 er et fornemt resultat, men det er Chelsea, Sunderland og Everton, der indtil videre har formået at gøre det onde ved Mancinis drenge. Uden at forklejne nogen af de tre mandskaber, så har de ikke hørt til de mest stabile denne sæson, og det bør være et signal til de resterende hold, at det er, når City kommer på besøg, at mulighederne opstår.   
PL-Formkurve, Swansea: U-V-T-T-V
PL-Formkurve, Man City: T-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
Udover denne sæsons åbningskamp har de to klubber ikke haft meget med hinanden at gøre i lang tid. City vandt 4-0 i august, men ellers skal vi tilbage til sæsonen 1983/1984 for at finde sidste møde. City vandt her begge opgør.

Historisk: 6 – 2 – 13.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Swansea: Kenny Agustien (S), Ferry Bodde (S), Nathan Dyer (K).

Man City: Pablo Zabaleta (S), Vincent Kompany (T).
Forventede startopstillinger:
Swansea: Vorm – Rangel, Caulker, Williams, Taylor – Routledge, Allen, Britton, Sinclair – Sigurdsson – Graham.

Man City: Hart – Richards, Touré, Lescott, Clichy – Milner, Touré, Barry, Silva – Balotelli, Agüero.
Hold øje med: Swanseas Sigurdsson – Den brandvarme islænding stod for begge holdets mål i den flotte udesejr over Wigan sidste weekend. Citys Balotelli – Det klæder den iltre italiener, at han har ladet støvlerne tale det sidste stykke tid, og mon ikke han fortsætter med det.

Redaktionens bud: 2-2. Vi tager chancen og satser på overraskelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar