fredag den 4. november 2011

Arsenal (7) – West Bromwich (13) 05/11 - 2011

Lørdag kl. 16.00.

Er Arsenal tilbage som tophold i Premier League, eller har holdet ”bare” været inde i en god stime i skæret af alt overskyggende van Persie? Lørdagens kamp mod WBA ligner ovenpå sidste weekends triumf mod Chelsea en walkover, men det kræver, at Wengers tropper holder formen.

Det er muligvis lidt unfair at kalde en 5-3 sejr på Stamford Bridge for én spillers værk, men den flyvende hollænder aka. Robin van Persie scorede hattrick, og fortsætter dermed sin dødbringende form. Han er nu alene på toppen af topscorerlisten i Premier League, og noget tyder på, at en solid indsats fra hans støvler i øjeblikket er påkrævet, hvis Arsenal skal sejre. I midtugens Champions League-opgør på Emirates mod Marseille startede van Persie på bænken, og kampen endte 0-0.
Der er dog flere spillere, som begynder at røre på sig. Gervinho og Walcott har vist tegn på forbedringer, og specielt mod Chelsea så sidstnævnte ud til for alvor at have fundet rytmen. Den lynhurtige englænder er fantastik at se på, når det kører for ham, og en kamp mod WBA må betegnes som en lækkerbisken mht. at fortsætte de gode takter. Sidste sæson formåede ”The Gunners” kun at hente ét point mod WBA, og hele holdet må være opsatte på at ændre den præstation.

WBA led sidste weekend det første nederlag i fem kampe, da de løb ind i stormvejr på Anfield. Forinden var det dog blevet til to uafgjorte og to sejre, hvoraf 2-1 sejren ude over Aston Villas må betegnes som højdepunktet. Hodgsons tropper er en svær størrelse at have med at gøre, da de har det med at dukke op med et resultat på de mest uventede tidspunkter. 0-3 nederlaget ude mod Swansea står i klar kontrast til den omtalte triumf mod Villa, og noget tyder derfor på, at den mentale form på dagen spiller en stor rolle for Odemwingie og co.
Kampen mod Arsenal er en mulighed for at vise vilje og mod, da det på forhånd ser ud til at blive en lang og hård eftermiddag på Emirates. Shane Long er ude et stykke tid, og der er derfor ekstra stort pres på de resterende spillere, der desværre ikke umiddelbart inkluderer matchvinderen fra Villa-kampen, Paul Scharner.

PL-Formkurve, Arsenal: V-T-V-V-V
PL-Formkurve, WBA: U-U-V-V-T

Seneste fem indbyrdes:
19/03/2011: WBA – Arsenal 2-2

25/09/2010: Arsenal – WBA 2-3
03/03/2009: WBA – Arsenal 1-3

16/08/2008: Arsenal – WBA 1-0
15/04/2006: Arsenal – WBA 3-1

Historisk: 55 – 27 – 32.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Arsenal: Abou Diaby (S), Bacary Sagna (S), Jack Wilshere (S), Kieran Gibbs (T), Marouane Chamakh (T).

WBA: Shane Long (S), Paul Scharner (S).
Forventede startopstillinger:
Arsenal: Szczęsny –Jenkinson, Koscielny, Vermalen, Santos – Arteta, Song, Ramsey – Walcott, van Persie, Gervinho.

WBA: Foster – Reid, McAuley, Olsson, Jones -  Brunt, Mulumbu, Morrison, Thomas – Odemwingie, Tchoyi .
Hold øje med: Arsenals van Persie – Godt nok roser vi Walcott, men det er slet ikke sikkert, at Wengers angrebs-es er færdig med at hærge læderet endnu. WBA´s Odemwingie – Det er ved at blive en smule trivielt, at vi nævner angriberen stort set hver gang i denne kategori, men det er ikke uden grund, at valget ofte falder på ham.

Redaktionens bud: 3-1. Arsenal har fået blod på tanden efter den seneste tids flotte resultater, og WBA kan så absolut kun overraske på lørdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar