fredag den 25. november 2011

Liverpool (6) – Manchester City (1) – 27/11 - 2011


Søndag kl. 17.00. Kampen vises direkte på 6’eren.

Et brag af en kamp venter, når førerholdet skal en tur til Anfield for at forsvare forspringet i toppen. Der står meget på spil for begge hold, og der er lagt op til et af weekendens højdepunkter, når de to hold afrunder denne uges program.

Liverpool er i særdeleshed storebror i historisk sammenhæng og har også i nyere tid haft godt styr på de sky-blå. Tabellen lyver dog som bekendt aldrig og når der på nuværende tidspunkt er 12 point mellem dem, i lige så mange kampe, vidner det også om en stor forskel.  Der er masser af ting at glæde sig over i Liverpool-lejren, selvom resultater ikke rigtigt har flasket sig. For første gang i lang tid, ligner Liverpool et hold, der selv uden et par af de store profiler, kan være i stand til at præge en kamp, med en mere afbalanceret trup. Især tilbagekomsten af Craig Bellamy, der har fået lov at starte inde et par gange med stor succes, senest i sidste runde mod Chelsea, har været værdifuld.

Holdet fra Beatles-byen har i mange været afhængige af at hente rigtig mange point på udebane, for at styre kontra overfor deres til tider ret horrible udebaneform, men i denne sæson har der været en del svipsere på hjemmebane med fire uafgjorte i seks kampe. Noget der ikke er holdbart hvis man vil kæmpe med om de tilgængelige pladser til næste års Champions League. Det er dog også ved at være almindelig skik at ’the Reds’ spiller deres bedste kampe mod netop topholdene, akkurat som de viste det i sidste weekend, hvor de specielt i første halvleg så langt bedre ud end Chelsea. Selvom Chelsea fik udlignet, og duoen Agger og Skrtel dermed tillod deres første scoring imod sig, i de tre kampe de er startet sammen i træk, kan det godt se ud til at skotten Dalglish endnu en gang fravælger rutinerede Carragher.

Slaget over ikke selv være herre over det videre avancement i CL-sammenhæng, efter midtugens nederlag til 
Napoli i det sydlige Italien, kan muligvis have efterladt skår, i den ellers for tiden ukarakteristiske blanke facade hos dagens gæster. Mancini vil være opsat på at få maskinen tilbage på skinner og en sejr over de historiske overmænd fra Liverpool, kan være det der sætter gejsten tilbage i Robertos projekt. Sejre på 6-1 og 5-1 ude over hhv. United og Hotspurs, viser at det er et helt specielt projekt der er i stand, og kan City ramme sammen takter som i ovenstående kampe, kan de blive meget svære at tale med. Der er nærmest garant for mål i dag, da hjemmeholdets forsvar på Anfield har været et svagt punkt med scoringer imod sig i alle kampe undtaget forrige rundes uafgjorte mod oprykkerne fra Swansea, koblet med gæsternes rekordsættende perlerække af målorgier.

Når man taler om Manchester City i Premier League i denne sæson, bliver det meget hurtigt til en masse klichéer og afjaskede superlativer. Det er bare endnu en gang et faktum at gæsterne skal ud og vise at deres titel-udfordring er af seriøs karakter og derfor er tvunget til at hente alle tre point i et sæsonens sværeste opgør.

Sidst Manchester City vandt på Anfield var i 2003 og den eneste af de 22 spillere der startede den kamp, som får mulighed for at være med i denne weekend er Jamie Carragher, vil det ikke være verdens mindste nyhed, hvis det lykkedes City at få alle tre point med fra det gamle stadion.

PL-formkurve, Liverpool: U-U-V-U-V
PL-formkurve, Manchester City: V-V-V-V-V
Seneste fem indbyrdes:
11/4/2011: Liverpool – Manchester City 3-0
23/9/2010: Manchester City – Liverpool 3-0
21/2/2010: Manchester City – Liverpool 0-0
21/11/2009: Liverpool – Manchester City 2-2
22/2/2009: Liverpool – Manchester City 1-1
Historisk:  80-40-41
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Steven Gerrard (T).
Manchester City: Owen Hargreaves (T).
Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Maxi, Lucas, Adam, Downing – Bellamy, Suárez
Manchester City:  Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Milner, Touré, de Jong, Silva – Dzeko, Agüero
Hold øje med: Liverpools Lucas – Spillede en af karrierens bedste kampe mod Chelsea og brasilianeren ligner endelig en der er klar til at tage det ansvar, der i så mange har været ham tiltænkt. En gentagelse er et must, hvis Silva og de andre skal holdes under kontrol.
Manchester Citys Hart. Utvivlsomt en af de bedste målmænd i ligaen, der ikke får så meget opmærksomhed fordi hans hold spiller som de gør. Kan han lave et par gode aktioner i dag, er City et godt stykke af vejen.
Redaktionens bud: 2-1. Vi tror på at topstriden intensiveres i december måned og det starter med at Liverpool vinder i dag, ved at holde gæsternes målmagere i tilpas kort snor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar