fredag den 18. november 2011

Swansea (10) – Manchester United (2) 19/11 – 2011

Lørdag kl. 18.30. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Swansea er begyndt at vise tegn på kvalitet. Sidste runde blev det til 0-0 ude mod Liverpool, og de har endnu ikke tabt en hjemmekamp denne sæson. Det er dog United, som kommer på besøg på lørdag, og Swansea skal spille op til deres bedste, hvis ikke statistikken skal brydes.

Efter 11 spillerunder er facit det, at alle tre oprykkere befinder sig i den bedre halvdel af Premier League. Det er ganske imponerende, når man tager truppernes materiale i betragtning i forhold til de mere etablerede hold i ligaen. Der kan findes flere argumenter på, hvorfor situationen er, som den er, men for Swanseas vedkommende findes en stor del af forklaringen i det taktiske.
Holdet dominerede sig vej gennem The Championship ved at kontrollere bolden i størstedelen af deres kampe. Man skulle tro, at en sådan offensiv og ikke mindst optimistisk spillestil ville blive skrottet i den bedste engelske række, men det har ikke været tilfældet. Swansea-spillerne ser spillelystne ud – uanset modstanderen – og det kan blive deres helt store force, specielt når man sammenligner med hold som Stoke, Bolton og Wigan, der ikke udpræget høster deres anderkendelse for at ville spille med om boldbesiddelsen mod de store hold.

Swansea spiller godt og har mentaliteten på det rette sted, men det store spørgsmpl bliver nok, om det er tilstrækkeligt mod de forsvarende mestre. Godt nok hev The Swans en overraskende 0-0´er i land på Anfield sidste runde, men det vil kræve noget helt specielt at undgå nederlag to kampe i streg mod to af ligaens stærkeste hold.
En af Uniteds helt store forcer plejer at være, at de gang på gang formår at køre tre point i hus mod modstandere, som de på papiret bør slå. Swansea falder bestemt i den kategori, trods det flotte udlæg på sæsonen, men skadeslisten hos djævlene er ved at være bekymrende lang. Godt nok er flere af de nævnte navne i kategorien ”tvivlsom”, men diverse forberedelser kan ikke være optimale med spillere, der halter på det ene eller andet område.

En anden af Uniteds forcer er dog, at bredden på holdet er skræmmende stærkt. Flere gange i sidste sæson viste det sig at være udslagsgivende, og hvis ikke hullet til City skal blive større end de nuværende fem point, skal det forblive sådan. Fergusons tropper er klare favoritter, men Swansea må ikke undervurderes.
PL-formkurve, Swansea: V-T-U-V-U

PL-formkurve, Man Utd: V-U-T-V-V
Seneste fem indbyrdes:
Swansea og United har ikke mødtes siden sæsonen 1998/1983, hvor det blev til en United-sejr og en uafgjort.

Historisk: 6 – 4 – 6.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Swansea: Ferry Bodde (S), Alan Tate (S), Stephen Dobbie (T), Steven Caulker (T).

Man Utd: Michael Owen (S), Chris Smalling (S), Ashley Young (T), Danny Welbeck (T), Tom Cleverly (T), Ryan Giggs (T), Darron Gibson (T), Rafael (T), Anderson (T).
Forventede startopstillinger:
Swansea: Vorm, Rangel, Monk, Williams, Taylor – Dyer, Britton, Gower, Sinclair – Allen, Graham.

Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidić, Evra – Nani, Fletcher, Rooney, Park – Hernández, Welbeck.
Hold øje med: Swansea Vorm – Der vil givetvis blive hedt omkring Swansea-feltet, og en solid indsats fra keeperen vil være påkrævet. Uniteds Nani – Portugiseren er hurtig på fødderne og måske en tand for hurtig for Swansea.

Redaktionens bud: 1-2. Muligvis et optimistisk bud på Swanseas vegne, men 0-0 på Anfield er altså ikke noget dumt resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar