fredag den 18. november 2011

Norwich (9) – Arsenal (7) – 19/11 - 2011

Lørdag kl. 13.45. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Runden sparkes i gang med, hvad der tegner sig til et underholdende opgør, når oprykkerne fra Norwich tager imod den historiske storklub fra London. Seks point skiller de to hold inden mødet, hvilket må siges at være mindre, end man måske havde ventet inden sæsonen startede. To hold der gerne vil spille fremad – velkommen tilbage til verdens bedste liga.
Norwich har kunnet lune sig på en velfortjent 9. plads under den netop overståede landsholdspause. Midlerne er mindre end hos mange af de nærmeste konkurrenter i tabellen, men manager Paul Lambert har virkelig fået skabt en velsmurt enhed, der både kan spille flot og med en kæmpe arbejdsindsats. Der er garanti for mål når ’kanariefuglene’ går på banen – kun to gange har de ikke formået at score i denne sæson, og keeper Paul Ruddy har endnu ikke hold buret rent i en kamp. Når modstanderen så hedder angrebsivrige Arsenal, kan det næsten kun blive underholdende.

Fordelingen af målscorere på holdet vidner også om, at det ikke er den samme gut, der står og skovler dem ind fra den lille boks. 16 mål er det blevet til indtil videre, og holdets nuværende topscorer er den 23-årige Anthony Pilkington med 4 basser. Angriberen Grant Holt ligner også en, der vil være med og har efter det udlignende mål på Anfield i oktober været fast inventar i startopstillingen. Hvor målene skal komme fra på lørdag, tør vi ikke spå om, men de frygtløse tropefugle fra østkysten skal nok finde dem frem.
Et andet hold, der har været i stand til at finde målene frem, er de altid underholdende ekvilibrister fra Arsenal - og i særdeleshed deres hollandske kaptajn, der er ligaens topscorer.  Arsenals historisk ringe sæsonstart er ved at være vasket af, og den før alen-lange skadesliste er ved at skrumpe ind til overkommelig størrelse. En sejr ude over Norwich vil bringe dem helt ind i varmen og kampen om de eftertragtede CL-pladser – noget der i den grad vil være et skulderklap til den ellers udskældte manager Arsène Wenger.

Forsvaret ser stadig ikke særlig lufttæt ud, men det har heller aldrig været franskmandens varemærke. Det er derimod de hurtige, tekniske spillere – og en mand, der længe lignede endnu et engelsk evighedstalent, Theo Walcott, ser ud til endelig at være klar til at træde i karakter og har været en vigtig del af deres målscoringskampagne. En kampagne, som utvivlsomt ser ud til at fortsætte denne weekend på Carrow Road.
PL-formkurve, Norwich: T-V-U-U-T

PL-formkurve, Arsenal: T-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
De to hold har kun mødtes to gange siden midten af 90’erne – dette var i sæsonen 04/05, hvor det blev til to 4-1 sejre til Arsenal. Den sidste indbyrdes sejr til Norwich finder vi tilbage i 1987. De to hold har mødtes 20 gange siden, uden at det vel at mærke er blevet til en Norwich sejr.

Historisk:  10-17-22

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Norwich:  Daniel Ayala (S), James Vaughan (S), Elliot Ward (T), Zak Whitbread (T).

Arsenal:  Marouane Chamakh (T), Kieran Gibbs (T), Bacary Sagna (S), Jack Wilshere (S), V.A. Diaby (S).

Forventede startopstillinger:
Norwich: Ruddy – Naughton, Martin, Barnett, Tierney – Bennett, Holt, Johnson, Pilkington, Hoolahan - Morison.

Arsenal: Szczęsny – Jenkinson, Koscielny, Vermaelen, Santos – Arteta, Song, Ramsey – Walcott, van Persie, Gervinho.

Hold øje med: Norwichs Pilkington – Den unge kant er ved at skabe et navn for sig selv – og det her er en glimrende mulighed for at fortsætte.

Arsenals van Persie – Angribere og træsko, det kan de finde ud af nede i lavlandet, og ham her ville lave mål selv iført træsko, sådan som han spiller for tiden.

Redaktionens bud: 2-2. Der bliver fest på Carrow Road, men vi tror på, at de to angreb udligner hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar