fredag den 25. november 2011

Manchester United (2) – Newcastle (4) 26/11 - 2011



Lørdag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.
Det er mere end ti år siden, at Newcastle har besejret United. Lørdag er der dog muligheder for, at de kan ryste de forsvarende mestre, som ikke har set synderligt giftige ud den seneste tid.
Tre kampe, ni point og en målscore på 3-0. Sådan lyder de kolde facts ovenpå Uniteds seneste tre kampe. Det er de tre kampe, der er fulgt i det umiddelbare kølvand af 1-6 snitteren mod rivalerne fra City, og noget tyder på, at det nederlag stadig nager Fergusons drenge. United har øjensynligt problemer, men de formår alligevel at finde frem til de tre point – som sædvanlig, fristes man til at sige.
En del af forklaringen på de svaghedstegn, United har vist, kan findes på bænken, hvor flere spillere har opholdt sig længere tid end normalt grundet skader. Formationen, der startede sæsonen ud på midtbanen, har vaklet noget, da Cleverly stadig ikke er sine skader kvit, og Anderson ligeledes er løbet ind i problemer. Sidstnævnte er dog lige på vippen til at være klar igen og i så fald, står både Fletcher og Carrick klar til at danne makkerpar med ham. Rooney meldes tvivlsom forud for opgøret, da han måtte sidde ude under midtugens Champions League-opgør mod Benfica, men Ferguson har udtalt, at han vil strække sig langt for at lade stjernen spille mod Newcastle.
tSidste weekend skete det. Newcastle led sæsonens første nederlag, men da arenanen var Etihad Stadium, må det siges at være det forventede resultat. Pardews tropper har set solide ud gennem sæsonens første 11 runder, og det lå lidt i kortene, at de på et eller andet tidspunkt måtte miste koncentrationen. Det var i hvert fald, hvad der skete mod City, da det ellers så stærke forsvar i den grad svigtede. Langskuds-bomberen fra sejren over Everton, Ryan Taylor, havde en uhyggelig dag på kontoret, da han både var skyld i et klart straffe og nærmest formåede at danse bolde lige i fødderne på Micah Richard foran mål.
Demba Ba og co. skal tilbage på sporet, men en tur til Old Trafford er bestemt ikke favoritmenuen for The Magpies. Den sidste indbyrdes sejr mod United skal vi tilbage til 2001 for at finde, men en sejr på drømmenes teater  ligger så langt tilbage, at samtlige førsteholdsspillere slet ikke var født. 1972 var nemlig året, hvor Newcastle sidst kunne notere en udebanesejr mod United, og der må derfor siges at være god grund for lidt ekstra jubel, hvis den statistik skulle blive brudt på lørdag.
Old Trafford er et af de sværeste steder i Europa at spille, og Newcastle løber ind til kampen på lørdag som klart undertippede. Det er dog svært at bedømme, hvor United egentlig står pt., og hvis Ba, Cabaye og Ben Arfa rammer dagen, er et historisk resultat ikke en umulighed.
PL-formkurve, Man Utd: U-T-V-V-V
PL-formkurve, Newcastle: U-V-V-V-T
Seneste fem indbyrdes:
19/04/2011: Newcastle – Man Utd 0-0
16/08/2010: Man Utd – Newcastle 3-0
04/03/2009: Newcastle – Man Utd – 1-2
17/08/2008: Man Utd – Newcastle 1-1
23/02/2008: Newcastle – Man Utd 1-5
Historisk: 70 – 36 – 38.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man Utd: Tom Cleverly (S), Michael Owen (S), Anderson (T), Rafael (T), Darron Gibson (T), Wayne Rooney (T), Chris Smalling (T), Danny Welbeck (T).
Newcastle: Sylvain Marveaux (S), Michael Willamson (S), Tioté (T), Leon Best (T).
Forventede startopstillinger:
Man utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidić, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Park – Hernández, Rooney.
Newcastle: Krul – Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor – Ameobi, Cabaye, Guthrie, Gutíerrez – Ben Harfa – Ba.
Hold øje med: Uniteds De Gea – Redation en vælger her en lidt anderledes bud, men det kan blive en af de kampe, hvor den spanske keeper enten viser sit værd eller leverer endnu et drop. Newcastles Ba – Det oplagte valg, men skal der være tale om nogen form for overraskelse, kræver det givetvis en præstation fra topscoreren.
Redaktionens bud: 2-1. United fortsætter stimen med snævre sejre, men det er ikke nemt at spille fire kampe i streg i Premier League uden at lukke mål ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar