fredag den 25. november 2011

West Bromwich (10) – Tottenham (3) – 26/11 - 2011



Lørdag kl. 16.00

Der er kun syv pladser til forskel i tabellen, men spillemæssigt er de to hold universer fra hinanden. West Bromwich ligger midt tabellen i kraft af deres evne til at tage point, hvor de kan, hvorimod gæsterne fra Tottenham næsten selv kan afgøre, om de skal vinde kampene eller ej. Der er lagt op til et intenst opgør denne lørdag.

Kun da West Bromwich mødte rivalerne fra Aston Villa, var de været i stand til at slå et hold, der ligger over dem selv i ligaen. Sammenkoblet med at de hjemme kun har fået point mod hold, der er at finde blandt de nederste fem, er det en overordentlig opgave, der venter Hodgsons udvalgte i denne runde. Manageren kan sagtens tænkes at ville sælge den her kamp for i stedet at satse på at få noget med hjem i de tre kommende kampe, der byder på lidt mere jævnbyrdige modstandere. Hvis de skal finde en opløftende statistik, må det være, at ’The Baggies’ ikke har tabt hjemme til Tottenham siden 2003, hvor gæsternes koryfæ Robbie Keane nettede to gange.

To af hjemmeholdets vigtigste offensive brikker, Shane Long og Peter Odemwingie, er meldt tvivlsomme til dagens kamp, men vi gætter på, at det er et røgslør fra gamle Hodgson, og at de begge er med fra start. Uden dem vil det blive yderst svært for værterne, da de i forvejen i gennemsnit scorer mindre end en gang pr. hjemmekamp. Det er over en måned siden, at målmand Foster sidst har holdt buret rent, og det er derfor vigtigt for hjemmeholdet at komme på tavlen. Dødbolde er normalt en af opskrifterne, når West Bromwich spiller mod hold fra den bedre halvdel, men imod Harry Redknapp er det nok ikke sandsynligt, at det er det stærkeste våben.

West Bromwich har fået en fin pointhøst på det seneste og vil uden tvivl være tilfredse, hvis de kan sikre sig det ene point i denne weekend. Håbet om at komme til at spille europæisk fodbold i næste sæson er ikke utopi for Hodgson, men skal kvalifikationen ske gennem ligaplaceringen, er det mod de mindre hold at sejrene skal komme.

Tottenham har fart på i tiden, og da deres tre eneste pointtab i sæsonen er kommet mod de andre hold i top-fire, er der meget, der peger på, at de tager hjem fra West Midlands med alle tre point. Kun en gang i sæsonen er de gået fra banen uden at have scoret. Manager Redknapp har gennem de seneste år skabt en stærk trup, og med van der Vaart i topform har vi en helt åbenlys årsag til, at det bliver svært for hjemmeholdet at holde fortet. Fire mål fra den teknisk stærke hollænder på udebane indtil videre i sæsonen vidner om, hvor vigtig en del han er blevet af London-mandskabets angreb. Sammen med stærke Emmanuel Adebayor har de fået skabt en giftig kombination, der gør livet svært for mange forsvar i Premier League.

De to hold mødtes sidst i april, hvor det blev til 2-2 på White Hart Lane. Et resultat Spurs ikke kunne være tilfredse med. Udsigten til at kunne spise sig ind på Manchester-klubberne med en sejr, vejer nok til at Redknapps mandskab vil være topmotiverede for at indtage The Hawthorns.

PL-formkurve, West Bromwich: V-V-T-T-V
PL-formkurve, Tottenham: U-V-V-V-V
Seneste fem indbyrdes:
23/4/2011: Tottenham – West Bromwich 2-2
11/9/2010: West Bromwich – Tottenham 1-1
2/5/2009: Tottenham – West Bromwich 1-0
28/12/2008: West Bromwich – Tottenham 2-0
27/3/2006: Tottenham – West Bromwich 2-1
Historisk:  52-29-51
Skader, tvivlsomme og karantæner:
West Bromwich:
Tottenham: David Bentley (S), Michael Dawson (S), Tom Huddlestone (S).
Forventede startopstillinger:
West Bromwich:  Foster – Reid, McAuley, Olsson, Shorey – Brunt, Morrison, Mulumbu, Thomas – Long - Odemwingie.
Tottenham:  Friedel – Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto – Lennon, Parker, Modric, Bale - van der Vaart, Adebayor.
Hold øje med: West Bromwichs Olsson – Formår altid at få tid foran kameralinsen og vil nok endnu en gang være helt fremme i skoene.
Tottenhams Bale – Utvivlsomt en af de bedste spillere i ligaen, der altid er farlig. Kan både slå de præcise indlæg fra sine raids på venstrekanten, være med i kombinationsspillet og afslutte selv.
Redaktionens bud: 1-4. Hodgson plejer at spille disciplineret og holde kampen tæt til det sidste, men gæsterne har simpelthen for mange strenge at spille på i dette opgør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar