fredag den 4. november 2011

Manchester United (2) – Sunderland (14) 05/11 - 2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

United har muligvis hentet to sejre siden nederlaget til City, men der er bestemt stadigvæk plads til forbedringer. Historien er dog i den grad med De røde djævle, hvad angår indbyrdes opgør mod lørdagens modstander fra Sunderland, der ikke har vundet på Old Trafford i 43 år!

Sidste weekend kom United tilbage på rette spor med tre point ude mod Everton. Føringen kom i hus tidligt i opgøret, men resten af kampen havde Everton adskillige muligheder for udligning. Fergusons tropper sejrede, men mangler at finde det sprudlende offensive spil, de indledte sæsonen med, hvis ikke der skal blive problemer i toppen af tabellen.
Der er flere interessante punkter vedr. United, som kan få stor betydning for resten af sæsonen. For det første har forsvaret set katastrofalt ud. Udover gaveboden mod City er der ikke gået overdrevet mange mål ind, men diverse modstandere kommer frem til uhørt mange afslutninger. For det andet ser Rio Ferdinand ud til at blive et af de helt store spørgsmålstegn, og den kommende tid kan blive afgørende for den rutinerede stopper. Sidst, men ikke mindst, skal Wayne Rooney nævnes. I midtugens Champions League-opgør mod Otelul blev han brugt som central midtbanespiller. En plads, som han efterfølgende har udtalt, passer ham godt. Om Rooney ender med at blive fremtidens playmaker for United, eller om han bliver savnet i angrebet, må tiden vise, men spændende ser det ud, at Ferguson nu, måske, har en joker af kaliber at spille.

Sunderland har kun vundet to kampe indtil videre denne sæson – en ude og en hjemme – og selvom den nuværende 14. plads ikke er nogen direkte katastrofe, er der bestemt plads til forbedringer. Chancerne for en sådan forbedring er dog ikke de bedste på lørdag, hvor en skalp af dimensioner skal tages, hvis det skal blive til succes på Old Tradfford. Uheldigt er det, at keeper-Mignolet er ude nogen tid med en grim ansigtsskade, som han pådrog sig sidste weekend mod Aston Villa. Det normale førstevalg mellem stængerne, Craig Gordon, er dog ved at være sin skade kvit, og forventes snart at være klar til kamp igen.
Som nævnt i indledningen skal vi 43 år tilbage for at finde den sidste Sunderland-sejr på udebane mod United, men vi skal faktisk også tilbage til 1997 for at finde den sidste sejr i det hele taget, hvad angår ligafodbold. Der er ikke meget, som peger på point til Sunderland lørdag, medmindre United-spillerne stadigvæk er tyngede af det store City-nederlag. Bendtner og co. kan lukrere på at gå ind til kampen som heftigt undertippede, og en trup som Sunderlands, der burde spille bedre, end hvad der i øjeblikket er tilfældet, skal selv de bedste hold ikke undervurdere. Bruces tropper var sidste sæson det hold, som brød Chelseas indledende dominans, da de tog til Stamford Bridge og vandt 3-0.

PL-Formkurve, Man Utd: U-V-U-T-V
PL-Formkurve, Sunderland: T-U-T-V-U

Seneste fem indbyrdes:
26/12/2010: Man Utd – Sunderland 2-0

02/10/2010: Sunderland – Man Utd 0-0
02/05/2010: Sunderland – Man Utd – 0-1

03/10/2010: Man Utd – Sunderland 2-2
11/04/2009: Sunderland – Man Utd 1-2

Historisk: 51 – 28 – 37.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Man Utd: Tom Cleverly (S), Darron Gibosn (S), Ashley Young (S), Chris Smalling (S),  Anderson (T), Michael Owen (T), Ryan Giggs (T), Rafael (T). 

Sunderland: Marcos Angeleri (S), Fraizer Campbell (S), Simon Mignolet (S), David Vaughan (T), John O´Shea (T), Sebastian Larsson (T), Craig Gordon (T), Titus Bramble (suspenderet af klubben på ubestemt tid).
Forventede startopstillinger:
Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidić, Evra – Nani, Fletcher, Anderson, Park – Hernández, Rooney.

Sunderland: Westwood – Bardsley, Brown, Turner, Richardson – Gardner, Colback, Vaughan, Larsson – Sessègnon – Bendtner.
Hold øje med: Uniteds Rooney – Hvor spiller Rooney? Det finder vi ud af på lørdag. Sunderlands Sessègnon – Det ser ud til, at den kreative del af Sunderlands spil skal komme fra den offensive midtbanespiller.

Redaktionens bud: 3-0. United bør overvinde truslen fra Sunderland, og Ferguson ved godt, at der skal strammes op bagude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar