fredag den 4. november 2011

Liverpool (6) – Swansea (10) 5/11 - 2011

Lørdag kl. 16.00


Lørdag eftermiddag byder på endnu et interessant opgør, når waliserne fra Swansea tager nordpå til Beatles-byen, hvor de røde byder indenfor på Anfield, til hvad der tegner til at blive et spændende møde.
Liverpool ser ud til endelig at have fundet en ordentligt tråd under den tilbagevendte skotte Dalglish og med fem kampe i streg uden nederlag, er de da også kæmpe-favoritter hjemme mod Swansea. I sidste uge kørte de en sikker udesejr hjem imod deres tidligere manager Roy Hodgson og West Bromwich. Luis Suárez var endnu en gang i centrum med to assists, og den lille troldmand ser ud til at være en stor mundfuld for et hvilket som helst forsvar – også på sine mindre gode dage. Da angrebsmakkeren endelig kom tilbage på tavlen i en PL-kamp, ser det ud til at, ’De Røde’s angreb vil være garant for underholdning og ravage hjemme på Anfield. Ugens største nyhed i Liverpool må dog uden tvivl være kaptajn Steven Gerrards retur til skadeslisten. Efter et halvt års pause, der endte for kort tid, har den hårdt-skydende anfører pådraget sig en infektion i anklen, der, indtil videre som minimum, ser ud til at holde ham ude af weekendens kamp.

Et andet, og set med danske briller interessant sted, der har været problemer på skadesfronten hos de røde, har været i forsvaret, hvor sidste uges fravær af Carragher gav genvalg til Daniel Agger i startopstillingen. En beslutning den skotske manager nok ikke ligefrem fortrød, efter at den danske landsholdskaptajn spillede sig på ugens hold i Premier League. Carragher er med al sandsynlighed tilbage i truppen til weekendens kamp, men vi tror på, at Dalglish måske vil benytte den opståede mulighed til at skubbe den aldrende klubhelt ud på sidelinien. Det er svært at spå om, hvem af de tre centrale forsvarspillere, der render med de to pladser, men der er ikke nogen tvivl om, at Carraghers faldende niveau er i tankerne hos manageren.
Vi her på redaktionen bliver større og større tilhængere af Swanseas uimponerede tilgang til livet i den bedste engelske række, hvilket helt sikkert også gør dem populære på forskellige sofaer rundt om i verden. De har taget deres boldbesiddende spillestil med op fra The Championship, og tidligere Chelsea-ungdomstræner Brendan Rodgers fortjener stor ros for det arbejde, han har udført siden tiltrædelsen i juli sidste år. Oprykning og en øjeblikkelig 10. plads vidner om, de gør noget rigtig i det walisiske.

Det er dog desværre, set op mod weekendens svære udekamp, hjemme på Liberty Stadium, at pointene bliver hentet, og på trods af de i forrige weekend for første gang fik point på udebane med 2-2 på Molineux, er de, sammen med Wigan, det dårligste udehold i ligaen. De skal dog ikke fortvivle helt – Liverpool har stadig ikke formået at holde nullet i en hjemmekamp i Premier League  denne sæson, og for to uger siden gav Norwichs stædighed også pote, da de formåede at stjæle et point med hjem. Daniel Graham fortsætter med at imponere og har scoret i sine sidste fire PL-kampe i træk. Vi tror på et målrigt opgør, men der ingen tvivl om, at ’the jacks’ skal have held i sprøjten, hvis de skal have noget med hjem fra Anfield.

PL-formkurve, Liverpool: V-U-U-V-V

PL-formkurve, Swansea: V-U-T-V-T

Seneste fem indbyrdes:
De to hold har ikke mødt hinanden siden ’83 i den gamle 1. division. Sidst de mødtes var i FA cup sammenhæng, der, ligesom i denne weekend, blev spillet på Anfield. Dengang blev ’svanerne’ sendt hjem med en 8-0 sæk.

Historisk:  15 – 5 – 7

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Jamie Carragher (T), Alexander Doni (S), Steven Gerrard (S), Jack Robinson (T).

Swansea: Kemy Agustien (S), Ferry Bodde (S), Steven Caulkner (S), Steven Dobbie (S), Alan Tate (S).

Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique –Henderson, Lucas, Adam, Downing – Carroll, Suárez.

Swansea: Vorm – Rangel, Monk, Williams,Taylor – Dyer, Britton, Gower, Sinclair, Allen – Graham.

Hold øje med: Liverpools Adam – Med fraværet af Captain Fantastic skal skotten, der har været fast inventar i startopstillingen hele sæsonen, vise, at han har, hvad der skal til for at lede slaget på midtbanen og fordele bolden, som er essentielt for en mand på hans position på et Liverpool-hold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar