fredag den 18. november 2011

Manchester City (1) – Newcastle (3) – 19/11 2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Rundens ubestridte topkamp er samtidig også mødet mellem de to eneste tilbageværende ubesejrede hold. ’Toon-bussen’ kører en tur til Manchester, og den enorme udfordring bliver at få noget med hjem fra Etihad Stadium
Det kan godt være, at Newcastles bus ruller afsted i et godt tempo, men Manchester Citys olie-slugende supertog tromler bare videre og videre. Siden afgang fra stationen den 15. august er det blevet til 10 sejre ud af 11 mulige, og de lyseblå har scoret ikke mindre end 39 PL-mål siden da. Udfordringen bliver dog til at føle på, når ligaens stærkeste defensiv kommer på besøg. Roberto Mancini står overfor et svært program den næste måneds tid, og point mod en af de nærmeste konkurrenter vil helt sikkert lune i det grå novembervejr. Hvis City viser sig at komme flyvende ind i december måned, kan forspringet hurtigt vise sig så stort, at de nærmeste konkurrenter ikke kan nå dem.

En af de ting, som de helt åbenlyst har været gode til, er at score mål, men udover dette, har de faktisk også været solide i forsvarspillet hjemme i Manchester, hvor målscoren hedder 16-2. Så hvis de fortsætter de takter, kan det være svært at se, hvordan Newcastle skal kunne true dem, og de er endnu en gang massive favoritter til at tage alle tre point. Spiller man en form for managerspil eller drømmehold, kan det være svært at blive klog på Mancinis udvælgelsesstrategier. Han har simpelthen for mange strenge at spille på. Den ene uge stjæler Milner showet for så måske slet ikke at være med i truppen ugen efter, og næste gang er det så en anden, der bliver roteret ud. Det virker, og lige nu ser det ud som om, at de kan gå på det olieholdige vand i Manchester.
Alan Pardew har vendt mangen en snude i dette efterår. Han kom til et kriseramt Newcastle-hold for lidt under et år siden, og nu er den traditionsrige klub med helt fremme, uden at have gjort det store væsen af sig. Kort efter tiltrædelsen fik han og klubben en solid kapitalindsprøjtning ved salget af unge Andy Carroll, og de erstatninger, der er hentet ind siden, har gjort det over al forventning. Det er i redaktionens øjne fuldt fortjent, at ’The Magpies’ ligger, hvor de gør, og de har både har både selvtillid og råd til at spille frit, hvilket altid er en potent cocktail. De har, som tidligere nævnt, ligaens bedste forsvar, og det er ikke mindst pga. den argentinske kaptajn og styrmand, Fabricio Coloccini, der virkelig har været en oplevelse at følge i denne sæson. Han og forsvarskammerat Steven Taylor har virkelig formået at holde forsvarskæden lige så tæt som en t-shirt på Sylvester Stallone i midten af 80’erne. Muligheden for at midtbaneslideren Tioté og klubmanden Shola Ameobi kan gøre comeback i denne kamp gør absolut heller ikke Newcastles chancer mindre for at komme afsted med point.

Der er lagt op til et brag af et opgør, hvor alle de andre tophold vil krydse fingre for, at Newcastle kan ryste superstjernerne fra City.
PL-formkurve, Manchester City:  V-V-V-V-V

PL-formkurve, Newcastle: V-U-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
26/12/2010: Newcastle – Man City: 1-3

3/10/2010: Man City – Newcastle: 2-1

28/01/2009: Man City – Newcastle: 2-1

20/10/2008: Newcastle – Man City: 2-2

2/1/2008: Newcastle – Man City: 0-2

Historisk:  55-38-70

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Manchester City:  Owen Hargreaves (T), Samir Nasri (T).

Newcastle: Sylvan Marveaux (T), Gabriel Obertan (T), Alan Smith (T), Cheik Ismael Tioté (S).

Forventede startopstillinger:
Manchester City: Hart – Richards, Kompany,  Lescott, Clichy – Milner, Touré,  Barry, Silva – Balotelli, Agüero.

Newcastle: Krul – Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor – Obertan, Cabaye, Tioté, Gutiérrez –Ba, Best.

Hold øje med: Citys Balotelli – En fantastisk spiller, der både kan vinde og tabe kampen for sit hold, og som desuden altid er underholdende at se på.

Newcastles Shola Ameobi – Hvis den lynhurtige angriber får comeback i dag, kan det nemt blive som indskifter, præcis som han var det for seks år siden, hvor han scorede sejrsmålet i Newcastles seneste indbyrdes sejr.

Redaktionens bud: 2-1. Begge hold skal tabe på et tidspunkt. I dag tror vi på, at Newcastle trækker det korteste strå, men der er heller ikke nogen skam i at tabe ude til ligaens stærkeste hold, i hvad vi tror, der bilver et tæt opgør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar