fredag den 4. november 2011

Queens Park Rangers (12) - Manchester City (1) 5/11 - 2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Oprykkerne fra Queens Park Rangers står over for endnu en mastodont-opgave, når de tager imod det ubestridte tophold fra Manchester City. Varslingen siger mål, mål og atter mål, men QPR har været overraskende gode til at lukke af hjemme på Loftus Road på det seneste.

Queens Park Rangers er ligeså nemme at blive kloge på som højeksperimentel kvantefysik, og endnu en gang må redaktionen konferere med himmellegemerne for at finde en forventelig præstation af London-klubben. Sidste uge var de på besøg på White Hart Lane, hvor Tottenham fik de ventede tre point og en sikker sejr. Nu gælder det så en hjemmekamp på Loftus, hvor QPR har gode minder fra forrige weekend med en sejr over naboerne fra Chelsea. ’The Hoops’ har generelt fået tag om spillet på hjemmebane efter 0-4 lussingen mod Bolton i første spillerunde og har således ikke tabt i eget hus siden. Derfor bør de have selvtilliden til at byde City op til dans, men om evnerne rækker til det, er en anden historie.

Et af de helt åbenlyse problemer for ”Rangers”, er de manglende mål, og faktisk er det kun Wigan, der har scoret færre basser end QPR. Den statistik skal i den grad udfordres, når førerholdet kommer forbi, da de med over fire gange så mange noterede scoringer nok ikke vil være til at holde fra fadet en hel kamp. En af dem, der skal være med til at true Joe Hart i City målet, er Shaun Wright-Phillips. Den lille ekvilibrist gjorde det godt imod Chelsea, og nu er det så blevet tid til at invitere endnu en tidligere klub indenfor. Der er dog ikke tvivl om, at det vil kræve en stor holdpræstation, hvis Queens Park Rangers skal levere overraskelsen.
Roberto Mancinis tropper ruller videre med fuld damp. Siden choknedsablingen af United på Old Trafford er det blevet til tre sikre sejre over hhv. to gange Wolves og Villarreal, og det virker som om, at City-spillerne kan score på kommando. Da de i sidste runde vandt ude over Wolves, satte de også en imponerende rekord. Ikke siden 1800-tallet har topholdet i den bedste engelske række scoret så mange mål efter 10 kampe, så noget må de gøre rigtigt i den stenrige klub. De har også været gode defensivt, men uden den sædvanlige styrmand i Kompany, og det faktum at de i snit lukker lige over 1 mål ind pr. udekamp, er de også tvunget til at gå efter at score et par stykker.

Alles øjne er på de ’himmelblå’, hver eneste gang de løber på banen, og de medvindsramte stjerner skal være omhyggelige med, at det ikke stiger dem til hovedet. Det kan nemt gå galt uden fuld koncentration, og man kan da også godt finde lidt grus til maskineriet, hvis man kigger længe nok. Sidste gang City var i London, måtte de skuffende nøjes med uafgjort på Craven Cottage imod Fulham, der som bekendt ligger under QPR i tabellen. For at fortsætte ud af det spor, kan man også fremhæve den obskure statistik, det er, at Manchester City kun har formået at hente en enkelt sejr i de to klubbers sidste ni indbyrdes opgør i liga-sammenhæng. Når alt det er sagt, kan der dog alligevel ikke være tvivl om at gæsterne er astronomiske favoritter, og alt presset er på dem.
PL-formkurve, Queens Park Rangers: T-V-U-T-V

PL-formkurve, Manchester City: V-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
De to hold har ikke mødt hinanden i en ligakamp siden 8/3 – 2000. Det blev ved denne lejlighed til en 3-1 sejr til QPR i Manchester.

Historisk: 12 – 15 – 19

Skader, tvivlsomme og karantæner:
QPR:  Akos Buzsaky (S), DJ Campbell (S), Matthew Connolly (T), Kieron Dyer (S), Fitz Hall (T), Rob Hulse (T).

Man City: Owen Hargreaves (T), David Silva (T), Vincent Kompany (K).

Forventede startopstillinger:
QPR: Kenny – Young, Gabbidon, Ferdinand, Traore – Barton, Derry, Faurlin, Taarabt - Wright-Phillips, Helguson.

Man City: Hart – Richards, Savic, Lescott, Kolarov –Milner, Touré, Barry, Silva – Dzeko, Agüero.

Hold øje med: QPRs Ferdinand – Forsvarsspilleren står sammen med makkeren Gabbidon overfor ligaens bedste angreb, og det er dem, der skal gå forrest i opgøret.

Citys Agüero – var indtil van Persies show på Stamford Bridge ligaens topscorer, og han vil helt sikkert være opsat efter at tage den plads tilbage. En verdensklasse-angriber, der altid kan ændre en kamp.

Redaktionens bud: 1-2: Manchester City er bedre, og de vil være fokuserede på ikke at tabe terræn til forfølgerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar