fredag den 18. november 2011

Chelsea (4) – Liverpool (6) – 20/11 - 2011

Søndag kl. 17.00. Kampen kan følges direkte på 6´eren.

Chelsea mod Liverpool. Et opgør, der kan få enhver fodboldelskers mundvand til at løbe, da der altid er garanti for drama og høj bølgegang. Begge hold er pressede for at følge med topholdene, og alt er på spil, når de to hold tørner sammen på Stamford Bridge søndag eftermiddag.

De blå har haft en blandet sæsonstart under den unge manager Villas-Boas og vil være opsatte på at vise, at de er et hold, man skal regne med i mesterskabskampen. De vil også være opsatte på at revanchere sidste års nederlag på broen mod de røde. De aldrende stjerner Cole, Terry og Lampard er stadig med på øverste niveau, og de har masser af erfaring fra disse opgør. Chelsea har, som altid, været stærke på hjemmebane her i efteråret, hvor det er blevet til lutter sejre, udover sidste gang de spillede her i PL-sammenhæng, hvor Arsenal løb med alle tre point.
Startopstillingen er mejslet i sten, og den kontinuitet der har været fra trænerens side, kan være en udslagsgivende faktor i et opgør som dette. En, der helt sikkert vil få en del opmærksomhed i dagene op til, er spanske Fernando Torres. Stjerneangriberen skiftede fra netop Liverpool sidste vinter i den største handel mellem to Premier League-klubber og har endnu ikke slået helt igennem i sin nye hule. Den giftige og lynhurtige frontmand, med tilnavnet ’El Niño’, vil være yderst opsat på at vise, at skiftet var det rette for ham. Der er dog også pres på, for ude i kulissen lurer både rutinerede Didier Drogba og franskmanden, også med en fortid hos modstanderen, Nicolas Anelka. Til at servere oplæggene kan vi forvente at se en altid farlig Mata på spil.

London Bridge is fallin’ down’ lød det fra de tilrejsende tilskuere fra Liverpool, da de sidst var på besøg i februar. Den gang blev det enlige mål i de rødes sejr scoret af portugiseren Raul Meireles, der i sommers også tog skiftet væk fra de røde til netop Chelsea. Den gang var sæsonen i overhængende fare for at være ovre for Gerrard & co., og det samme billede begynder at tegne sig igen. Spillet er til tider ganske flot, men som så mange gange før mangler skarpheden og det, som det hele i sidste ende handler om, nemlig målene. Mange af de dyre indkøb har ikke slået til, og selvom at der langt til sidste runde, er der allerede nu blevet sat alt for mange ’nemme’ point til. Derfor har Dalglish og co. dårligt nok råd til at tabe, selvom det på papiret er en af de sværeste kampe hele sæsonen.
I forsvaret er rutinerede Carragher meldt klar, men Skrtel og Aggers indsats i de to sidste kampe, hvor de har holdt nullet, ser ud til at have skubbet den højtråbende scouser ud på bænken endnu en gang. Større er afsavnet dog af den allestedsnærværende midtbanegeneral Gerrard, der er meldt tvivlsom til kampen, hvilket nok betyder, at han endnu en gang må se på fra tribunerne. Det betyder at Liverpool nok kommer ud med to angribere fra start, selvom træneren nok havde foretrukket en 4-5-1 med en kompakt midtbane i en kamp som denne.

Et stort fodbolddrama venter, når vi skal finde ud af, hvilket af disse to hold, der kommer bedst i gang efter landsholdspausen.
PL-formkurve, Chelsea: V-V-T-T-V

PL-formkurve, Liverpool: V-U-U-V-U

Seneste fem indbyrdes:
6/2/2011: Chelsea – Liverpool: 0-1

7/11/2010: Liverpool – Chelsea: 2-0

2/5/2010: Liverpool – Chelsea: 0-2

4/10/2009: Chelsea – Liverpool: 2-0

1/2/2009: Liverpool – Chelsea: 2-0

Historisk:  56-33-71

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Chelsea:  Michael Essien (S), Florent Malouda (T).

Liverpool:  Alexander Doni (T), Jack Robinson (T), Steven Gerrard (T).

Forventede startopstillinger:
Chelsea: Čech –Ivanovic, Alex,Terry, Cole – Ramires, Mikel, Lampard – Sturridge, Torres, Mata.

Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, Enrique – Kuyt, Lucas, Adam, Downing – Carroll, Suárez.

Hold øje med: Chelseas Ramires – Nøglen til at slå Liverpool ligger altid på midtbanen, og brasilianeren kan være den, der sætter holdkammeraterne i scene.

Liverpools Agger – Sidst Liverpool var på besøg, havde den danske landsholdskaptajn umanerligt godt fat i Fernando Torres, og skal gæsterne have succes igen, kræver det en lignende præstation.

Redaktionens bud: 1-1. De to hold kender hinanden ud og ind, og skal den vippe til en af siderne, skal der marginaler til. Vi tror på, at begge hold vil være bange for at tabe og fint kan nøjes med det ene point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar