torsdag den 18. august 2011

Aston Villa – Blackburn 20/8 – 2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen vises direkte på 6 ´eren.

Sommerens transfers:
Aston Villa:

Ind: Charles N´Zogbia (Wigan), Shay Given (Manchester City).
Ud: Stewart Downing (Liverpool), Ashley Young (Manchester United), Brad Friedel (Tottenham).

Blackburn:
Ind: Myles Anderson (Aberdeen), David Goodwillie (Dundee United), Radosav Petrović (Partizan), Bruno Ribeiro (Grêmio).

Ud: Phil Jones (Manchester United), Frank Fielding (Derby), Nikola Kalinić (Dnipro).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Villa lagde sidste weekend ud på det jævne, da de spillede 0-0 ude mod Fulham. På lørdag får de chancen mod Rovers, der leverede en svag sæsonstart med et nederlag på eget græs mod Wolverhampton.
De første runder af en ny sæson er svære at spå om. Der er nye spillere, som skal falde til, og på trods af diverse venskabskampe op til sæsonen skal den sidste rust lige bankes af benene. Villas mandskab er i den grad i gang med en omskiftelig periode, da svingdøren på transfermarkedet har snurret som en karrusel. At miste spillere som Young og Downing er en streg i regningen, men blandingen af nyindkøb som Bent og Makoun og talenter fra klubbens egne rækker ender forhåbentlig med at resultere i et fornuftigt facit. Martin O´Neils 4-årige styre på managerposten er forbi, og Alex McLeish skal nu igang med at finde rytmen for holdet, der mellem 2007 og 2010 hentede tre sjettepladser.

Det uafgjorte resultat mod Fulham sidste weekend er måske, hvad man kunne forvente af en sådan kamp, men på toppen bør Villa-truppen præstere bedre. Det er kun Carlos Cuéllar og nyindkøbte Shay Given, som døjer med skader, og der er derfor god grund til at tro, at Blackburns skadesplagede hold kan få problemer på lørdag.
Argentinske Mauro Formica ankom til Ewood Park i januar og er bestemt et af de mere interessante navne i truppen. Mod Wolves sidste weekend åbnede han ballet med scoringen til 1-0, men sejren på 2-1 gik til Molineux-drengene. Kampen var samtidig Formicas debut for Blackburn, og der forventes store ting af den kun 23-årige offensive midtbanespiller.

På den bagerste del af banen lider Blackburn i øjeblikket af et usikkert forsvar. Der er ingne garanti for, at hverken Samba, Nelsen eller Givet når at blive klar til kampen mod Villa, og det kan ende med at blive et alvorligt problem. I topform er det dog et ganske stærkt forsvar, holdet kan mønstre, og kan den nuværende kæde holde stand de kommende kampe, lover det godt for Rovers, der muligvis ender med at få en breddere trup inden længe. Der er penge at handle for, ambitionerne er store, og salget af Nikola Kalinić betyder, at der skal investeres i angrebet, hvis ikke den del af banen skal se tandløs ud fra start.
PL-formkurve, Aston Villa: U - - - -

PL-formkurve, Blackburn: T - - - -
Seneste fem indbyrdes:
26/02/2011: Aston Villa – Blackburn 4-1

21/11/2010: Aston Villa – Blackburn 3-1
09/05/2010: Aston Villa – Blackburn 0-1

26/09/2009: Blackburn – Aston Villa 2-1
07/02/2009: Blackburn – Aston Villa 0-2

Historisk: 64 – 32 – 58.
Skader, tvivlsomme og karantæner:

Aston Villa: Carlos Cuéllar (S), Shay Given (T).
Blackburn: Brett Emerton (S), Gaël Givet (T), Ryan Nelsen (T), Christopher Samba (T).

Forventede startopstillinger:
Aston villa: Given - Young, Dunne, Collins, Warnock - Petrov, Delph - N’Zogbia, Heskey, Agbonlahor - Bent.

Blackburn: Robinson – Emerton, Hanley, Givet, Olsson - NZonzi, Dunn, Pedersen, Formica, Hoilett - Roberts.

Hold øje med: Aston Villas Darren Bent – den hurtige angriber var giftig før ferien og netter nok inden længe. Blackburns Mauro Formica – som nævnt debuterede argentineren med en kasse mod Wolves, og han vil givetvis være sulten efter mere.

Redaktionens bud: Det er en svær kamp at spå om, og en 1-1´er bliver det ”sikre” bud herfa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar