torsdag den 11. august 2011

West Bromwich – Manchester United 14/8 - 2011

Søndag kl. 17.00

Sommerens transfers:
WBA:  

Ind: Ben Foster (Birmingham), Gareth McAuley (Ipswich), Márton Fülöp (Ipswich), Billy Jones (Preston), Shane Long (Reading), Zoltan Gera (Fulham).
Ud: Scott Carson (Bursaspor), Ryan Allsop (Millwall), Gianni Zuiverloon (Mallorca), Borja Valero (Villarreal).

Manchester United:
Ind: Ashley Young (Aston Villa), David De Gea (Atlético Madrid), Phil Jones (Blackburn).

Ud: Joe Dudgeon (Hull), Corry Evans (Hull), Gabriel Obertan (Newcastle), Nicky Ajose (Peterborough), Wes Brown (Sunderland), John O´Shea (Sunderland).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

West Bromwich sluttede, under Roy Hodgsons ledelse, sidste sæson af med manér, men løber allerede i åbningskampen ind i de forsvarende mestre fra United, der har oprustet i sommerpausen.
Roy Hodgson førte Fulham til Europa League-finalen og skuffede derefter fælt som Liverpool-manager. Om den 63-årige manager bare har det bedst hos mindre klubber skal være usagt, men straks efter ankomsten til WBA, lysnede tingene igen. En oplagt kandidat til nedrykningskampen blev ført stille og roligt væk fra bunden, og alt taget i betragtningen er den endelige 11. plads bestået.

Den tidligere Man United-reserve, Ben Foster, er kommet til fra Birmingham, hvilket kan vise sig at blive en ganske god investering. WBA stod nemlig for sidste sæsons næstdårligste forsvar, da der blev lukket hele 71 kasser ind. Den statistik blev kun overgået af nedrykkerne fra Blackpool´s 78. Ellers er det ikke en flair-præget trup, Hodgson har til rådighed, og den aldrende englænder skal nok få noget at lave mht. at holde formen fra slutningen af sidste sæson.
Manchester United sikrede sig endnu en titel sidste sæson og har sommeren over hentet et par interessante for at bygge videre på succesen. Ashley Young og De Gea er to utroligt spændende navne, der kommer til at få vitale roller fra start. Den spanske keeper havde ikke den bedste dag på kontoret mod Manchester City i Community Shield-kampen sidste weekend, som United dog vandt 3-2, men han er stadig det klare førstevalg på posten mellem stængerne. Ashley Young er bl.a. spændende fordi, han gennem lang tid har spillet fremragende for en klub som Aston Villa, der endnu ikke hører til helt i toppen af ligaen. Om han kan bygge yderligere på sit niveau hos United skal bestemt blive spændende at følge. Samtidig kommer han til at byde på tiltrængt konkurrence til Nani og Valencia på kanterne.

De røde djævle led sidste sæson af en forfærdelig udebaneform, hvilket der med stor sandsynlighed ikke bliver råd til i denne omgang. Forfølgerne er sultne, og der kan ikke spilles bold på Old Trafford hver weekend. Kabalen af spillere ser ud til at være gået op, selvom der sagtens kan argumenteres for, at en midtbanespiller fra øverste skuffe vil pynte gevaldigt på helhedsindtrykket.  
PL-formkurve, WBA:------

PL-formkurve, Manchester United:-----
Seneste fem indbyrdes:
01/01/2011: WBA – Manchester United 1-2

16/10/2010: Manchester United – WBA 2-2

27/01/2009: WBA – Manchester United 0-5

18/10/2008: Manchester United – WBA 4-0
18/05/2006: WBA – Manchester United 1-2

Historisk: 37 – 26 – 47.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
WBA: Youssuf Mulumbu (T), Peter Odemwingie (T), Steven Reid (T), Jerome Thomas (T).

Manchester United: Michael Carrick (T), Patrice Evra (T), Darren Fletcher (T), Javier Hernández (S), Luis Valencia (T).
Forventede startopstillinger:
WBA: Foster - Jara, Tamas, Olsson, Shorey - Brunt, Mulumbu, Scharner, Dorrans, Tchoyi - Long.

Manchester United: De Gea - Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra - Nani, Anderson, Giggs, Young - Rooney, Wellbeck.
Hold øje med: Birminghams  Ben Foster - Målmanden kan nemt ende med at få en travl lørdag eftermiddag i WBA-målet. Uniteds Ashley Young – Kantspilleren starter ud som United-spiller med stil.

Redaktionens bud: 0-2. United skal ud og vise en anderledes og væsentlig mere giftig udebaneform, og hvorfor ikke starte mod WBA.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar