fredag den 26. august 2011

Chelsea - Norwich 27/08 – 2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Sommerens transfers:
Chelsea:  

Ind: Thibaut Courtois (Racing Genk), Oriol Romeu (Barcelona), Romelu Lukaku (Anderlecht), Juan Mata (Valencia).

Ud: Yuri Zhirkov (Anzhi Makhachkala), Jan Šebek (Baumit Jablonec), Michael Mancienne (Hamburg), Jacopo Sala (Hamburg), Gökan Töre (Hamburg), Jack Cork (Southampton).

Norwich:

Ind: Elliot Bennett (Brighton & Hove Albion), James Vaughan (Everton), Anthony Pilkington (Huddersfield), Bradley Johnson (Leeds), Steve Morrison (Millwall).

Ud: Luke Daley (Plymouth), Steven Smith (Preston North End).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Norwich går en svær udekamp i møde mod Chelsea, men har sidste weekends flotte præstation mod Stoke i bagagen, der var tæt på at give tre point.

Hjemme på Carrow Road tog Norwich sidste weekend mod Stoke. Det var forventet, at kanariefuglene ville få en hård dag på kontoret, men fra start sad de godt på kampen, og Stoke-spillerne løb i store perioder rundt og lignede et hold langt fra den form, der sidste sæson sikrede dem en plads i FA Cup-finalen.

Norwich har på papiret ikke den mest skræmmende trup i ligaen, men på et par positioner ser de dog ud til at kunne spille med. Udover en flot samlet holdindsats mod Stoke, var det svært ikke at lægge mærke til Grant Holt oppe i front. Den 30-årige angriber har været klub-topscorer de sidste to sæsoner og er i besiddelse af en fysisk, der givetvis bliver en torn i øjet hos flere af denne sæsons modstandere. Giganter som Shawcross og Huth blev gentagne gange holdt i skak mod Stoke og på trods af, at det af og til endte med et frispark til forsvarerne, lå Holt konstant og udgjorde en trussel.

Holdet har desuden to lejesvende i forsvaret (Kyle Naughton, Tottenham og Ritchie De Laet, Man United), som kan blive et spændende bekendtskab. Sidstnævnte stod for Norwichs´ enlige mål sidste weekend, og var det ikke for en overtidsscoring af Kenwyne Jones, var De Laet også endt som matchvinder.

Norwich har mange gode ting at tage med sig til lørdagens opgør, men de får givetvis også brug for samtlige disponible kræfter. Chelsea  hentede sidste weekend tre point mod WBA efter at have været bagud, så stemningen er sikkert god på Stamford Bridge. Den generelle præstation i den kamp var dog ikke prangende, så Villas-Boas har stadig meget at abejde med endnu. Et af de redskaber, som han har til rådighed, er nyindkøbet Romelu Lukaku. Den unge belgier ser stadig frem til sin debut, og umiddelbart ligner han en solid Premier League-spiller. Han er stor, stærk og kan andet end bare dominere luftrummet.

Fernando Torres er blevet foretrukket fra start frem for Drogba sæsonens to første kampe, men den disposition har, udover en godkendt indsats mod Stoke i åbningskampen, endnu ikke kastet det helt store af sig.  Lørdagens opgør er dog en god mulighed for Chelsea-angrebet, da Norwich-forsvaret ikke umiddelbart er det stærkeste i ligaen. Det er en kamp, hvor der kan tankes op på selvtilliden, men det modsatte vil selvfølgelig gøre sig gældende, hvis det ikke lykkes at score. På Stamford Bridge - med hjemmepublikummet i ryggen - skal Chelsea simpelthen ud og sejre, og det bør kun blive et spørgsmål om sejrens størrelse, hvis ikke den portugisiske manager skal ende i strid modvind. Det ser på nuværende tidspunkt ikke ud til, at det andet nyindkøb, Juan Mata, kommer i spil lørdag, men skulle det ske, vil der givetvis være noget at se frem til.

PL-formkurve, Chelsea: V-U - - -

PL-formkurve, Norwich: U-U - - -

Seneste fem indbyrdes:
Sidste gang Norwich besøgte den bedste engelske række, var det ikke kampene mod Chelsea, der gav point. 2004/2005-sæsonen endte med en 3-1´er og en 4-0´er til Chelsea.

Historisk: 4 – 2 – 0.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Chelsea: Ryan Bertrand (T), Petr Čech (S), Michael Essien (S), David Luiz (T), Daniel Sturridge (K).

Norwich: Daniel Ayala (T), Wes Hoolahan (T), James Vaughan (S), Elliott Ward (S).

Forventede startopstillinger:
Chelsea: Hilario - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Anelka, Malouda, Torres.

Norwich: Ruddy - Naughton, Barnett, De Laet, Tierney - Fox, Crofts, Surman, Hoolahan - Martin, Holt.

Hold øje med:  Chelseas Fernando Torres – En af verden bedste angribere mod et forsvar, som sidste sæson spillede i den næstbedste engelske række. Norwichs Grant Holt – Godt nok bliver det med stor sandsynlighed gæsternes forsvar, som kommer i fokus, men Holt er kaptajn og vil momentvis komme til at forstyrre Chelseas bagerste række.

Redaktionens bud: 4-0. Som nævnt er det en gylden mulighed for Chelsea til at vise deres værd. Hvis man ikke kan slå et af oprykkerholdene eftertrykkeligt i egen hule, er det svært at blive taget helt seriøst som frygtindgydende mesterskabskandidat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar