torsdag den 18. august 2011

Swansea – Wigan 20/08 – 2011

Lørdag kl. 16.00

Sommerens transfers:
Swansea:

Ind: Michel Vorm (Utrecht), Steven Caulker (Tottenham), Wayne Routledge (Newcastle), Leroy Lita (Middelsbrough), José Moreira (Benfica).
Ud: Darren Pratley (Bolton), Dorus de Vries (Wolverhampton).

Wigan:
Ind: Ali Al-Habsi (Bolton), David Jones (fri), Nouha Dicko (fri).

Ud: Charles N´Zogbia (Aston Villa), Steven Caldwell (Birmingham), Antonio Amaya (Real Betis). 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Swansea blev kastet lige i ilden med et 0-4 nederlag sidste weekend og har derfor noget at revanchere, når middelmådige Wigan lørdag gæster Liberty Stadium.
Mandag aften gæstede Swansea-spillerne Manchester City, hvor der var lagt op til en hård aften for gæsterne. Det var dog fra kampens start ikke til at se, hvem der havde spillere for flere milliarder, og hvem der var oprykkere. Efter et kvarters spil sad Swansea på 64 procent af spillet, og en energisk og løbevillig trup så ud til måske at kunne levere en chok-start.

Luften gik dog stille og roligt af ballonen, da City fandt deres spil, og Swansea måtte gå fra banen med en syngende lussing i bagagen – ikke mindst takket være en velspillende Sergio Agüero hos City. Oprykkerne blev i perioder overmatchet for alle pengene, men lsyten til at spille med var – specielt i kampens start – åbenlys. Svanerne løb og løb, og villigheden til at bevæge sig for hinanden er en tiltalende del af oprykkernes spil. Hvis holdet kan formå at holde lidt bedre fast i bolden, end mod City, vil de også få chancen for at levere de rigtige afleveringer til angrebet, hvor specielt Scott Sinclair med sit hurtige antrit kan vise sig at blive en vital spiller.
Det er desuden værd at nævne, at Swansea til posten mellem stængerne har investeret i Michel Vorm, der trods nederlaget mod City stod en pragtkamp. Gentagne gange afværgede han City-angrebets forsøg, og var det ikke for Vorm, kunne kampen let have endt med seks eller syv måls forskel.

Medmindre man er Wigan-fan, er det svært at finde argumenterne for, hvorfor holdet ikke igen i år skal ende med at være spidskandidat til nedrykningskampen. Holdet trænger noget så kraftigt til et ekstra strejf af flair, da de let kan deltage i konkurrencen om at blive ligaens kedligste hold. De hårde ord skal begrundes med, at Rodallega og co. gentagne gange ikke formår at vise deres kvaliteter, selvom mulighederne er til stede. Sidste sæson var det kun den afgørende slutspurt, der gjorde, at The Championship ikke blev næste destination. Denne sæson indledes med pointdeling mod oprykkerne fra Norwich, og der kan selvfølgelig være mange faktorer, som spiller ind, men faktum er, at det resultat bare ikke er godt nok. To point mangler på kontoen, hvor der senere på sæsonen kan ende med at blive alvorligt brug for dem.
PL-formkurve, Swansea: T - - - -

PL-formkurve, Wigan: U - - - -
Seneste fem indbyrdes:
Det er ti år siden Swansea og Wigan´s sidste møde. 2000/2001-sæsonen bød på en uafgjort og en 2-0 hjemmesejr til Wigan.

Historisk: 7 – 2 – 9.
Skader, tvivlsomme og karantæner:

Swansea: Ferry Bodde (T), Garry Monk (T), Neil Taylor (K).
Wigan: Antolin Alcaraz (T).

Forventede startopstillinger:
Swansea: Vorm - Rangel, Caulker, Williams, Tate - Britton, Agustien, Dobbie - Dyer, Sinclair, Graham.
Wigan: Al Habsi - Boyce, Caldwell, Lopez, Figueroa - Watson, Jones, Gomez, Moses, Diame - Rodallega.

Hold øje med: Swanseas Scott Sinclair – Den tidligere Chelsea-spiller er lynende hurtig, og med de rigtige afleveringer i ryggen kan han blive en torn i øjet for Wigans forsvar. Wigans Victor Moses – den kun 20-årige angriber var holdet bedste mod Norwich sidste weekend, og hvis han igen får chancen, kan han være med til at ”pifte” Wigans spil op.
Redaktionens bud: 2-1- Redaktionens optimisme vedr. oprykkerholdene har allerede kostet, men ikke desto mindre tror vi, at Swansea kan levere varen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar