torsdag den 11. august 2011

Newcastle – Arsenal 13/8 - 2011

Kampen spilles lørdag kl. 19.00 og kan følges direkte på 6´eren.

Sommerens transfers:
Newcastle:

Ind:  Yohan Cabaye (Lille), Demba Ba (West Ham), Mehdi Abeid (Lens), Sylvain Marveaux (Rennes) og Gabriel Obertan (Manchester United).

Ud: Kevin Nolan (West Ham), Wayne Routledge (Swansea), Shefki Kuqi og Sol Campbell (Begge fritstillet).
Arsenal:

Ind: Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton), Gervinho (Lille), Jon Toral, Hector Bellerin (Begge fra Barcelona) og Carl Jenkinson (Charlton).

Ud:  Gaël Clichy (Manchester City), Jay Emmanuel-Thomas (Ipswich) Denilson (Sao Paulo, lån) og Roarie Deacon (Sunderland).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidste sæsons kamp mellem de to mandskaber på St. James Park endte i et rent mål-orgie. Kan vi forvente en lige så intens kamp igen i sæsonåbneren på lørdag?
Som førnævnt, var der gang i løjerne, da de to mandskaber sidst tørnede sammen på St. James' Park den 5. februar.  Efter 26 min. var Arsenal, som på det tidspunkt var den mest oplagte rival til Man Utd, foran 4-0.

Derfor må man gå ud fra de fleste Gunners fan var mere end tilfredse da pausefløjtet lød og der stadig stod 0-4 på måltavlen. Hvad der så helt konkret skete i de respektive omklædningsrum, i særdeleshed Newcastles, må guderne vide. Efter en udvisning til Diaby 5 min inde i anden halvleg øjnede Newcastle deres chance, og lavede et af nyere tids flotteste comebacks i Premier League via bl.a. to straffesparksmål af Barton og en perle af Tioté til 4-4, få minutter før tid. Det var reelt set herefter Arsenal meldte sig ud af mesterskabskampen, og måtte tage til takke  med en 4. plads istedet.
Det kom som  et chok for de fleste, da Newcastle rykkede ned for to sæsoner siden; men det blev da også kun tilet kort visit i The Championship for den traditionsrige nordengelske klub, som formåede at holde på de fleste af deres profiler og vandt rækken i sikker stil.

Det blev til en 12. plads, som mange vil mene er mere end acceptabelt for en oprykker i måske verdens bedste liga., men det var dog ikke helt uden dramatik, eftersom mange hold var i nedrykningsfare mod slutningen af sæsonen. Efter at have startet sæsonen godt, gav salget af Andy Carroll, eller måske manglen på en erstatning, en del angrebsproblemer, hvilket også betød at danske Peter Løvenkrands fik en del spilletid med nogen succes.  
Andre kræfter tog over som anfører Kevin Nolan der stod for 12 ligatræffere. Så derfor var  der nok en del Toonsfans der var meget overraskede over, at man valgte at sælge ham til nedrykkerne West Ham hen over sommeren. Det så også længe ud til at Barton ville forlade klubben bl.a. pga. en del udtalelser på sin Twitter profil. Det ser nu ud til han bliver, og han har fået selvskab af en mindre fransk revolution. Unge og etablerede spillere, som især Cabaye fra Lilles succesmandskab virker som en kæmpe gevindst, og han ligner det mest realistiske bud på en erstatning for Kaptajn Nolan. Ambitionerne og materialet virker til at være på plads til en forbedring af sidste års sæson, så Newcastle kunne være et spændende valg som  "Dark horse" i denne sæson.

Sidste sæson var dårligt nok ovre, før møllen var igang igen. "Cesc til Barca" blev gentaget i en uendelighed. I år fik han dog selskab på rygtebørsen i form af Nasri, der længe lignede en City spiller, og spørgsmålet er hvorvidt begge spillere er at finde i klubben når transfervinduet udløber den 1. September.  Indtil videre er de dog begge stadig Arsenal-spillere, omend Fabregas er skadet og Nasris deltagelse til lørdagens kamp også er tvivlsom.

Forud for Nasris flirten med City havde man allerede sagt farvel til Clichy, som tog samme tur som Touré og Adebayor, for at tørne ud for de lyseblå. Udover det har man af stamspillere, måtte sige farvel til Denílson, som er blevet udlånt til hjemlandet. Så med Fabregas og Nasri, er den stamme mere eller mindre intakt, som kan spille med om mesterskabet. Af forstærkninger har Arsenal købt Gervinho, igen en spiller fra Lilles succesmandskab. Ivorianeren stod for 15 ligatræffere sidste sæson, samt en masse assists. Han kan dække de fleste offensive pladser, og med hans hurtighed, fysik og gode teknik virker han som et rigtigt godt match for Arsenal og engelsk topfodbold. Derudover har Arsenal, ganske som de plejer, sikret sig unge talenter. 17-årige Chamberlain som er  blevet spået til at være et af de største talenter i England blev angiveligt hentet for samme sum som Gervinho, nemlig i omegnen af £11 mio. Så ham kommer vi måske allerede til at stifte bekendskab med i denne sæson, Arsenals filosofi og holdning til unge spillere taget i betragtning.. Generelt bliver det spændende at følge Arsenal  i år, men vi bliver nok alle klogere den 1. september, når den endelige trup ligger fast  Der er i hvertfald lagt i ovnen til et brag af en sæsonåbner på lørdag på St. James' Park
PL-formkurve, Newcastle: - - - - -

PL-formkurve, Arsenal: - - - - -
Seneste fem indbyrdes:
05/02/2011: Newcastle – Arsenal 4 - 4

07/11/2010: Arsenal – Newcastle 0 - 1

21/03/2009: Newcastle - Arsenal 1 - 3
30/08/2008: Arsenal – Newcastle 3 - 0

29/01/2008: Arsenal – Newcastle 3 - 0
Historisk:  62 - 35  - 57.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Newcastle: Harper (S), Perch (S), Ben Arfa (T), Ferguson (T) og Guthrie (T).
Arsenal: Diaby (S), Fabregas (S), Wilshere (S), Nasri (T), Gibbs (T), Koscielny (T), Vermaelen (T), Arshavin (T), Walcott (T) og Van Persie (T).

Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul - Simpson, Coloccini, S Taylor, R Taylor - Barton, Cabaye, Tiote, Gutierrez - Shola Ameobi, Ba.
Arsenal: Szczęsny - Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs - Song, Ramsey, Rosicky, Gervinho, Walcott - Van Persie.

Hold øje med: Newcastles Cabaye - Den nye midtbanemand har allerede slået sit navn fast i Frankrig, nu gælder det England.  Arsenals Gervinho -  Der er store forventninger til ivorianeren, som er eneste deciderede forstærkning. De to tidligere holdkammerater kunne godt komme til at stjæle fokus på lørdag.
Redaktionens bud: 1-1. Det er fristende at sige 4-4 igen, men vi holder os dog til en mere beskeden udgave af det uafgjorte resultat Newcastle ligner et hold der kommer til at høre til i sub-toppen, og ingen hold får nemt ved at komme på St. James' Park i denne sæson.

 Arsenal har haft meget uro i truppen  pga. den evige snak om Cesc og Nasris afgang, og med et halvt hold der enten er skadet eller tvivlsomme, så vil uafgjort ikke være et dårlig resultat for Gunners.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar