torsdag den 18. august 2011

Manchester United – Tottenham 22/8 – 2011

Mandag kl. 21.00. Kampen vises direkte på 6´eren.
Sommerens transfers:
Manchester United:

Ind: Ashley Young (Aston Villa), David De Gea (Atlético Madrid), Phil Jones (Blackburn).

Ud: Joe Dudgeon (Hull), Corry Evans (Hull), Gabriel Obertan (Newcastle), Nicky Ajose (Peterborough), Wes Brown (Sunderland), John O´Shea (Sunderland).

Tottenham:

Ind: Souleymane Coulibaly (Siena), Brad Friedel (Aston Villa), Robbie Weir (Tranmere Rovers), Michael Kay (Tranmere Rovers).

Ud: Jamie O´Hara (Wolverhampton), Paul-Jose M´Poku (Standard Liège), Robbie Keane (L.A. Galaxy).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De forsvarende mestre fra United tager mandag aften mod Tottenham, der stadig har deres første kamp til gode. Redknapps tropper vil være sultne efter da sejr, da de ikke har besjeret De røde djævle siden 2001!

Den 19. maj 2001 måtte United forlade White Hart Lane med et 1-3 nederlag i bagagen. Siden da er der for alvor blevet strammet op, og det er lykkedes Fergusons drenge at vinde 15 ud af de to holds seneste 20 Premier League-opgør uden at tabe en eneste kamp. Det er en ganske imponerende statistik, men hvor stor en indflydelse den vil få på mandagens opgør er svært at spå om.

United spillede sidste weekend en ok åbningskamp mod West Bromwich, der var lige ved at stikke en kæp i hjulet for de forsvarende mestre. David de Gea er ikke startet ud som lyn og torden mellem stængerne, og han havde stor andel i WBA´s udlignende scoring. Det andet nyindkøb, Ashley Young, havde en glimrende debut, og udover diverse løb fra venstrekanten endte han også som ”oplægger”, daWBA´s Steven Reid rettede bolden i eget net til 2-1. Tidligere havde Wayne Rooney sendt scoringen til 1-0 i netmaskerne, og en af sidste sæsons mest omtalte spillere er derfor startet godt ud.

Med købet af Young har Ferguson fået tilføjet en vital portion flair. Når Nani i den forgange sæson af og til måtte sidde ude, var det ikke altid synderligt inspirerende fodbold, United kunne diske op med, og den fulde effekt af indkøbet af Young skal blive spændende at følge.

Tottenham har de senere sæsoner været inde i en utrolig periode. Fra at være et af de mest katastrofalt underpræsterende hold, er de gået til Champions League-deltagelse og kampen om toppen af Premier League. De rette indkøb kombineret med en dygtig manager har bl.a. resulteret i klubbens vækst, og i denne sæson står menuen igen på europæisk fodbold – denne gang i form af Europa League. Der er dem, som vil mene, at det er skuffende med Europa League i forhold til Champions League, men at slå koldt vand i blodet vil nok ikke skade i den sammenhæng. Klubben mangler stadigvæk en klasseangriber eller to, og indtil da vil både kampen om Premier League-titlen og endnu et dybt ”run” i Champions League ikke være sandsynligt. Når man er i besiddelse af verdensklassespillere som van der Vaart, Modrić og Bale, er det en skam, at der ikke ligger en stjerne-bomber oppe foran.

Spurs får givetvis deres sag for på lørdag, men hvad angår statistikkerne, er gæsterne et interessant emne. Godt nok har Tottenham ikke vundet over United i lang tid, men sidste sæson slog de Arsenal på udebane, hvilket de ikke havde præsteret siden sæsonen 1992/1993.

PL-formkurve, Manchester United: V - - - -

PL-formkurve, Tottenham: - - - - -

Seneste fem indbyrdes:
16/01/2011: Tottenham – United 0-0
30/10/2010: United – Tottenham 2-0

24/04/2010: United – Tottenham 3-1

12/09/2009: Tottenham – United 1-3

25/04/2009: United – Tottenham 5-2

Historisk: 74 – 39 – 35.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Manchester United: Javier Hernández (S), Luis Antonio Valenica (T), Nemanja Vidić (T). 

Tottenham: William Gallas (T), Sandro (S), Ledley King (T), Steven Pienaar (S).

Forventede startopstillinger:
Manchester United: De Gea - Fabio, Smalling, Jones, Evra - Nani, Anderson, Cleverley, Young - Rooney, Wellbeck.

Tottenham: Gomes – Ekotto, Dawson, Gallas, Ćorluka – Modrić, Jenas – Bale, Van der Vaart, Lennon – Crouch.

Hold øje med: Uniteds Rooney – angriberen nettede i sæsonåbneren og kan nemt ende med at fortsætte de gode takter mod Spurs. Tottenhams Rafael van der Vaart – Hollænderen har før vist, at han besidder et unikt niveau. Han kan blive nøglen til at åbne op for Uniteds deffensiv.

Redaktionens bud: 2-1. United er ofte skræmmende på Old Trafford, og Spurs får en svær mandag aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar