fredag den 26. august 2011

West Bromwich - Stoke 28/8 - 2011

Søndag kl. 16.00

Sommerens transfers:
WBA: 
Ind: Ben Foster (Birmingham), Gareth McAuley (Ipswich), Márton Fülöp (Ipswich), Billy Jones (Preston), Shane Long (Reading), Zoltan Gera (Fulham).

Ud: Scott Carson (Bursaspor), Ryan Allsop (Millwall), Gianni Zuiverloon (Mallorca), Borja Valero (Villarreal).
Stoke: 
Ind: Jonathan Woodgate (Tottenham), Matthew Upson (West Ham).

Ud: Carl Dickinson (Watford).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igen i denne uge skal West Bromwich ikke læne sig op af statistikerne. Således skal vi tilbage til 1988 for at finde deres seneste ligasejr mod Stoke, og det var i den daværende League Two. De er også to hold, som har bevaret mange af de klassiske dyder fra engelsk fodbold, og vi kan uden tvivl forvente en kamp, hvor der bliver kæmpet om hver bold.
West Bromwich har startet sæsonen flot, men grundet sene mål inkasseret mod Man Utd og Chelsea, må Roy Hodgson forholde sig til, at der står nul point på kontoen. Han kan dog trøste sig med, at han på trods af den grumme statistik mod Stoke, ikke selv har tabt mod Stoke i spidsen for WBA. I en kamp, hvor WBA ville mest, endte sidste sæsons møde på Britannia Stadium 1-1 på et sent mål af lejesvenden Carlos Vela. Han er ikke i klubben længere, men det er tilgengæld Shane Long. Den 24-årige irer, som blev hentet i Reading, har fået en forrygende start for sin nye klub med mål i begge kampe, så Stokeforsvaret holder nok et ekstra øje med Long. I kampen på Stamford Bridge holdte Hodgson Odemwingie på bænken, men han skulle efter sigende være helt frisk nu, så det kunne blive ham, der danner makker med Long, selvom afløseren Tchoyi gjorde en god figur mod Chelsea.

Stoke startede ligeledes sæsonen flot med uafgjort mod Chelsea, men skuffede så med 1-1 mod oprykkerne fra Norwich i lørdags, og det var endda kun pga. en sen udligning fra Kenwyne Jones. Man sidder tit med fornemmelsen af, at manager Tony Pulis bedst kan lide at være underdog og fokusere på en soild defensiv og giftige dødbolde. Det er da også svært at bebrejde ham, når man ser på det defensive matriale, han har til rådighed. Udover tilgangen af den bundrutinerede Jonathan Woodgate, rådede Pulis i forvejen over spillere som anfører Shawcross, som flere storklubber har bejlet om, og den store stærke Robert Huth. Det er suppleret med en sikker sidste skanse i form af stortalentet Asmir Begovic, som jo som bekendt holder danske Thomas Sørensen på bænken. Så det er med god grund, at Stoke ikke lukker mange mål ind, og scorer de det første mål mod WBA, så bliver det svært for værterne at komme tilbage.
PL-formkurve, WBA: T-T---

PL-formkurve, Stoke: U-U---

Seneste fem indbyrdes:
28/02/2011: Stoke –WBA 1-1


20/11/2010: WBA – Stoke 0-3

04/04/2009: WBA – Stoke 0-2
22/11/2008: Stoke –WBA 1-0

22/12/2007: Stoke – WBA 3-1 (Championship)

Historisk: 38 – 31 – 55.

Skader, Tvivlsomme og karantæner:

WBA:  -----


Stoke:  Fuller (S), Sidibe (S), Higginbotham (S), Delap (T).

Forventede startopstillinger:
WBA:  
Foster - Reid, Tamas, Olsson, Shorey - Brunt, Mulumbu, Scharner, Morrison - Tchoyi, Long.

Stoke:
Begovic - Huth, Shawcross, Woodgate, Wilson - Pennant, Whelan, Whitehead, Etherington - Jones, Walters.

Hold øje med: WBAs Long – Den nye angriber har vist, at han er mere end klar til Premier League med to mål i to kampe mod sidste sæsons guld-og sølvvindere. Stokes Jones – Den bomstærke angriber kan let få en hovedrolle, hvis kampen bliver hårdt spillet, og der kommer mange høje bolde i feltet.

Redaktionens bud:  0-0. Egentlig en kamp, der kan gå begge veje, men det vil nok overraske de færreste, hvis vi får en målløs affære.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar