torsdag den 18. august 2011

Sunderland- Newcastle 20/8 - 2011

Lørdag kl. 13.00

Sommerens transfers:
Sunderland:
Ind: Connor Wickham (Ipswich), Craig Gardner (Birmingham), Wes Brown, John O'Shea (Begge fra Manchester United), Ahmed Elmohamady (ENPPI), Wong-Don Ji (Chunnam Dragons), David Vaughan (Blackpool), Sebastian Larsson (Birmingham), Keiren Westwood (Coventry), Roarie Deacon (Arsenal) og James McClean (Derry City)

Ud: Jordan Henderson (Liverpool), Steed Malbranque (St Etienne), Cristian Riveros (Kayserispor, lån), George McCartney (West Ham, lån) og Boudewijn Zenden (Fritstillet)
Newcastle: 
Ind: Yohan Cabaye (Lille), Demba Ba (West Ham), Mehdi Abeid (Lens), Sylvain Marveaux (Rennes) og Gabriel Obertan (Manchester United)

Ud: Kevin Nolan (West Ham), Wayne Routledge (Swansea), Shefki Kuqi, Sol Campbell (Begge fritstillet), José Enrique (Liverpool)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadium of Light åbner op for sæsonens første derby i nordøst, og Sunderlands fans må være sultne efter revanche fra sidste sæsons lussing på St. James’ Park. Efter en god start for begge hold mod svære modstandere, så vil en sejr i ”Tyne-Wear derby” for alvor skyde sæsonen igang for det vindende hold.
Sunderland fik en fremragende start på sæsonen med 1-1 ude mod Liverpool efter en første halvleg, hvor det mest af alt lignede et spørgsmål om, hvor stor Liverpools sejr skulle blive. Sunderland kom alligevel til pause kun bagud 0-1. Den brugte Steve Bruce tilsyneladende rigtig godt, og det var et helt andet Sunderland-hold, der kom på banen til anden halvleg. Sebastian Larsson, som var én af tre debutanter i startopstillingen, løb bagom hele Liverpools forsvar og med en perle af en flugter, sikrede han sig selv og Sunderland en drømmestart på den nye sæson. Sunderland var det bedste hold i anden halvleg og var tættere på sejren end hjemmeholdet. Så fansene er nok ikke blevet mindre forventningsfulde, når ærkerivalerne, som man ikke har slået siden 2008, kommer på besøg.

Newcastle var i premieren tilfredse med at lade Arsenal have bolden det meste af tiden. Pardews tropper stod solidt på banen, og Arsenal blev aldrig rigtig farlige. Hvad kampen så ikke havde i chancer og mål, havde den i temperament og intensitet, som set så ofte før, med Joey Barton i hovedrollen. Det endte med et rødt kort til Gervinho, og Newcastle satsede også offensivt til sidst i kampen, men på det tidspunkt havde Arsenal instillet sig på 0-0 og kampen fik derfor ikke en vinder. Inden kampen havde man solgt José Enrique til Liverpool og endt længere tids tovtrækkeri, og med en Joey Barton i startopstillingen, som gav sig 110% i vanlig stil, så er det lille spørgsmålstegn, der var at sætte ved Newcastle sidste uge, ved at være helt væk. Ligesom det er tilfældet med Sunderlands fans, burde Newcastle-fans heller ikke være mindre optimistiske før derbyet på lørdag.
PL-formkurve, Sunderland: U----

PL-formkurve, Newcastle: U----

Seneste fem indbyrdes:
16/01/2011: Sunderland – Newcastle 1-1 

31/10/2010: Newcastle – Sunderland 5-1

01/02/2009: Newcastle – Sunderland 1-1
25/10/2008: Sunderland – Newcastle 2-1

20/04/2008: Newcastle – Sunderland 2-0

Historisk: 41 – 41 – 50.

Skader, Tvivlsomme og karantæner:
Sunderland:  Angeleri (S), Campbell (S), O’Shea (S), Meyler (S), Gordon (S), Gyan (T).

Newcastle: Ben Arfa (S), Ferguson (T), Guthrie (T), Perch (T).

Forventede startopstillinger:

Sunderland: Mignolet - Bardsley, Ferdinand, Brown, Richardson - Elmohamady, Cattermole, Colback, Larsson - Sessegnon - Gyan.

Newcastle: Krul - Simpson, Coloccini, S Taylor, R Taylor - Barton, Cabaye, Tiote, Gutierrez - S Ameobi, Ba.

Hold øje med:
Sunderlands Sessegnon – Den lille kreatør var bedste mand i premieren og ser ud til at træde i karakter i denne sæson. Newcastles Ba – Havde hårde betingelser i debuten mod Arsenal. På lørdag får han mere at arbejde med og kommer til at vise de gode takter, som vi så i hans West Ham tid.

Redaktionens bud:  0-1. Den kunne godt lugte af uagjort, men vi tror begge hold går på banen for at vinde, og derfor tror vi, at Newcastle trækker det længste strå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar