torsdag den 11. august 2011

Stoke – Chelsea 14/8 - 2011

Søndag kl. 14.30

Sommerens transfers:
Stoke:

Ind:  Jonathan Woodgate (Tottenham), Matthew Upson (West Ham).
Ud: Carl Dickinson (Watford).

Chelsea:
Ind: Thibaut Courtois (Racing Genk), Oriol Romeu (Barcelona).

Ud: Yuri Zhirkov (Anzhi Makhachkala), Jan Šebek (Baumit Jablonec), Michael Mancienne (Hamburg), Jacopo Sala (Hamburg), Gökan Töre (Hamburg), Jack Cork (Southampton).  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoke lignede i perioder sidste sæson et hold, der kunne ende i den bedste halvdel af tabellen, men sluttede af på en 13. plads. Åbningskampen mod Chelsea kommer til at kræve det ypperste af Pulis´ tropper, da Terry og co. har meget at revanchere.
Dødbolde, fysik og direkte spil er et koncept, som Tony Pulis har haft stor succes med hos Stoke. Manageren er i besiddelse af flere store, stærke spillere, der ofte laver rav i den hos modstanderens forsvar. En god portion af sidste sæsons 46 scoringer blev leveret i forbindelse med dødbolde, og da truppen ikke besidder en gudsbenådet teknisk fundering, bliver den form for fodbold nok ikke skrottet.

Den effektive taktik førte sidste sæson holdet hele vejen til FA Cup-finalen, hvor Mancester City dog viste sig som en noget stor mundfuld. Når modstanderholdet kan dæmme op for det fysiske Stoke-udlæg, er der sjældent et alternativ gemt i ærmet. Hvis Pulis vil have sit mandskab længere op i tabellen, kræver det nok yderligere investeringer, da indkøb som Woodgate og Upson ikke bringer direkte samba-bold til holdet.
De fleste Chelsea-spillere brænder nok efter at komme på græs igen, da sidste sæsons præstationer helst skal glemmes hurtigst muligt. Efter en flyvende start, hvor der blev hamret mål ind på samlebånd, gik der i den grad ged i den for The Blues, og ord som malaria og nedtur blev kendetegnene frem topfodold. Didier Drogbas sygdomsperiode endte med at kaste en lang skygge af sig, da hverken han eller holdet for alvor fik fundet fødder igen, og en sæson uden tilter må betegnes som en fiasko.

André Villas-Boas er blevet hentet hos Portugisiske Porto, der med den 33-årige manager ved roret blæste al modstand om kuld sidste sæson. Villas-Boas blev den yngste manager nogensinde til at vinde en europæisk titel med Porto, og han får nu muligheden for at prøve en af de mest pressede managerpositioner i verden af. Klubben har, til de mange fans´ skuffelse, endnu ikke gjort det store væsen af sig på transfermarkedet, men meget kan nå at ske på den front inden september. Chelsea er stadigvæk et klassehold, og Terry, Lampard og Drogba må ud og vise på lørdag, at  der er kommet nye boller på suppen.
Det helt store spørgsmål bliver nok, om Fernando Torres kan finde formen efter sin katastrofale start som Chelsea-spiller.

PL-formkurve, Stoke:------
PL-formkurve, Chelsea:-----

Seneste fem indbyrdes:
02/04/2011: Stoke – Chelsea 1-1
28/08/2010: Chelsea – Stoke 2-0

25/04/2010: Chelsea – Stoke 7-0

12/09/2009: Stoke – Chelsea 1-2

17/01/2009: Chelsea – Stoke 2-1

Historisk: 22 – 17 – 35.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Stoke: Rory Delap (T), Ricardo Fuller (S), Danny Higginbottham (S), Mamady Sidibe (S), Andy Wilkinson (T).

Chelsea: Ryan Bertrand (T), Michael Essien (S), Branislav Ivanović (T), David Luiz (T), John Obi Mikel (T), Daniel Sturridge (K), Fernando Torres (T).
Forventede startopstillinger:
Stoke: Begovic - Huth, Shawcross, Woodgate, Wilson - Pennant, Whelan, Whitehead, Etherington - Jones, Walters.

Chelsea: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, Cole - Ramires, McEachran, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda.   
Hold øje med: Stokes Kenwyne Jones – Premier Leagues måske største fysik kan ende med at skabe ballade i Chelsea forsvar. Chelseas Didier Drogba – Premier Leagues måske mest sultne spiller vil gøre alt for at nette i sæsonåbneren.

Redaktionens bud: 0-2. Det er svært at vide, om Villas-Boas allerede har fået styr på tingene, men hvis spillerne finder deres niveau, bør Stoke være en overkommelig opgave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar