torsdag den 18. august 2011

Everton – Queens Park Rangers 20/08 – 2011

Lørdag kl. 16.00

Sommerens transfers:
Everton:

Ind: Mason Springthorpe (Shrewsbury Town), Johan Hammar (fri).
Ud: Iain Turner (Preston North End), John Nola (Stockport), Kieran (Yeovil Town), Hope Akpan (Crawley), James Vaughan (Norwich), Luke Dobie (Middlesbrough).

Queens Park Rangers:
Ind: Danny Gabbidon (West Ham), Brian Murphy (fri), Kieron Dyer (fri), Jay Bothroyd (fri), Dudley Campbell (Blackpool), Bruno Perone (fri).

Ud: Lee Brown (Bristol Rovers), Mikele Leigertwood (Reading), Joe Oastler (Torquay).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redaktionen havde sidste weekend lidt for stor tillid til oprykkerne fra QPR, der på lørdag løber ind i Everton, som ikke kom på græs sidst grundet urolighederne i England.
Tilbage i sæsonen 2004/2005 endte Everton med en flot fjerdeplads og har siden ikke været ude af top-ti mere end en gang (2005/2006, red.). Ligesom med Aston Villa har truppen været på grænsen til for alvor at bryde ind i top-seks i flere omgange, men det sidste ”spunk” har lige manglet. Når man, som sidste sæson, kun scorer 51 mål i 38 kampe, er det svært at forvente, at man kan bide skeer med de store. En samlet målscore på plus-seks vidner om et hold, der mangler et par brikker, før puslespillet går op. Angribere som evigt skadede Louis Saha, svingende Yakubu - der endda blev lejet ud til Leicester mod slutningen af sidste sæson - og indkøb som Jermaine Beckford er ikke med til at skræmme synderligt.

Tim Cahill, Mikel Arteta og Marouane Fellaini er dog en stærk trio, der er med til at holde niveauet på midtbanen. Suppleret af Leon Osman på kanten, frisparks-kanonen Leighton Baines, landsholdsforsvareren Phil Jagielka og talentet Jack Rodwell ser truppen dog ikke dum ud, og en eller to nye angribere af format vil bestemt gøre helhedsindtrykket meget anderledes.
Som nævnt havde redaktionen sidste weekend stor tiltro til, at QPR kunne gå ud og levere en sejr på eget græs mod skadesplagede Bolton. Et svidende 0-4 nederlag blev dog facit for oprykkerne, og der er derfor blevet sagt goddag til den bedste engelske række med noget vaklende ben. Adel Taraabt dominerede The Championship sidste sæson, og Dudley Cambpell hamrede målene ind for Blackpool i Premier League, så det er ikke fordi, at holdet er uden profiler. To nederlag på stribe vil dog ikke være godt for selvtilliden, og en forbedret indsats i forhold til åbningen må forventes.   

Kampen på lørdag må, specielt grundet QPR´s miserable sidste weekend, betegnes som en udemærket måde for Everton at starte sæsonen på. The Toffees er - spiller for spiller - i bedre forfatning end QPR, men spørgsmålet bliver, om kabalen går op for Moyes´ drenge. Gæsterne vil givetvis kæmpe med næb og klør for at vaske Bolton-pletten af lagnet, og en overraskelse er ikke umulig. 
PL-formkurve, Everton: - - - - -

PL-formkurve, QPR: T - - - -
Seneste fem indbyrdes: Det er mange år siden, at Everton og QPR sidst tørnede sammen. Tilbage i 1995/1996 hentede først Everton en 2-0 sejr i eget hus, og siden QPR en 3-1´er ligeså.

Historisk: 18 – 10 – 14.
Skader, tvivlsomme og karantæner:

Everton: Mikel Arteta (T), Diniyar Bilyaletdinov (K), Seamus Coleman (S).
QPR: Kieron Dyer (T), Clint Hill (K), Rob Hulse (S), Jamie Mackie (S).

Forventede startopstillinger:
Everton: Howard – Baines, Heitinga, Distin, Neville – Fellaini, Arteta – Osman, Cahill, Rodwell – Saha.

QPR: Kenny - Orr, Hall, Connolly, Gabbidon - Derry, Faurlin, Smith, Taarabt - Bothroyd, Campbell.
Hold øje med: Evertons Tim Cahill – Australieren er måske det oplagte bud, men det er der jo en grund til. QPR´s Dudley Campbell - angriberen formåede ikke at finde netmaskerne sidste weekend og vil gøre alt for at få nettet debut-kassen.

Redaktionens bud: 0-1. Sidste weekend fik redaktionen ørerne i maskinen, da vi gættede på 2-0 til QPR hjemme mod Bolton. Som nævnt blev det desværre, både for QPR og redaktionen, til et 0-4 nederlag til oprykkerne. Ikke desto mindre skyder vi igen på en outsider-sejr, da Taraabt og co. på en god dag kan levere varen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar