torsdag den 20. oktober 2011

Arsenal (10) – Stoke (7) 23/10-2011

Søndag kl. 14.30

Arsenal må bære alt presset på søndag, når de hjemme er tvunget frem på banen mod Stoke. Wengers tropper har haft svært ved at få spillet til at flyde, og det fysiske Stoke-spil kan blive en hård opgave.

Efter otte spillerunder har Arsenal flere nederlag end sejre på kontoen. Målscoren er stadig negativ, hvilket den nok vil være et stykke tid endnu grundet United-lussingen. Sidste runde blev det til en noget usikker indsats mod Sunderland, og i midtugen blev endnu en uinspirerende præsation leveret mod Marseille i Champions League.
På den postitive side er begge opgør endt med tre point, og mod Sunderland nettede van Persie begge kasser i 2-1 sejren. Det er dog både godt og skidt for holdet, da hollænderen i øjeblikket er den eneste reelle trussel. Udover det faktum at tidligere tiders pasningssikre fodbold ikke er eksisterende for tiden, er der flere positioner, som halter. Nyindkøbet André Santos ser bl.a. ikke ud til at skræmme nogen som helst, og den tunge back er en af flere, der skal oppe niveauet.

Alt andet end en sejr lørdag vil være endnu en stor skuffelse for holdet, der tidligere har præsteret store ting under Arsène Wengers ledelse. Der er langt fra nutiden og det hold, som leverede 49 ubesejrede kampe mellem 2002 og 2005.
Stoke har uden de store armbevægelser sneget sig op på en flot ottendeplads i ligaen, hvilket må betegnes som ganske imponerende. Som sædvanlig har holdet dog store problemer med at sikre de ”nemme” point, hvilket understreges ved nederlaget mod Swansea og det uafgjorte resultat mod Norwich, som endda kom i hus i de døende minutter af opgøret. Sejren over Liverpool og pointdelingen mod United kommer derfor til at stå lidt i skyggen, og Tony Pulis bliver nødt til at finde frem til en anden opskrift, hvis han vil ændre på den lidt uheldige, men rammende karistik. 

Der står europæisk fodbold på programmet denne sæson for Stoke-spillerne, og torsdag aften blev det til en flot 3-0 hjemmesejr over Maccabi Tel-Aviv. Der skal derfor ikke tages højde for de store rejse-tømmermænd, og Pulis´ tropper kan stille til start på søndag med selvtilliden i orden.
PL-Formkurve, Arsenal: V-T-V-T-V

PL-Formkurve, Stoke: V-T-U-T-V
Seneste fem indbyrdes:
08/05/2011: Stoke – Arsenal 3-1

23/02/2011: Arsenal – Stoke 1-0
27/02/2010: Stoke – Arsenal 1-3

05/12/2009: Arsenal – Stoke 2-0
24/05/2009: Arsenal – Stoke 4-1

Historisk: 40 – 18 – 22.
Skader, karantæner og tvivlsomme:
Arsenal: Abou Diaby (S), Bacary Sagna (S), Thomas Vermalen (S), Jack Wilshere (S), Kieran Gibbs (T).
Stoke: Ricardo Fuller (S), Danny Higginbotham (T), Wilson Palacios (T).
Forventede startopstillinger:
Arsenal: Szczęsny – Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Santos – Arteta, Song, Ramsey – Walcott, van Persie, Gervinho.
Stoke: Begović – Wilkinson, Shawcross, Upson, Wilson – Pennant, Delap, Whelan, Etherington – Walters, Crouch.
Hold øje med: Arsenals Gervinho – På trods af en slap indledning på sin Arsenal-karriere, har Gervinho i glimt vist tegn på sin styrke. Mod Marseille bragte han som indskifter fornyet energi til holdet, og han kan blive utrolig vigtig i kampen på en sparingspartner til van Persie. Stokes Crouch – Den høje angriber har rutinen, og han ved, hvordan man skal drille et usikkert forsvar.
Redaktionens bud: 2-1. Med to sejre i træk i ryggen bør Arsenal kunne mande sig op til opgaven mod Stoke. Alt andet vil være en rygende fiasko.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar