fredag den 28. oktober 2011

Everton (13) – Manchester United (2) 29/10 – 2011

Lørdag kl. 13.00. Kampen vises direkte på 6´eren.

Everton har blot vundet to ud af de seneste 30 indbyrdes opgør mod United. Det helt store spørgsmål op lørdagens opgør bliver nok, om United kan finde fodfæste igen, efter de sidste weekend blev sendt i kredsløb af den velsmurte City-maskine.
Udover at Everton ikke har hentet mange sejre mod United gennem lang tid, har de kun formået at hente det ene point seks gange i løbet af de nævnte 30 kampe. Noget tyder derfor på, at Sir Alex har ganske godt styr på David Moyes´ tropper.

Everton fik dog vendt en stime på tre nederlag i streg sidste weekend, da de hentede en flot 3-1 sejr med hjem fra Craven Cottage. De tre point var tiltrængt, da den nuværende 13. plads ikke er nogen videre prangende plads optage. Saha nettede mod Fulham, og den evigt skadede franskmand bliver nødt til at finde modstanderens mål på regelmæssig basis, hvis ikke det skal blive til en lunken sæson fra start til slut. Der er ikke megen saft og kraft over det ellers nogenlunde talentfulde Everton-mandskab, når det kommer til offensiven, og Saha vil bestemt ikke blive hadet, hvis han formår at gøre det onde mod hans tidligere arbejdsgiver på lørdag.
8-2 sejren over Arsnenal blev for alvor sendt i arkivet sidste weekend, da 1-6 nederlaget til City fuldstændig pløjer De røde djævles gode sæsonstart op med rod. Godt nok er holdet stadig at finde på andenpladsen, men det lover bestemt ikke godt, når man ser på måden, hvorpå  det historiske nederlag kom i hus. Jonny Evans har før vist tegn på svaghed, og mod City fik han igen understreget, at der er grund for pessimisme vedr. Fergusons store tiltro til ham. Rio Ferdiand lignede mod slutningen af kampen en spiller, der mentalt har lagt karrieren på hylden, og hvis der er nogen, som skylder efter City-snitteren, er det den garvede United-stopper.

Når det så er sagt, bør Ferguson og mange af de rutinerede spillere være klar til kampen mod Everton. Efter sidste weekend kan det kun gå i en retning, og spillere som Rooney, Young og Nani vil givetvis være på kanten af sædet for at komme ud og bevise deres værd. United bliver nødt til at finde takterne igen på lørdag, hvis ikke stillingen i toppen skal blive kriminel. City står på eget græs foran en overkommelig opgave mod Wolves, og med Old Trafford-triumfen i bagagen er det svært at se, hvordan de skal snuble i den kamp. Kravet til Fergusons drenge er klart – sejr!
PL-formkurve, Everton: V-T-T-T-V

PL-formkurve, Man Utd: V-U-V-U-T
Seneste fem indbyrdes:
23/04/2011: Man Utd – Everton 1-0

11/09/2010: Everton – Man Utd 3-3
20/02/2010: Everton – Man Utd 3-1

21/11/2009: Man Utd – Everton 3-0
31/01/2009: Man Utd – Everton 1-0

Historisk: 53 – 39 – 72.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Everton: Victor Anichebe (S), Simon Davies (S), Johnny Heitinga (T), James McFadden (T), Royston Drenthe (K).

Man Utd: Darron Gibson (T).  
Forventede startopstillinger:
Everton: Howard – Hibbert, Jagielka, Distin, Baines – Neville, Fellaini, Rodwell, Osman – Cahill, Saha.

Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidic, Evra – Nani, Fletcher, Anderson, Young – Welbeck, Rooney.
Hold øje med: Evertons Saha – Som nævnt kan angriberen blive en af denne sæsons vigtigste brikker, hvis han da kan holde skaderne fra døren. Uniteds Rooney – Den iltre bomber har ikke andet i hovedet end oprejsning, og det er ikke utænkeligt, at vi får en angriber at se med albuerne forrest.

Redaktionens bud: 1-2. United rejser sig – for topstridens skyld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar