fredag den 14. oktober 2011

Liverpool (5) – Manchester United (1) 15/10-2011

Lørdag kl. 13.45. Kampen vises direkte på 6’eren.   

Liverpool mod Manchester United. Behøver man sige mere? 

Landsholdspausen er ovre, og et af årets største opgør åbner 8. Spillerunde på Anfield. Dalglish har prøvet at nedtone kampen i løbet af ugen ved at sige, at han behandler den som en hvilken som helst anden kamp. Uden at påstå at skotten er en løgner, så må man nok tvivle lidt på, om det er helt korrekt. Udover det er ærkefjenden, der kommer på besøg, så vil man med et nederlag allerede nu være ni point efter United, og selvom Liverpool måske ikke har mesterskabsambitioner i denne sæson, så vil det være smerteligt for især fans og give flashback til sidste sæsons start.

Liverpools spil har dog ikke i alle kampe lignet noget, der ligefrem kunne matche Uniteds, men det betyder som regel ikke så meget i disse kampe. Derfor er det også ekstremt vigtigt for hjemmeholdet, at kaptajn-Gerrard endelig er fit nok til at starte inde. Med danske briller kan vi så ærgre os over, at Daniel Agger formentlig ikke bliver klar. Et større problem kan det dog blive på højrebacken, hvor både Johnson og Kelly er tvivlsomme. Kelly vurderes dog at have gode chancer for at blive klar. Rent offensivt er Liverpool i stærkeste opstilling, og det bliver spændende at se, hvor Gerrard er tiltænkt en plads på banen. Kuyt scorede alle tre mål sidste sæson i 3-1 sejren og kunne meget vel ryge på toppen med Suárez - med en Gerrard som kant. Det virker dog mere sandsynligt, at Kuyt ryger på kanten, og Gerrard skal ligge bag ved Suárez. Om Dalglish vil indrømme det eller ej, så er det en speciel kamp, og Liverpool skal ramme topniveauet for at slå United.   
United fik efter en del ventetid prikket hul på bylden mod Norwich og endte med at vinde nogenlunde sikkert med 2-0. Det var dog et United hold uden et par af stjernerne - bl.a. Rooney og Young. Fergusons udvalgte gjorde som nævnt, hvad de skulle, og United fik dermed gang i sejrstimen igen, efter de led deres første pointtab runden forinden. Nu står den så på en tur til Anfield, og United kan sætte en tyk streg under deres styrke, hvis de kan slå ærkerivalerne. Rooney har op til kampen udtalt, hvor meget han elsker kampene mod Liverpool. Så vi kan forvente en lige så tændt Rooney, som vi altid ser mod Liverpool.

United har dog tabt de sidste tre gange på Anfield, så det kræver en stor og disciplineret indsats. Det er ikke utænkeligt, at United starter kampen lidt mere kontrolleret end Liverpool. Dette skal også ses i lyset af, at man stadig ikke har en decideret højreback til rådighed, og derfor vikarierer Valencia stadig på pladsen. Han er dog sluppet hæderligt fra det indtil videre, men han kan meget vel komme på overarbejde i lørdagens kamp. Tilgengæld råder man så over en af ligaens bedste offensiver, og Rooney vil give 110 % for at forstætte sin brandvarme form fra sæsonstarten.  
Både fans og spillere har set frem til denne kamp, og det kommer vi som seere til at kunne mærke både på og uden for banen. De to hold har ikke spillet en kamp uafgjort siden 2005 - hovedsagligt fordi begge hold vil vinde disse kampe. Så med 22 oplagte spillere, og to snu skotter på bænken, er vi her på redaktionen sikre på, at vi får årets hidtil bedste kamp på lørdag.       

PL-formkurve, Liverpool: V-T-T-V-V
PL-formkurve, Man Utd: V-V-V-U-V

Seneste fem indbyrdes:
06/03/2011: Liverpool – Man Utd 3-1

19/09/2010: Man Utd – Liverpool 3-2
21/03/2010: Man Utd – Liverpool 2-1

25/10/2009: Liverpool – Man Utd 2-0
14/03/2009: Man Utd – Liverpool 1-4

Historisk: 53 – 43 – 60.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Daniel Agger (T), Martin Kelly (T), Glen Johnson (T).

Man Utd: Rafael (S), Darron Gibson (S), Chris Smalling (S), Tom Cleverley (T), Jonny Evans (T), Anders Lindegaard (T).
Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Kelly, Carragher, Skrtel, Enrique – Kuyt, Adam, Lucas, Downing – Gerrard - Suárez.

Man Utd: De Gea – Valencia, Jones, Vidic, Evra – Nani, Fletcher, Anderson, Young – Hernández, Rooney.
Hold øje med: Liverpools Gerrard – Captain Fantastic starter inde for første gang i Premier League, og timingen kunne ikke være bedre. Ingen nyder kampene mod United mere. Man Utds De Gea – Han har både fået kritik, men også masser af ros. Står han er god kamp på Anfield, så er alt tvivl om den unge spanier begravet.

Redaktionens bud: 2-0. Man (Utd) skal jo tabe på et tidspunkt, og Liverpool har haft godt styr på United de sidste par gange, de har gæstet Anfield.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar