fredag den 14. oktober 2011

Newcastle (4) - Tottenham (6) 16/10-2011

Søndag kl. 17.00. Vises direkte på 6´eren.

Runden lukkes ned med topopgør på St. James’ Park mellem to af de mere formstærke hold i ligaen, som begge i øjeblikket ligner seriøse kandidater kandidater til Champions League-pladserne.

Newcastle gik til landsholdspause med tre point mere på kontoen, efter 2-1 sejren ude mod Wolves. Pardew valgte de samme elleve spillere, der ugen forinden slog Blackburn 3-1, og det gav pote. Demba fulgte sit hattrick op med en scoring efter 17 minutter, og en yderlig scoring inden halvleg sikrede reelt Newcastle sejren. Wolves´ reducerende mål kort før tid betød derfor ikke meget. Mere foruroligende var det, at Demba Ba udgik med en skade, men han skulle være klar til kickoff. Det ser dog ikke ud til, Shola Ameobi når at blive klar, og det ligner derfor endnu et genvalg til alle elleve. Leon Best ser stadig ud til at være foran danske Peter Løvenkrands i angrebshierakiet. Tottenham er på papiret det stærkeste hold, Newcastle hidtil har mødt, så det bliver en rigtig god chance for at se, hvor stærke de i virkeligheden er.
I den anden lejr kunne man også gå til landsholdspause med en god fornemmelse. Kyle Walker valgte nemlig et godt tidspunkt at score sit første mål for klubben, og sikrede Hotspurs sejren mod rivalerne fra Arsenal. Så efter en dårlig start med to lussinger mod Manchester- holdene, har Redknapps tropper nu vundet fire i træk, og spillet ser rigtig godt ud. Redknapp valgte at ændre til en 4-4-2 for at give plads til Defoe, og det betød, at van der Vaart var i en uvant rolle som højre kant. En plads, som han i den forgange uge har sagt, at han er irriteret over at spille. Man må dog sige, at han sammen med sine holdkammerater det meste af tiden så godt ud mod Arsenal. Parker ligner brikken, Redknapp har manglet på midtbanen, og Adebayor bliver ved med at imponere i angrebet - denne gang blandt andet med et flot oplæg til van der Vaarts scoring.

Meget tyder derfor på, at det bliver samme udgangsformation, og samme spillere, der går på banen på St. James’ Park søndag. En bane, hvor Tottenham i øvrigt ikke har vundet i ligasammenhæng siden 2001. Der skal derfor arbejdes hårdt for at holde stimen kørende mod et formstærkt hjemmehold.
Alt tyder på, vi får en spændende kamp, og findes der en vinder, så hægter de sig for alvor på i toppen, mens taberen vil miste et stor skridt. Dog skal man huske på, at Tottenham stadig har en kamp i hånden mod Everton. Der er stadigvæk meget på spil, og det kommer til at kunne ses på banen, om det så bliver på den sprudlende måde, eller den lidt mere afventende bliver spændende at se.    

PL-formkurve, Newcastle: V-U-U-V-V
PL-formkurve, Tottenham: T-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes:
22/01/2011: Newcastle – Tottenham 1-1

28/12/2010: Tottenham – Newcastle 2-0
19/04/2009: Tottenham – Newcastle 1-0

21/12/2008: Newcastle – Tottenham 2-1
30/03/2008: Tottenham – Newcastle 1-4

Historisk: 47 – 29 – 56.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Newcastle: Alan Smith (S), Michael Williamson (S), Shola Ameobi (T), Haris Vuckic (T).

Tottenham: Michael Dawson (S), William Gallas (S), Tom Huddlestone (S), David Bentley (S) Niko Kranjčar (T), Sandro (T), Aaron Lennon (T).
Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul – Simpson, S. Taylor, Coloccini, R. Taylor – Obertan, Cabaye, Tioté, Gutiérrez – Ba, Best.

Tottenham: Friedel - Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto - Van der Vaart, Parker, Modric, Bale – Defoe, Adebayor.
Hold øje med: Newcastles Ba – Brandvarm med fire mål i de sidste to kampe, og det virker til, at  målene skal komme fra ham. Tottenhams Defoe – Tilliden fra manageren skal omsættes til mål, og hvis Defoe finder sin gamle målform frem, så bliver Tottenham for alvor skræmmende.

Redaktionens bud: 1-1. De to hold ser meget lige ud, måske med et lille plus til Tottenham, men hjemmebanefordelene udligner det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar