fredag den 28. oktober 2011

Swansea (15) – Bolton (18) – 29/10 2011

Lørdag kl. 16.00

Tre point adskiller de to hold, inden de mødes på Liberty Stadium lørdag eftermiddag i en vaskeægte bundgyser. Bliver det Brendan Rodgers optimistiske tilgang til fodbold i den bedste række eller Owen Coyles rutinerede tropper, der trækker det længste strå?
Swansea fik sidste runde endelig brudt deres udebanestime, da de fik 2-2 på Molineux – en kamp, hvor de faktisk stod til at få alle tre point med hjem, men efter to mål inden for de sidste seks minutter af ordinær spilletid måtte de lidt skuffede nøjes med uafgjort. De sidste tredive minutter har været særdeles hårde ved oprykkerne. Af de 14 mål ’Svanerne’ har indkasseret i sæsonen, er otte af dem således kommet i den sidste halve time af kampene, hvilket tyder på, at Brendan Rodgers, af nogen kaldt naive, spillestil, koster for mange point i den sidste ende. Vi her på redaktionen er derimod store tilhængere af den friske tilgang og synes det er godt at se et upåagtet hold gå så frisk til værks. Til forskel fra sidste runde er den helt åbenlyse detalje da også, at Swansea spiller hjemme på Liberty, hvor de endnu ikke har tabt i denne sæson.

Vi kommer ikke udenom det – Bolton er ikke noget at råbe hurra for. De har ligaens dårligste forsvar og har tabt hele syv ud af ni kampe. De er dog samtidig lidt et kuriosum. De to gange de har vundet i sæsonen har været på udebane, og i midtugen lykkedes det dem at komme foran på Emirates Stadium, hvor værterne fra Arsenal dog endte med at slå dem 2-1. De har i de sidste tre år været et fast indslag, men er aldrig endt højere end 14. pladsen. Det ser da også ud til, at de endnu en gang får en hård kamp i bunden af rækken og vil være yderst opsatte på at hive de tre point med hjem, da de vil lune gevaldigt på kontoen og give lidt luft ned til stregen. Vi forudser et målrigt og underholdende opgør med to hold, der vil angribe, hvilket ikke normalt er noget, der gør sig gældende for en kamp mellem 15. og 18. pladsen i Premier League.
PL-formkurve, Swansea: U-T-V-T-V

PL-formkurve, Bolton: T-V-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
Holdene mødte sidst hinanden i sæsonen 92/93. Her var begge hold at finde i den 3. bedste række, og Bolton vandt begge sæsonens opgør.

Historisk:  9-10-12

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Swansea:  Kemy Agustien (T), Ferry Bodde (S), Steven Caulkner (S), Alan Tate (S), Dobbie Stephen (T).

Bolton: Marcos Alonso (T), Dean Davis (S), Stuart Holden (S), Chung-Yong Lee (S), Sam Ricketts (S), Tyrone Mears (T),Dedryck Boyata (T).

Forventede startopstillinger:
Swansea: Vorm – Rangel, Monk, Williams, Taylor – Dyer, Britton, Gower, Sinclair – Allen – Graham.

Bolton: Jääskeläinen – Boyata, Cahill, Wheater, Robinson – Eagles, Reo-Coker, Pratley, Petrov – Davies, N´Gog.

Hold øje med: Swanseas Graham – Med risiko for at vi gentager os selv, så er topscoreren fra sidste sæson virkelig ved at falde til i Premier League med scoringer i de to sidste kampe, og Boltons forsvar ligner en gave til ham.

Boltons Reo-Coker – Hvis Bolton skal have noget med, skal slaget på midtbanen vindes, og her må Nigel træde i karakter.

Redaktionens bud: 3-2. Rigeligt med action i begge ender, men hjemme holdet tager de tre point i banken, og Bolton tager yderligere et  skridt mod The Championship.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar