fredag den 28. oktober 2011

Chelsea (3) – Arsenal (7) 29/10 – 2011

Lørdag kl. 13.45. Kampen vises direkte på 6´eren.

Arsenal slog Chelsea 3-1 i eget hus sidste sæson, men havde forinden tabt fire i streg. Sidste Gunners-triumf på Stamford Bridge finder vi tilbage i 2008, men de kan næppe finde et bedre tidspunkt at genoplive de tendenser end på lørdag.

Chelsea led sidste søndag den grumme skæbne at give et straffespark væk efterfulgt af to røde kort. Et nederlag til QPR var ikke det resultat, mange havde regnet med, og Villas-Boas´ tropper må klare sig uden Drogba grundet hans andel i udvisningerne. På plus-siden er Torres tilbage efter sin karantæne, og for holdets formkurves skyld er spanieren forhåbentlig tilbage i den form, hvor han slap.

The Blues havde overhalet United i tabellen med en sejr over QPR, og spillerne må være opsatte på at hente lidt af æren tilbage mod Arsenal, der jo ikke har leveret noget direkte gyldent udlæg på 2011/2012-sæsonen. Trioen Sturridge, Torres og Mata ser på papiret ganske giftig ud, og hvis de kan få gang i spillet, bliver det en lang dag på kontoret for Arsenal-forsvaret. Det er ikke til at sige, hvor rystede United er efter sidste weekends fadæse mod City, og Chelsea-mandskabet er derfor nødt til at levere mod Arsenal, hvis de forventer at blive taget seriøst som mesterskabskandidater.
Arsène Wenger har den seneste tid fået rettet skuden en smule op, og holdet kan notere sejre mod Sunderland og Stoke inkl. Champions League-træfferen mod Marseille. Den gode form kommer listende på et meget heldigt tidspunkt, da lørdagens opgør må siges at have vital betydning. Forskellen på sejr og nederlag er til at mærke, da det både kan ende med avancement til femtepladsen og et stort spring den forkerte vej. Hvis Arsenal taber, og Liverpool/Tottenham leverer ”sikre” sejre mod henholdsvis WBA og QPR, vil der opstå et hul på fem point.

Selvom Wenger prøver at nedtone emnet, er der ikke megen tvivl om, hvor omdrejningspunktet på Arsenal-holdet ligger. Van Persie må siges at holde niveauet, da han pt. bomber efter behag. Fejler hollænderen, tyder meget på, at holdet følger trop. En effektiv holdindsats mod Chelsea vil derfor givetvis være påkrævet, og det kan blive vendepunktet på en indtil videre dumpet sæson-start. Om opgøret bliver en fornøjelse, eller om nerverne tager over, bliver spændende at følge, men hvis værterne spiller friskt til fra start, er der mulighed for en underholdene affære.
PL-formkurve, Chelsea: T-V-V-V-T

PL-formkurve, Arsenal: T-V-T-V-V
Seneste fem indbyrdes:
27/12/2010: Arsenal – Chelsea 3-1

03/10/2010: Chelsea – Arsenal 2-0
07/02/2010:  Chelsea – Arsenal 2-0

29/11/2009: Arsenal – Chelsea 0-3
10/05/2009: Arsenal – Chelsea 1-4

Historisk: 44 – 44 – 60.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Chelsea: Michael Essien (S), Hilário (T), Ramires (T), Didier Drogba (K), Ross Turnbull (K).

Arsenal:  Abou Diaby (S), Yossi Benayoun (S), Bacary Sagna (S), Jack Wilshere (S), Carl Jenkinson (T), Kieran Gibbs (T).
Forventede startopstillinger:
Chelsea: Cech – Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Sturridge, Torres, Mata.  

Arsenal: Szczesny – Djourou, Koscielny, Mertesacker, Santos – Arteta, Song, Ramsey – Walcott, van Persie, Gervinho.
Hold øje med: Chelsea Torres – Spanieren viste som nævt gode takter før sin karantæne, og for hans egen og holdet skyld skal han forhåbentlig ikke igennem endnu en månevandring af en scoringskrise. Arsenals Koscielny – Et lidt anderledes bud, der begrundes med, at den bagerste skanse skal sidde lige i skabet, når Torres, Mata og Sturridge kommer flyvende.

Redaktionens bud: 2-2. Wenger ved, hvad der står på spil, og det er nu han skal vise, at holdet er klar til opgaven om kampen i toppen af tabellen. Sejren bliver ikke nem at hente, men pointdeling ude mod Chelsea har aldrig været nogen skam.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar