fredag den 14. oktober 2011

Wigan (18) – Bolton (20) 15/10-2011

Lørdag kl. 16.00

Kampen mellem Wigan og Bolton ligner på papiret en dødssejler. Begge hold er i jammerlig form, og indbyrdes er der langt mellem de interessante opgør.

Wigan står med fire nederlag på stribe og Bolton med seks. Wigan har ligaens dårligste angreb (fem mål i syv kampe, red.) og Bolton har ligaens dårligste forsvar (21 mål lukket ind i syv kampe).  Ud af de to holds seneste ti opgør er syv endt med to mål ellere færre, og på DW Stadium skal vi tilbage til 1990 for at finde en kamp, der bryder det kriterie. Wigan vandt 2-1 d. 28. septemper det år, men siden er det altså blevet til en samling mindre opsigtsvækkende resultater.
Der skal dog findes nogle positiver forud for opgøret, og det er Wigan, som umiddelbart står stærkest. Godt nok er Rodallega stadig ude med skade, men som nævnt i en tidligere optakt er kombinationen af Victor Moses og Franco di Santo en spændende en af slagsen. De to offensive spillere skal bakkes op af en stort set skadesfri trup, da det kun er Alcaraz, som deler skæbne med Rodallega. Wigan har kun vundet et af de sidste fem opgør mod Bolton på eget græs, og de må denne gang kunne lugte blod grundet gæsternes katastrofale indledning på sæsonen.

Én sejr efterfulgt af seks nederlag med ligaens ringeste forsvar til følge er de hårde fakta for Bolton indtil videre. Det er sjældent set, at et hold har leveret så ringe en formkurve i den bedste engelske række, og det er ligefør, det virker overflødigt at sige, at der snart skal til at ske noget. Som med Wigan er der dog – heldigvis - positiver at finde frem.
Ser man på skadessituationen og på, hvem der har været modstander indtil videre, kommer Boltons tilstand til at stå i et noget andet lys. Ud af de seks nederlag skal tælles kampe mod City, Liverpool, United, Arsenal og Chelsea. Owen Coyle har stadigvæk syv spillere i kategorien skader, tvivlsomme og karantæner – en kategori, hvor holdet har været presset fra start. Spørgsmålet bliver nok, om Bolton-spillerne kan finde kampgejstem frem på trods af de barske omstændigheder.

PL-formkurve, Wigan: V-T-T-T-T
PL-formkurve, Bolton: T-T-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
05/01/2011: Bolton – Wigan 1-1

23/10/2010: Wigan – Bolton 1-1
13/03/2010: Bolton – Wigan 4-0

17/02/2010: Wigan – Bolton 0-0
02/05/2009: Wigan – Bolton 0-0

Historisk: 11 – 9 – 10.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Wigan: Antolin Alcaraz (S), Hugo Rodallega (S).

Bolton:  Marcos Alonso (S), Sean Davies (S), Stuart Holden (S), Chung-Yong Lee (S), Tyrone Mears (S), Sam Ricketts (S), Jussi Jääskeläinen (T).
Forventede startopstillinger:
Wigan: Al-Habsi – Boyce, Caldwell, Figueroa, Van Aanholt – Watson, Diamé, McCarty – Stam, Di Santo, Moses.

Bolton: Jääskeläinen – Steinsson, Cahill, Knight, Robinson – Gardner, Muamba, Pratley, Petrov – Davies, Ngog.
Hold øje med: Wigans Di Santo – Hvis Wigan vil vinde kampen, skader det ikke, hvis den argentinske angriber er i hopla. Boltons Martin Petrov – kantspilleren viser glimtvis sin gode teknik, og en kamp mod Wigan må betegnes som en gylden mulighed for at brilliere.

Redaktionens bud: 0-0. Der er dømt bund-”gyser” på lørdag, og det er svært at forestille sig en direkte fodboldfest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar