torsdag den 20. oktober 2011

Manchester United (2) – Manchester City (1) 23/10-2011

Søndag kl. 14.30. Kampen vises direkte på 6´eren.

Hvem sagde topbrag? Sir Alex Ferguson betegner søndagens derby som det største i sin tid som manager, og vi har forhåbentlig en vaskeægte Premier League-godbid foran os.

Det er kun Newcastle, der sammen med de to Manchester-klubber kan præstere en ubesjeret indledning på sæsonen. Det kan der dog blive ændret på søndag, da de indbyrdes opgør mellem United og City sjældent ender uafgjort, og da der aldrig har været større prestige at hente, end hvad der pt. er tilfældet.
Ferguson valgte en noget alternativ startopstilling mod Liverpool sidste weekend, hvilket har fået mange til at spekulere over bevæggrundene derfor. Det var tæt på at koste De røde djævle sæsonens første nederlag, og vi må derfor forvente en noget anderledes ”starter” mod City. Taber Rooney og co. på søndag, vil de være fem point efter Mancinis drenge. Tre point vil derfor lune gevaldigt, men det kommer til at kræve en forbedret indsats end hidtil i forsvaret, og angrebet skal desuden finde den giftige stil frem, som de indledte sæsonens første kampe med.

Nani, Young, Rooney og Hernández forventes at starte inde, og noget tyder derforpå, at Ferguson, som sædvanlig på Fort-Old Trafford, vil ud og presse rivalerne fra start. Til at supplere det farlige firkløver finder vi Anderson på midtbanen. Det evige talent skal, på trods af en flot indledning på sæsonen, snart igang med for alvor at bevise, at han er Manchester United værdig, og en toppræstation mod City vil være med til understrege hans kvaliteter som andet end en super-sub. United har seks sejre ud af de seneste syv indbyrdes ligaopgør på samvitigheden, og samtlige spillere vil spille for livet for at sætte endnu en vigtig pind på kontoen i dette sindsyget vigtige opgør. Holdet har desuden ikke tabt på Old Trafford siden nederlaget mod Chelsea tilbage i april sidste år.
City har ikke slået United i ligasammenhæng siden 2008, så hvorfor skulle det være muligt at finde de tre point i denne omgang? Old Trafford er som regel uindtagelig, men det er ikke svært at argumentere for, at City sjældent har stået med bedre muligheder for at sænke rivalerne. Truppen har, på trods af diverse uroligheder, fundet en dødbringende offensiv opskrift, og de lukker samtidig kun sjældent modstanderens angribere alt for tæt på mål. Af de seks mål, de indtil videre har lukket ind, er de fem dog gået ind på fremmed græs, men hvis Mancini fokuserer for kraftigt på defensiven, kan det ende med at give bagslag.

Det er set gang på gang, at defensivt indstillede hold bliver spillet baglæns ud af Old Trafford, og City har selv erfaret dette tidligere. Med holdets start på sæsonen taget i betragtning er det derfor ikke utænkeligt, at vi vil få et festfyrværkeri atse fra start, da to motiverede og selvsikre hold vil komme blæsende ud fra spillertunnelen. Opgør som dette har det med at bringe det bedste frem i spillerne, hvilket Rooneys fænomenale saksesparksmål fra sidste sæson vidner om. Gå for alt i verden ikke glip af dette topopgør, da Rooney, Young, Agüero og Silva kan ende med at gøre weekenden til en uforglemmelig en af slagsen.
PL-formkurve, Man Utd: V-V-U-V-U

PL-formkurve, Man City: V-U-V-V-V
Seneste fem indbyrdes:
12/02/2011: Man Utd – Man City 2-1

10/11/2010: Man City – Man Utd 0-0
17/04/2010: Man City – Man Utd 0-1

20/09/2009: Man Utd – Man City 4-3
10/05/2009:  Man Utd – Man City 2-0

Historisk: 58 – 49 – 37.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Man Utd: Darron Gibson (T), Tom Cleverly (T).

Man City: Micah Richards (T), Carlos Tévez (Stadigvæk suspenderet af klubben)
Forventede startopstillinger:
Man Utd: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidić, Evra – Nani, Fletcher, Anderson, Young – Hernández, Rooney.

Man City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Glichy – Silva, Touré, Barry, Nasri – Agüero, Balotelli.
Hold øje med: Uniteds Anderson – Der er andre, og mere oplagte valg, men som nævnt tidligere kan Anderson blive tungen på vægtskålen. Citys Agüero – Uniteds usikre forsvar vil givetvis få deres hyr med den giftige argentiner, og en kasse fra hans fødder er bestemt en mulighed.

Redaktionens bud: 3-2. Denne kamp kan nærmest kun skuffe, men redaktionen ser frem til, at forventningerne bliver indfriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar