torsdag den 20. oktober 2011

Liverpool (5) – Norwich (9) – 22/10 2011

Lørdag kl. 18.30 Kampen vises direkte på 6’eren.

Der skal tre point på kontoen for hjemmeholdet, hvorimod gæsterne har væsentligt mindre at tabe i kampen mellem liverbirds og kanariefugle.
Liverpool tabte i sidste runde et vigtigt skridt i jagten på toppen, da de var ude af stand til at slå et svagt og uinspireret Manchester United. Udfaldet havde dog nok ikke ændret på det faktum, at de tro tilhængere på The Kop altid vil forlange tre point i en hjemmekamp – og så især imod et forholdsvist upåagtet oprykkerhold. Det er dog blevet endnu vigtigere for de røde at høste den fulde gevinst i denne weekend, hvis de ikke vil tabe alt for meget terræn til de andre nærmeste konkurrenter til de Champions League-givende pladser.

Captain Fantastic viste glimt af nogle af de færdigheder, han besidder, og gjorde alt i alt en god figur i sin første optræden fra start i dette års PL, og får han lov at starte inde igen, hvilket vi tror på, vil han helt sikkert være blandt dem, der forrest i jagten på de tre point. Der bliver dog brug for nogle ændringer i formationen i.f.t. United kampen. Lucas samlede en ostemad op på vejen og er spærret i denne runde, så Kenny Dalglish må se andetsteds for at finde sin oprydder til maskinrummet til lørdagens kamp. Skotten har ellers været glad for brasilianeren med det polske udseende siden sin tilbagevenden til trænergerningen på Melwood, hvor Lucas da også har været at finde i startopstillingen i alle sæsonens hidtil otte kampe. I sidste uge havde ’King Kenny’ valgt en kompakt 4-5-1 med Suárez alene på toppen, men fraværet af Lucas og den noget mindre opgave for hånden betyder nok, at Andy Carroll igen er at finde i startopstillingen i en klassisk 4-4-2.
De røde har ofte manglet kynisme på den sidste tredjedel af banen i denne sæson, hviket også var tilfældet i sidste weekend, hvor de flere gange havde mulighederne til at afgøre matchen, men manglede skarphed, så håbet om at få gang i den bomstærke angriber er stadig i fuldt flor. Det er til gengæld ikke sikkert, at Suárez er med lørdag, da Patrice Evra har beskyldt ham for racistiske kommentarer. FA er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, men der skulle gerne ligge en afgørelse på dette i løbet af fredag. Set med danske briller kan vi håbe, at Daniel Agger er at finde i startopstillingen. Han spillede en træningskamp i sidste uge og skulle efter sigende være fit for fight igen – så længe det varer.

Dagens gæster fra Norwich kommer til Anfield med masser af selvtillid, og det er der også god grund til. Deres øjeblikkelige 9. plads er de ikke kommet sovende til og med sidste uge drømmestart mod Swansea, virker de som et hold med fuld momentum. Deres form er glimrende, med sejre i 3 ud af de sidste 4 kampe, hvor nederlaget faldt på Old Trafford, tyder alt på at ’The Canaries’ også lørdag vil bide fra sig. Paul Lambert har, siden overtagelsen i august 2009, fået skabt en velsmurt organisation og vil helt sikkert gerne have den flotte skalp, det vil være, at slå Liverpool i deres eget hus. Norwich har været noget svingende på udebane, og det er med det in mente da også oplagt, at de får en svær dag, når de gæster Liverpool, selvom hjemmeholdet endnu ikke har formået at holde at holdet buret rent i en kamp på eget græs i denne sæson.
PL-formkurve, Liverpool: U-V-V-T-T

PL-formkurve, Norwich: V-T-V-V-T

Seneste fem indbyrdes: De to hold har kun mødtes to gange i ligasammenhæng siden årtusind skiftet. Begge opgør i sæsonen 04/05 endte med Liverpool-sejr.

Historisk: 28-12-14

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Liverpool: Lucas Leiva (K), Alexander Doni (T), Jack Robinson (T).

Norwich:  James Vaughan (S), Elliot Ward (T), Zak Whitbread (T), Steve Morison (T).

Forventede startopstillinger:
Liverpool: Reina – Kelly, Skrtel, Carragher, Enrique – Henderson, Gerrard, Adam, Downing – Suárez, Carroll.

Norwich:  Ruddy - Naughton, Martin, Barnett, Tierney – Bennett, Fox, Johnson, Pilkington – Hoolahan, Morison.

Hold øje med: Liverpools Downing – Har været svingende i de sidste par kampe, efter en flot sæsonstart. Vi tror på, at han viser nogle af sine kvaliteter frem mod Norwich.

Norwichs Pilkington – Venstrekanten scorede to kasser hjemme mod Swansea i sidste weekend og bliver en vigtig del i omstillingsspillet på Anfield.

Redaktionens bud: 2-1. Ineffektive Liverpool er altid favoritter på hjemmebane, og vi tror på, at de kører den her hjem uden det store festfyrværkeri.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar