fredag den 14. oktober 2011

Chelsea (3) - Everton (13) 15/10-2011

Lørdag kl. 16.00. Kampen vises på 6’eren.

Everton har haft svært ved at finde tråden i den nye sæson, og de står overfor en hård opgave, når de besøger Chelsea, der er med helt fremme i jagten på Manchester-klubberne. Det tegner til at blive et eksplosivt opgør, hvor der nok ikke bliver mangel på intense nærkampe eller entusiasme på lægderne, præcis som man kan vente sig af et møde mellem to traditionsrige klubber i verdens bedste liga.

De blå fra Chelsea har været effektive i denne sæson, og manager Villas-Boas ser ud til at gøre dem til titel aspiranter igen i år. Det kræver dog en sejr over Toffees, der ligner et hold uden selvtillid for tiden. Stjerneangriberen Fernando Torres er karantæneramt, så det bliver op til de to gamle haner, Drogba og Anelka, at sætte streg under validiteten i London-klubbens titel aspiration. På midtbanen vil Lampard nok gerne vise, at hans nyligt genfundne målform ikke var et engangsknald, og at han stadig kan kalde sig en af de mest målfarlige midtbanespillere i England.

Verdensstjernerne fra Chelsea kommer med al den selvtillid, de har brug for, da de indtil videre i sæsonen kun har indkasseret et nederlag - til de forsvarende mestre fra Manchester. Omvendt har Everton haft en turbulent sæsonstart, der bl.a. har budt på afgang af deres sydlandske kreatør og offensive spilfordeler, Mikel Arteta. Der mangler flair på midtbanen i hans afsavn. Det kan godt være, at manager David Moyes skal finde det hos hollænderen Roynston Ricky Drenthe, der kan være tiltænkt en indskiftningsrolle, som det var tilfældet i sidste runde mod Liverpool. Drenthe er i denne sæson lånt hos Real Madrid og kan være den ubekendte faktor Everton mangler for at åbne op fremad.
Everton kom slet ikke fra start i sidste runde mod Liverpool, og Rodwells røde kort lukkede reelt kampen for dem. De må derfor være opsatte på at rejse sig og vise, at den historiske klub stadig hører til i den øverste halvdel af rækken. Moyes har haft godt fat på de blå, og Everton har ikke tabt på Broen, i ligasammenhæng, siden 17/4-2006. Det ser ud til, at han sætter sin lid til, at Saha kan gøre livet surt for Chelsea som ene angriber og satser derudover på en solid fysisk indsats, hvilket man altid kan regne med, hans drenge bringer.

Chelsea er favoritter hos bookmakerne, men de vil gøre klogt i ikke at undervurdere Everton, der altid gør god figur imod topholdene, og vi kan nok også se frem til blafrende netmasker i lørdagens opgør;
Chelsea har således ikke holdt rent bur i Premier League siden sæsonåbneren ude imod Stoke, der endte 0-0, og de har da også scoret i samtlige deres kampe siden turen til Britannia d. 14. august.  Everton har ikke scoret i de to sidste, og keeper Tim Howard skal tilbage til udekampen mod et skidt kørende Blackburn-mandskab d. 27. august for at fremvise et clean sheet.

PL-formkurve, Chelsea: V-V-T-V-V

PL-formkurve, Everton: T-T-V-U-V

Seneste fem indbyrdes:
22/5/2011: Everton – Chelsea 1-0

4/12/2010: Chelsea – Everton 1-1
10/2/2010: Everton –Chelsea 2-1

12/12/2009: Chelsea – Everton 3-3
22/4/2009: Chelsea – Everton 0-0

Historisk: 61-52-50

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Chelsea: Michael Essien (S), Hilário (T), Fernando Torres (K).

Everton: Victor Anichebe (S).

Forventede startopstillinger:
Chelsea: Cech – Bosingwa, Luiz, Terry, Cole – Ramires, Meireles, Lampard – Sturridge, Drogba, Mata.

Everton: Howard – Hibbert, Jagielka, Distin, Baines – Coleman, Fellaini, Rodwell, Osman – Cahill –Saha.

Hold øje med: Chelseas Mata – Den unge spanier kan sagtens give Hibbert eller Neville på back-positionen en lang dag på kontoret og vil sammen med Drogba i det hele taget give Everton-forsvaret nok at se til.

Evertons Cahill - Den iltre australier har haft god tid til at smide de sidste veer fra sin nyligt overvundne skade og kan på en hvilken som helst lørdag blive manden i centrum. Dette gør sig også gældende denne lørdag på broen, hvor han kan stjæle overskrifterne.

Redaktionens bud: 2-1. Chelsea har som nævnt haft det svært hjemme mod Everton de seneste år, og det bliver med hiv og slæb, at de tre point skal sikres.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar