torsdag den 20. oktober 2011

Aston Villa (8) – West Bromwich (12) 22/10-2011

Lørdag kl. 16.00

Villa tabte sidste weekend sæsonens første kamp mod ustoppelige City, og står lørdag over for en drilsk opgave mod Roy Hodgson og WBA, der fik fornyet liv mod Wolves sidste runde.
Først var de fire – nu er de tre. Villa er ikke længere del af den eksklusive klub af hold uden nederlag, som nu består af United, City og højtflyvende Newcastle. McLeishs tropper kom ned på jorden med et brag sidste lørdag, da de mod netop City fik en 1-4 lussing på Etihad Stadium, hvor de dog blev det første hold til at score i denne sæson.

Det er dog tvivlsomt, hvad spillerne kan bruge det til forud for op gøret mod WBA. Kampen er at finde under typen af opgør, der skal vindes – i hvert fald, hvis man vil følge op på ambitionerne og den godkendte sæsonstart. På trods af de mange kampe uden nederlag har Villa ikke været at finde helt i toppen, da de har spillet fem ud af otte kampe uafgjort. Forhåbentlig får Bent og Agbonlahor fundet det giftige spil frem den kommende tid, hvilket der er udemærkede betingelser for. Det er kun Jermaine Jenas, som er ude med en skade et stykke tid endnu, der er at betegne som en vigtig førsteholdsspiller, og truppen er i en sådan forfatning, at alt andet end en sejr mod WBA vil være en skuffelse.
Spillere såvel som fans går ind til lørdagens opgør med visheden om, at det kan blive en stor dag for West Bromwich. De har ikke vundet på Villa Park i ligasammenhæng siden 1979 og kan over de sidste ti opgør kun tælle en enkelt sejr. Den kom i hus sidst de to hold mødtes, og måske kan spillerne bruge det til en eller anden form for motivation.

Udover den spøjse statistik skal Hodgsons tropper nok hæfte sig ved deres flotte 2-0 sejr mod Woves fra sidste weekend, der bød på særdelses velkomne tre point. I stedet for at ligge på en delt sidsteplads er holdet nu at finde på en 12. plads. Egentlig er den position ikke nogen katastrofe for holdet, men det er svært at komme uden om et spillermateriale, der på en god dag burde være i stand til at kæmpe med om en placering i bunden af den bedste halvdel. Opgøret mod Villa vil give os en idé om, hvorvidt WBA er i stand til at kæmpe med om andet end nedrykning senere på sæsonen.
PL-formkurve, Aston Villa: U-U-U-V-T

PL-formkurve, WBA: V-T-U-U-V
Seneste fem indbyrdes:
30/04/2011: WBA – Aston Villa 2-1

11/12/2010: Aston Villa – WBA 2-1
10/01/2009: Aston Villa – WBA 2-1

21/09/2009: WBA – Aston Villa 1-2
09/04/2006: Aston Villa – WBA 0-0

Historisk: 63 – 27 – 44.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Aston Villa: Nathan Delfouneso (S), Jermaine Jenas (S), Eric Lichaj (S), James Collins (T). 

WBA: Youssuf Mulumbu (T), Steven Reid (T)
Forventede startopstillinger:
Aston Villa: Given – Hutton, Collins, Dunne, Warnock – Bannan, Petrov, Ireland, Delph – Bent, Agbonlahor.

WBA: Foster – Reid, McAuley, Olsson, Jones – Brunt, Scharner, Mulumbu, Thomas – Odemwingie, Long.
Hold øje med: Villas Bent – Det er ved at blive en vane, at det er en Villa-angriber, som står nævnt her. Det er dog ikke uden grund, og der skal snart gang i Bent/Agbonlahor, hvis der for alvor skal snakkes om en seriøs indsats denne sæson. WBA´s Brunt – På midtbanen har Brunt muligheden for at levere de afgørende afleveringer til angrebet, hvilket de får brug for. Desuden har den 26-årige midtbanespiller før vist, at han kan være afgørende på en dødbold.

Redaktionens bud: 2-1. Et bud der afhænger af, at Villa-angrebet kommer i gang. Det må derfra blive op til WBA at modbevise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar