fredag den 28. oktober 2011

Manchester City (1) – Wolverhampton (16) – 29/10 2011

Lørdag kl. 16.00

Det er top mod bund, et hold på vej mod tops mod et på vej mod afgrunden, når Wolves lørdag eftermiddag løber på banen på Stadium of Light hos stjernerne på det ubestridte tophold for tiden – Manchester City. De to hold mødte hinanden i Wolverhampton onsdag aften, da Citys reserver ekspederede Wolves ud af Carling Cup-turneringen.

Sidste søndag blev en historisk dag i Premier League, da de dyre drenge fra City tog på besøg hos bysbørnene fra United og udstillede dem med hele 6-1. Målmaskinen synes ustoppelig for tiden, og med et snit på 3.66 mål pr. kamp er de, ligesom i ligastillingen, stukket af fra de andre forfølgere i den konkurrence. Når frontløberne hedder Džeko, Agüero og Balotelli, kan man godt fristes til at glemme en herre ved navn Carlos Tévez. Det synes allerede langt væk, den aften, den lidet begavede mand ikke lige havde lyst til at sole sig i lysene på det olympiske stadion, og efterfølgende er blevet frosset ude – og med god grund.

De tre førstnævnte står til sammen noteret for 22 mål i de ni PL-kampe, denne sæson har budt på. Kaster man så oven i købet formstærke klassespillere som David Silva, Adam Johnson og James Milner ind i ligningen, kan det være meget svært at få øje på, hvor det lige præcis er, at chancen skal ligge for de besøgende, der i øjeblikket ligger på 16. pladsen med tre point ned til stregen. De vil uden tvivl gøre alt, hvad de kan for at ride stormen af, men i anden halvleg vil de nok blive mere og mere møre – noget som City er mestre i at udnytte. De lyseblå har scoret ikke mindre end 25 af deres 33 sæsonmål i anden halvleg

Mick McCarthys Ulve kan se frem til et alt for tidligt gensyn med City. De mødtes hjemme på Molineux i Carling Cup’en i midtugen, hvor de, som nævnt, blev sunket med 2-5 af Mancinis tropper. Citys startopstilling bød i den forbindelse ikke på genvalg i startopstillingen til en eneste mand fra kampen på Old Trafford. Det kan derfor ydermere gøre det svært at se, hvordan Wolves skal være i stand til at køre et resultat hjem imod en flok udhvilede superstjerner. Når man så, nu vi er ved at gnide salt i såret, må undvære PL-topscorer og offenstivt omdrejningspunkt, Steven Fletcher, må jo bare igen spørge guderne om, hvor kærligheden til ’Wolverhamptons Finest’ ligger begravet. De er som en fodnote ved at gennemføre en dyr modernisering af Molineux Stadium, hvilket kan gøre det ekstra dyrt for en klub, der ligner en, som igen i år skal kæmpe med om at undgå nedrykning. En nedrykning som de med al sandsynlighed kommer et skridt nærmere på lørdag.
PL-formkurve, Manchester City: V-V-V-V-U

PL-formkurve, Wolverhampton U-T-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
15/01/11: Man City – Wolves 4-3

30/10/10: Wolves – Man City 2-1

28/12/09: Wolves – Man City 0-3

22/08/09: Man City – Wolves 1-0

10/04/04: Man City – Wolves 3-3

Historisk:  44-24-46

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Manchester City:  Owen Hargreaves (T).

Wolverhampton: Steven Fletcher (S), Kevin Foley (S).

Forventede startopstillinger:
Manchester City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Glichy – Silva, Touré, Barry, Milner – Agüero, Balotelli.

Wolverhampton: Hennessey – Stearman, Berra, Johnson, Ward – Hammill, O´Hara, Henry, Jarvis – Milijas – Doyle.

Hold øje med: Citys Adam Johnson – En af de mest undervurderede spillere i ligaen. Han bliver tit glemt i mængden af stjerner hos City, men opretholder et fantastisk scoringsgennemsnit og kom da og på tavlen i onsdags mod Wolves. Han vil nok sidde på bænken fra start, men kan sagtens blive aktuel som en afgørende indskifter. Wolverhamptons næste kamp – Den her får de ikke noget med hjem fra.

Redaktionens bud: 3-0. Den kan sagtens blive større, men vi kan ikke se, hvordan City skal gå hjem med andet end en tre-måls sejr som minimum.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar