torsdag den 20. oktober 2011

Newcastle (4) – Wigan (19) 22/10-2011

Lørdag kl. 16.00

Pardews tropper formåede at forlænge stimen som ubesejret sidste weekend, og Wigan skal spille over evne, hvis de skal have et resultat med hjem fra St. James´ Park lørdag.
Det så længe ud til, at Newcastle skulle lide deres første nederlag mod Tottenham sidste lørdag, da Jermaine Defoe havde gjort det til 2-1 efter 68 minutters spil. Fire minutter før tid dukkede Ameobi dog op med en flot udligning, hvilket givetvis får stemningen i omklædningsrummet til at ramme loftet. Otte kampe, fire sejre, fire uafgjorte og en målscore på 11-6 sikrer pt. Newcastle fjerdepladsen. Statistikken vidner dog også om et hold, der i høj grad er dygtige til at få resultarne i hus, uden at det nødvendigvis bliver gjort med manér.

Newcastle går ind til opgøret mod Wigan – foran hjemmepublikummet – som klare favoritter, og det vil afgjort pynte på en i forvejen flot sæson, hvis The Toons kan hente sikre tre point. Demba Ba har med sine fem mål stået for næsten halvdelen af holdets mål indtil videre, og det vil derfor lune gevaldigt, hvis spillere som Obertan, Gutiérrez og selvfølgelig Best begynder at finde netmaskerne.
Efter nederlaget mod Bolton sidste weekend er Wigan nu røget ned på en delt sidsteplads sammen med Blackburn. Holdet har tabt fem kampe i streg, og der er generelt ikke det helt store at nævne i positiv henseende, når talen falder på Wigan. Mohamed Diamé scorede på et brag af et langskud mod Bolton, og det er vel stort set så langt, som rosen af Martínez´ tropper kan strækkes. Truppen er stort set skadesfri, og som det så ud i store dele af sidste sæson, er det ikke utænkeligt, at Wigan kan ende med at skulle en tur ned i The Championship.

PL-formkurve, Newcastle: U-U-V-V-U
PL-formkurve, Wigan: T-T-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
02/01/2011: Wigan – Newcastle 0-1

16/10/2010: Newcastle – Wigan 2-2
26/12/2008: Wigan – Newcastle 2-1

15/11/2008: Newcastle – Wigan 2-2
26/12/2007: Wigan – Newcastle 1-0

Historisk: 4 – 2 – 4.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Newcastle: Alan Smith (S), Haris Vuckic (T), Michael Williamson (T), Sammy Ameobi (T).

Wigan: Ben Watson (T).
Forventede startopstillinger:
Newcastle: Krul – Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor – Obertan, Cabaye, Tioté, Gutiérrez – Ba, Best.

Wigan: Al-Habsi – Boyce, Caldwell, Alcaraz, Gohouri – Watson, Diamé, Jones – Moses, Di Santo, McCarthy.
Hold øje med: Newcasltes Obertan – Den franske kantspiller har et godt øje for spillet, og mod så svag en modstander som Wigan er det ikke utænkeligt, at vi får Obertan i hopla. Wigans Roberto Martínez – Som med Wolves i sidste weekend lægger vi her ansvaret i hænderne af manageren, der kun kan overraske.

Redaktionens bud: 4-0. Newcastle kan for alvor tanke selvtillid på lørdag, og et optimistisk bud følger derfor fra redaktionen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar