fredag den 14. oktober 2011

Arsenal (15) – Sunderland (16) 16/10-2011

Søndag kl. 14.30. Kampen vises på 6'eren.



Sunderland har ikke vundet på Emirates siden 1983, og efter en mager sæsonstart skal de søndag igen ud og forsøge det ”umulige” mod et mildest talt rystet Arsenal-mandskab.

Det kunne være interessant at være inde i hovedet på Wenger bare for et par timer, da han må gå rundt og tumle med nogle anderledes tanker en normalt for tiden. Efter syv runder af sæsonen befinder hans tropper sig på en pinlig 15. plads med en negativ målscore på minus seks og 12 point op til de to Manchester-hold til følge. Sidste weekend var det Tottenham, som på eget græs kunne sikre Arsenal sæsonens fjerde nederlag, hvilket igen igen sætter van Persie og co. i en presset situation forud for det kommende opgør.

Udover den haltende formkurve er truppen også plaget af skader, og Wenger overgåer lige pt. Owen Coyles Bolton, som det mandskab med flest spillere i tvivlsom eller værre tilstand. Hele otte spillere er i farezonen på den ene eller anden vis, hvoraf Vermaelen, Wilshere og Sagna tilhører kategorien af skadede spillere. Arsenal har dog vundet seks af de seneste ti opgør mod Sunderland på Emirates og som nævnt, er det et stykke tid siden, at de har tabt The Black Cats på eget græs.
Det er efterhånden ved at være 28 år siden, at vi skrev 1983 i kalenderen. Dengang listede Sunderland afsted med den seneste liga-triumf på udebane mod Arsenal, da de d. 5. november  vandt 1-0. Situationen er i denne omgang den, at søndagens kamp rangerer som en særdeles vigtig en af slagsen for Steve Bruces tropper, der er pressede efter sæsonens første syv kampe. Fem point er ikke godkendt for et hold af Sunderlands kaliber, og point mod Arsenal vil være yderst tiltrængt. Et nederlag kan sende holdet under stregen, mens en sejr kan betyde avancement på adskillige placeringer.

Vi får desværre ikke Bendtner at se i aktion, da leje-aftalen mellem Arsenal og Sunderland ikke tillader det. Danskeren fik ellers sat sit første Sunderland-mål på kontoen mod West Bromwich sidste runde, og oven på landskampen mod Portugal ville det nok ikke skade Sunderlands chancer at have Bendtner med. Et i forvejen tyndt Sunderland-angreb får derfor deres sag for på søndag.
PL-formkurve, Arsenal: T-V-T-V-T

PL-formkurve, Sunderland: U-T-V-T-U
Seneste fem indbyrdes:
05/03/2011: Arsenal – Sunderland 0-0

18/09/2010: Sunderland – Arsenal 1-1

20/02/2001: Arsenal – Sunderland 2-0
21/11/2009: Sunderland – Arsenal 1-0

21/02/2009: Arsenal – Sunderland 0-0
Historisk: 47 – 37 – 44.

Skader, tvivlsomme og karantæner:
Arsenal: Thomas Vermaelen (S), Jack Wilshere (S), Bacary Sagna (S), Abou Diaby (T), Johan Djourou (T), Laurent Koscielny (T), Sébastien Squillaci (T), Wojciech Szczęsny (T).  

Sunderland: Marcos Angeleri (S), Fraizer Campbell (S), Craig Gordon (S), Connor Wickham (T), Phillip Bardsley (K). Nicklas Bendtner (Ikke tilgængelig pga. detaljer i lejeaftalen med Arsenal), Titus Bramble (Suspenderet).
Forventede startopstillinger:
Arsenal: Szczęsny – Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs – Walcott, Song, Arteta, Gervinho – Ramsey – van Persie.

Sunderland: Mignolet – O`Shea, Brown, Turner, Richardson – Elmohamady, Gardner, Vaughan, Larsson – Sessegnon – Ji.
Hold øje med: Arsenals Arteta – Holdets chancer for succes denne sæson bliver bestemt ikke ringere, hvis spanieren kan finde takstokken frem. Sunderlands Dong-Won Ji – Den relativt ukendte sydkoreaner får i Bendtners fravær muligheden for at vise sine 1 meter og 87 centimeter i fuld flor.

Redaktionens bud: 3-3. Hvis alt går vel, kan en nervøs kamp ende med en målfest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar