fredag den 23. september 2011

Arsenal (17) – Bolton (19) 24/09-2011

Lørdag kl. 16.00

Både Arsenal og Bolton befinder sig blandt ligaens fem dårligste hold på formbarometeret, og begge mandskaber stiller da også til start på lørdag med et uventet nederlag i bagagen. Bolton har kun snuppet én udesejr mod Arsenal i liga-regi siden 1962, så værterne kan læne sig op af en tung omgang statistik.
Arsène Wenger må være en tålmodig herre. Hvis ikke det var tilfældet, ville han være gået amok sidste weekend, da hans tropper tabte 3-4 ude mod Blackburn. Efter at have ført både 1-0 og 2-1 kunne han se sit hold falde drastisk i niveau, og til tider var det meget svært at fatte, at Arsenal normalt er et af de hold, som kæmper med om mesterskabet. Blackburn spillede ganse vist ikke nogen dårlig kamp, men med sæsonens indledning som helhed i bagagen, er det et resultat, som gør ondt.

Det hjælper ikke på sagen, at Arsenal leverede to selvmål i samme kamp, og Wenger har denne uge udtalt, at spillerne skal tage et grundigt kig på dem selv, da Blackburn-kampen ikke var et almindeligt nederlag, men en kamp, hvor sejren blev givet væk. André Santos fik debut sidste weekend, og han kvitterede med at være impliceret i to mål, hvor han ikke stod på linje for at trække Blackburn-angrebet offside. Spændende skal det blive, om Wenger giver Santos forlænget tillid mod Bolton. Forud for det opgør er der dog ikke meget at være i tvivl om; Arsenal skal ud og hente tre point, da Bolton pt. er ligaens ringeste hold.
Det startede så flot, men det er tvivlsomt, hvor meget Owen Coyle lægge i det faktum for tiden. Siden udesejren over QPR i sæsonåbneren, er det blevet til fire nederlag på stribe, og sidste weekend blev det pinligste resultat leveret, da Norwich kunne forlade Reebok Stadium med alle tre point. Redaktionens anitparti for Bolton er tilbage for fuld kraft, da vi sidste weekend faktisk troede, at holdet kunne rejse sig mod den – på papiret – svagere modstander. Der er dog ikke meget, som tyder på, at The Trotters har tænkt sig at spille med denne sæson, og herfra kan holdet kun overraske.

Kampen mod Arsenal kommer  på et meget problematisk tidspunkt, da The Gunners har kniven for struben og givetvis vil gøre alt for at hente sejren. Det skulle man også mene, er tilfældet for Bolton, men med Norwich-nederlaget i baghovedet, er det meget svært at finde argumeneterne for, hvordan det skal blive til andet end 0 point på lørdag. Coyles drenge skal forsøge at udnytte, at der er store problemer på Emirates for tiden, og så må tiden vise, hvordan den opgave bliver klaret. Som udgangspunkt ligner det en oplagt mulighed for Arsenal, og Bolton kan kun overraske.
Sidste sæson brød Bolton dog lidt af en indbyrdes forbandelse, da de d. 24/4 hentede alle tre point, hvilket Arsenal have formået otte kampe i træk forinden. Det var dog på hjemmebane, at den sejr kom i hus, og som nævnt i indledningen, har en udebanesejr lidt lange udsigter.

PL-formkurve, Arsenal:U-T-T-V-T
PL-formkurve, Bolton:V-T-T-T-T

Seneste fem indbyrdes:
24/04/2011: Bolton – Arsenal 2-1

11/09/2010: Arsenal – Bolton 4-1
20/01/2010: Arsenal – Bolton 4-2

17/01/2010: Bolton – Arsenal 0-2
10/01/2009: Arsenal – Bolton 1-0

Historisk: 50 – 31 – 35.
Skader, tvivlsomme og karantæner:
Arsenal: Yossi Benayoun (S), Abou Diaby (S), Sébastien Squillaci (S), Thomas Vermalen (S), Jack Wilshere (S), Thomas Rosicky (T), Bacary Sagna (T).

Bolton: Marcos Alonso (S), Sean Davis (S), Chung-Yong Lee (S), Tyrone Mears (S), Sam Ricketts (S).
Forventede startopstillinger:
Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertersacker, Koscielny, Santos - Song, Arteta, Arshavin, Ramsey, Gervinho - Van Persie.

Bolton: Jaaskelainen - Boyata, Cahill, Knight, Robinson - Reo-Coker, Pratley, Tuncay, Petrov - N’Gog, K Davies.
Hold øje med: Arsenals Ramsey – Midtbanespilleren er i fokus, da Wilshere er ude et stykke tid med en skade. Boltons Tuncay – Den til tider flamboyante spiller har før vist opfindsomhed på banen, og der vil i den grad blive brug for ”ud af boksen-tænkning” på lørdag.

Redaktionens bud: 3-1. Der opstår lynch-stemning blandt Arsenals fans, hvis ikke denne kamp bliver vundet. Bolton er så tilpas ringe, at det muligvis kan ende med mere end en enkelt kasse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar